maanantai 5. kesäkuuta 2023

Toukokuu 2023

Kevät tuli, mutta kesästä ei tietoakaan. Kisoissa ajoin lyhkäsissä. Muuten polvaritkaan ei oikein riittäny, vaan pitkissä ajovaatteissa tuli ajettua. Aamuisin työmatkalla en sentään talvihanskoja tainnu juuri tarvita. Nyt lasten kanssa tullu maastopyöräiltyä ja takapihalta alkaen kaupungin niitylle pientä mtb rataa lähiajelua varten tehtyä. Pihahommista kirsikat, omenat, luumut ja päärynät kukkii todella hyvin. Samoin porkkanat, herneet ja perunat puskevat nätisti esille. Yrttejä jouduttu hieman uusimaan kylmien aamujen takia. Eli hyvää satoa voi toivoa. SM kisoihin valmistautumista lähinnä, kun kisoja ei juurikaan. Sinällään kunto tuntuu suhteellisen hyvältä. Kisoissa ei tulos mitään erityisen ihmeellistä, vaan perus. Mutta tärkeimpänä jalat tuntuneet kisoissa hyviltä ja etenkin pidempi Somerolenkki meni kivasti.

Tunnit

CTL ollut kivasti nousussa. Huomannu, kun TSB on pakkasella, niin mun kroppa kyl tuntuu väsyneelle ja sokerit jatkuvasti koholla ja insuliinia saa pistää ja pistää. Ton lisäks sit vielä päivystyksiä suht paljon ja muutenkin töissä kiireistä, niin joutunu vähä treenejä passaamaan.


Someroviikolla tuli tosi paljon kovia tunteja ja se kyllä tuntui tiistaikorttelissa. Viikon 18 "juhlaviikolla" oli pitkästä aikaa lepopäiviä. Vieraita, ukki yökylässä ja päivystys, niin rajoitti tekemisen määrää. Tota viikkoa edelsi 9 viikkoa ilman lepopäiviä...


Treenit

Hyvät treenit ollu jo pidempään vähissä, mut tärkeintä et saanu jotain tehtyä ja kunto tuntuu olevan kohdillaan. Monesti treenit on henkisesti raskaita, etenkin kynnyksen puskeminen. Sit päivystysten jälkeen seuraava päivä on varsin krapulainen ja palautuminen olematonta. 

Strava. Paras keino saada kovia vetoja tehtyä on ajaa Zwift kisa. Vuorossa olis ollu mäkivedot, mut nollakeli ja vesisade ajoi sisälle. eihän ne tosiaan mitään mäkivetoja ole ja sen totesin Rosendahlissa, kun selkä vähä jumitti. Mutta hyvää fysiologista treeniä. Tässä kisassa W'bal meni pakkaselle jopa ja sykkeet sain tosi ylös. Sisällä matalampi FTP asetus, jolloin kisoissa voi päästä pakkaselle... Revin ylämäissä aika täysiä. Loppukiri jäi harmittaa, kun pieni porukka menikin poikki just ennen kiriä ja sit jäin lähes vikaks lopulta. Mut noi loppukirit tuntuu olevan niin pienestä kiinni Zwiftissä.


Strava. Tässä pitkään suunniteltu Tiililenkki. Poikkeuksellisesti lähtö oli varsin kaukaa kotona, kun sain perheen houkuteltua käymään Latokartanonkoskella. Sieltä sit Salon reunoja pitkin tiiliä keräillen. Tehokäyrässä huomattava ero hiekkatien ja maantien välillä. Hiekalla ylämäkeen tulee väkisin korkeita tehoja ja taas alamäkeen ei voi aina ajaa kovaa. Maantiellä taas tasaista. Tässä tosin tuli matalat sokerit ja jalat tyhjeni loppua kohti, joten tuli hieman repivämpää tehokäyrää loppuun.



Strava. Ensimmäinen rengasrikko aikoihin. Kiuaskiven tapaisesta kivimurskasta tehdyllä metsäautotiellä pieni pisto renkaan kylkeen, ei onneks isoa repeämää. Eikä ollut renkaan vika ( 25mm GP5000) TPU sisäkumi +Co2 hoiti homman kotiin asti. Kotimatkalla vielä voimakirit penkistä. Välillä välit vähä pidempiä, kun alamäkeen on turha tehdä, eikä lepotauon pituudella oo juuri mitään merkitystä. Keväällä nää oli kidutusta, mut nyt meni helposti. Kroppa tottuu onneks.

Strava. Tiistai-Kortteli. Todella lyhyt rata ja monta risteystä laitettu. Harrastekisoissa helpompi rata olisi paljon parempi. Tässä lyhyessä radassa sinällään ei oikein mitään järkeä, etenkään tällä risteysmäärällä. No tasoerot tuli nopeasti esille ja paikalla olleet elite-kuskit (minä ja Kalle) ajettiin kahdestaan lähes kaikki kierroksella kiinni varsin nopsaan. Ilahduttavan paljon oli kuskeja, mutta rata ei ollut kovin kuskiystävällinen. Ja kisan mitta 16,5min ei myöskään saa innoissaan lähtemään Salosta asti kisaamaan. vaikka kisa oli suht kevyt, niin sykkeet kyl nous hyvin, siitä kehut.


Kuvat

Kisakuvat. Ekana Tiistaikorttelista. Instassa ja stravassakin joku. Aika kallellaan sitä tuli mutkiin taitettua. Sit lopu Rosendahlista. Vikana meidän kannustusvaunu. Mahtuu tavarat huoltojoukoilla mukaan ja toimii myös lepopaikkana.



Ekana Somerolenkiltä ainoa kuva. Sit ruutujen poimimisestä keskeltä metsää. Alarivillä vaimon työmatkapyörässä uus sisuskumi halkes. Vaahto paikkas kotiin asti. Sit alkukuusta ajettiin yhteislenkkiä, silloin oli lämmintäkin vielä.


Keskiön vaihtoon lainasin veljeltä laakeriprässiä ja hakattavaa irroitusosaa. Toi tosin oma. Toinen puoli lähti kivasti irti, mut toinen oli tiukassa. Tein jäykemmän version ja otin isomman vasaran. Uudet juomapullotelineet on hienot ja tiukat.
Alarivillä kiinasta tilatut TPU sisäkumit. Ihan sikapienet. Ton avulla sain vaihdettua pienempään satulalaukkuun. Sekin vaati viritystä, kun satula on ihan edessä, niin hihnat ei oikein riittäny vkaiona.



Lasten kanssa lenkkiä Välipala ja kiipeilytauot on olennaista. Liedossa pidettiin OJ-tenavapyöräilyt. Käytiin siellä nuorimmaisen kanssa.





Muita sohlauksia. Etukuistin laatoituksen päätylaatat kiinni laastilla ja alkoivat keikkumaan. ei muuta kuin paineilmapetkeleellä pinta siistiks ja uusiks. Katotaan pysyykö nyt, kun oli tosi vanhaa laastia ja hieman huonoks menny. samalla etulaatoituksen saumojen putsaus. Lasten kanssa jatkettu puiden kaatelua. Toi oli hedelmäpuiden tiellä viemässä valoa ja vettä. Alkukuusta oli lämmintä ja telttakin kävi jo pihalla. Terassit myös öljytty taas.
Ainoa fillarointiin liittyvä touhu tässä on tubeleshommia varten säädetty rengastäytin. Laitoin vanhan SKS päädyn autonrenkaan täyttöpään tilalle. Nyt saa paremmin ilmaa siirtymään.



sit vielä ruokakuvat:
1) Lihapullat ja pagetti, hampparit ( LIDL irtosämpylät on hyviä), tortilla (kana+riisi)
2) TSI pastaa (tulossa vasta, taidekuva), Lohkoperunat ja kanapihvi, Pitsaa ulkogrillistä
3) Kalaa ja muussia, Naanleipäkokeilu, Paella (nyt lapset jo alkaneet tykkäämään yksinkertaistetusta versiosta)






Suunnitelma
Tällä viikolla vielä hyvät arkitreenit pitäisi saada tehty. Sit viikonloppuna joku peruslenkki ja ens viikolla odotellaan kisoja. Renkaat ja ketjujen vahausten optimoinnit. Tankoteipit uusiks kans. Vaijerit, keskiö vaihdettu jo aiemmin. Sit auton pakkausta, kun tulee pidempi lomareissu meillä Oulusta Itä-Suomeen mökille.
Tiilienkeräilyä tullut tehtyä "vähän liikaakin". Niistä tarkempaa juttua pian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi