lauantai 24. kesäkuuta 2023

Ahvenisto GP 2023 #4

SM-kisat oli viikko sit ja melkoista haipakkaa sen jälkeen ollut. Oltiin Oulussa kisoja edeltävä yö. Suoraan kisoista Ukille Joensuuhun yöks ja sielä sit 3 yöksi mökille Kolin lähelle. Monta paikkaa ja koko karavaani liikkuu. Arkirutiinit tietenkin poissa, mutta kaljaan en koskenu 🍻. Mökkielämään varauduttiin ottamalla vaimollekin fillari mukaan. Ajettiin yhdessä pari lenkkiä, joista eka Kolille ja toinen sitten kotikylän Kontiolahden Pyytivaaran KOM mielessä. Lenkeistä tuli suht reippaat, kun ajoin yksin 10km hiekkatietä SST tehoilla alkuun ja loppuun. Ja sit oli maksimin hakemista. Fillari liikkunu hyvin ja vaikka Kolille ei tullukaan KOMia, niin ennätystehot tuli. Molemmat KOM jäi omasta fiiliksestä vielä hieman vajaaksi. Kolilla piti säästää lopun jyrkänteeseen ja säästin ehkä vähä liikaa. Pyytivaaralla taas Tornitie oli ihan luokattomassa kunnossa ja segmentin loppu tuli ennen kuin tankki oli lähellekään tyhjä. Mutta hyvät suoritukset taas ja jalat väsyneet. Tässä siis pitkä selitys, että kisa ei oikein edes kiinnostanut ja alla lepopäivä auton ratissa. Kuitenkin TSB lukemat oli juuri tavoitellussa +7 lukemassa, vaikka työmatkat loisti poissaolollaan. Vaimokaan ei vinkunu lenkeillä 🤷🏻‍♂️

Mutta jos nyt jotain tästä kisasta kertois. Lopputulos erinomainen, mutta ainahan se puumitali maistuu karvaalle. Jalat oli jälleen hyvät, niinkuin oikeastaan koko kauden. Ja muutaman hyvän kuvan sain. Taas unohdettiin järkkäri, mut puhelin on kyl tosi näppärä. 

Joukkueesta meitä oli 2 viivalla. Muut poissa ja järjestelyhommissa. Tässä kisassa ei kahdestaan paljon joukkuetaktiikkaa pysty toteuttamaan. Ajatuksena oli, että ajan lähellä kärkeä mäen, mutta pyrin hieman varomaan maksimia. No mäkihän ajetaan aina täysiä, mutta ylikovaa kiriä koitin välttää ja päästä vähintään tokassa porukassa alamäkeen. Tämä toteutui varsin hyvin, mutta jouduinkin ajamaan aika maksimia ja silti tulin vasta kärjen taustalla alamäkeen. Muutaman kerran mun takana jo porukka olikin poikki, mutta alkusuoralla aina vauhdin hiipuessa kyllä kasaantui. Alusta lähtien oli tiedossa, että ylivoimaista ennakkosuosikkia ei ole, mutta todella monta pikkuproffaa®️. Annoin näiden taistella ja kisailla keskenään. Sitten ekan kirikierroksen jälkeen jäin tahattomasti hatkan ja pääjoukon väliin alamäen jälkeen. Olin laittamassa kampea suoraksi, kun näin, että Jaakko iskee pääjoukosta. No lyöttäydyin mukaan ja tein vetotyöni tosissaan. Tämä kannatti ja irtiotto oli täten valmis ja ero alkoi kasvamaan. Vuoroveto toimi kohtuullisesti. Radalla sen verran vähän suoraa, että letka kiersi miten sattuu, mutta kiersi kuitenkin. Kukaan ei tippunu hatkasta. Ainoa negatiivinen asia oli kierroksella kiinniajettujen jääminen häiriöksi ja jopa juttelemaan yms ☠️. Kasper ajoi yksin pari kiekkaa lopussa, mutta saatiin hinattua se kiinni juuri ennen loppumäkeä. Ei paljon hidastanut sitä kuitenkaan… Vikalla suoralla meni vetovuorot hieman sekaisin, kun alkoi tulemaan rakoja ja heitin tokaksi oman vetovuoroni jälkeen, enkä mennyt enää heti perään keulalle. Tatu jyhki kuitenkin nätisti. En usko että tuhlasin vikalla kierroksella liikaa voimiani, kun perälläkin joutui kyllä töihin. Ainoastaan maalimäkeen olisi kunnon kiri pitänyt ehkä aloittaa jo hieman aiemmin. On kuitenkin tiedossa, että pitkä kiri sopii mulle paremmin. Hyvät mahikset oli kolmos sijaan, mutta toisaalta Ville Viita kyllä ajoi selvästi kovempaa lopun, joten ehkä turhaa pohtimista.

Erityismaininnat Koistisen Tatulle, joka ajoi älyttömän vahvasti ja paljon. Toinen maininta Hämäläisen Jannelle, jolla reilusti enemmän harmaata tukassa kuin muilla yhteensä.

Kuuma oli ajaessa, mutta nyt kroppa jo hieman tottunut tähän.


Reittihän on parasta, mitä tarjolla. Suljettu priimakuntoinen rata. Älyttömästi nousua ja jatkuvaa tykitystä, kun lyhyet kierrokset. Katsojille nähtävää ja bileet mäen huipulla. Kartassa punaisella mäet. Startti alasuoralta suoraan kisavauhtiin ja maali jyrkimmän mäen päällä. 


Strava

Tulokset


NP aika mehevä. Keskisyke myös hyvä. Maksimi ei kuitenkaan ihan maksimi.



Kisan datasta näkee alussa pari kovempaa mäkeä, joista jälkimmäisen jälkeen hatka taisi muodostua, kun 30s tehot tasaantuu. W’bal ei täyty missään välissä ja pari kertaa alle 5 käy.


Tää on hauska. Kovia tehoja tuli selvästi enemmän kuin yli 4h SM kisoissa 🤠


Garminin tylytykset taas loppuun. Tärkeimpänä nousumetrit, joita niitäkin yhtä paljon kuin SM-kisoissa. Lämpöä riitti ja poljenta jopa tasaisempaa kuin yleensä.



Oli läppäri käsillä ja hassu kisa, niin nappasin QA taulukon. Ihan älytön hajonta, etenkin kovan väännön osiossa vasemmassa yläkulmassa. Huomas selässä taas.


Energia

Sokerit oli tosi hyvät. Aamulla en laittanu ekstrapitkävaikutteista, kun niin lyhyt kisa. Startissa sokerit oli hyvät ja pistin 5u. Ehkä 6 olisi ollut parempi, kun ei matalalle mennyt vieläkään.

Myslipatukan söin startissa.


Lopuksi
Maksimivauhti oli muuten 82,9. Tais tulla PR. Tästäkin on taas hyvä jatkaa. Gravel kisat seuraavaks ja niihin treenaamista vuorossa. Lomaviikko ohi ja pari viikko sorvin ääressä ennen varsinaista lomaa.

Valokuvat













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi