tiistai 5. syyskuuta 2023

Elokuu 2023

Kesä tais loppua jo kesäkuussa ja yhtä syksyä koko heinäkuu ja elokuu. Lyhyissä vaatteissa saanu just ja just ajaa. Sadetutkaa ollu turha edes katsoa, kun joka päivä sataa monta kertaa. Nyt siirryin jo Zwiftiin kuun puolivälissä, kun alkoi tulla kylmää, kosteaa ja hämärää. Suurin osa lenkeistä toki pihalla. Ruutuja olen saanut kerättyä kivasti. Pari kisaakin ehdin ajaa. Ja kasvihuone edistynyt pikkuhiljaa.


Harmaan alueen spesialisti. Heinäkuun alussa ja syyskuun alussa sama CTL.


1.-31.8.2023: 64h24min, 2002km, 3173Tss


Kuukausi alkoi pienellä palautumisella GG-sm kisoista ja maantiepyöräilyyn tutustumisella. Jälleen hotelliyöpyminen tiedossa, kun Porissa oli ISM kisat ja edeltävänä päivänä kortteli-SM. Kisat meni perustasolla. Korttelissa hajotin etukiekon ja sen jälkeen hieman mamistelin ja tulin maaliin sijalla 9. Onneksi Mavic Cosmic kiekossa oli perus-aeropinnat. Joten Saksasta sain muutamassa päivässä puuttuvat pinnat halvalla. En ollu muuten rihdannu kiekkoja 7 vuoteen, laakereitakin vain rasvannut... Aikamoisen kestävät kiekot.
Porin jälkeen oli jätettävä Porvoon ajot väliin ja tähtäimessä Velotour. Päivystyksiä joka viikonloppu joten nukkuminen ja palautuminen jää vähäisemmäksi. Sinällään suhteellisen sama määrä päivystyksiä ympäri vuoden, mutta nyt vain kasaantuneet ja sit vielä kisat ja rakennushommia sille viikon ainoalle vapaapäivälle. Treenit sain kuitenkin ajettua ja fiilis pysyi kohtuullisen hyvänä. 

Nyt on vikat viralliset treenit ajettu ja vuorossa kuukausi kevyempää ajelua. Syksyllä tasatehoinen pk2 ajaminen on mukavaa, kun lämpö pysyy yllä ja toisaalta vähä mielenkiintoa. Kevyttä ajoa tulee työmatkoilla sen verran kivasti, että vaihtelua kiva saada. Nyt säiden salliessa muutama ruutulenkki pitäis saada tehtyä. Kovin montaa aluetta ei enää puutu, mutta tuskin ehdin tämän vuoden aikana keräilemään, kun varasti sattuu sadesäitä yms, jolloin sisälenkkiä tarjolla. Mahdollisesti kauimmaisen yksittäisen ruudun keräsin. Matkaa tuli suorinta tietä 46km kotona. Piti kiertää Karjalohjan puolelta järven oikealle puolelle ja aika pitkä matka hiekkatietä silti...


Keltaisilla tähdillä muutama pienehkö puuttuva alue. Ovat toki kaukana, mutta reilun satkun lenkillä jokaisen noista tähdistä saa katettua. Sit yksittäinen ruutu helpohkoissa paikoissa, jotka vaan jääneet roikkumaan. Mutta siis ei enää montaa puutu. Mitäs sit keksii? Toki talvella noita Angelniemen ja Vartsalan välisiä ruutuja vois harkita.



Treenit

Kisatreeni
Toistuvat kirit menee aika vakiotehoilla. 1100w ei oo treeneissä tänä vuonna tainnu mennä rikki, mut kisoissa kerran.


Pk2
Pk2 ajelua. Tasaista jurnutusta, lopussa tippa tehon lisäystä.


SSTx
Taas vajaa treeni. Nyt 30min @310w. Oli kisaa edeltävästi keskiviikkona. Jalat tuntui väsyneiltä, mutta kulki yllättävän rennosti, ois voinu tehdä paljon pidempäänkin.


Hyvän mielen lenkki
Sattui hyvä sää. Ajelin rauhassa varsin tasatehoilla. Keräilin maantiepyörällä ruutuja. 36km hiekkatietä josta yhteensä 1km polkuakin vahingossa. 25mm sliksit on kova sana. Onneks hiekkatiestä iso osa oli kovapintaista nopeaa tietä. 



Kuvat


Polttopuita tuli talveks. Onneks menivät autokatokseen aluks, kun ei saatu välittömästi oikeaan paikkaan ja vettähän satoi ja satoi. Aina pohdin, et missä menee raja takan lämmittämisen kannattavuuden suhteen. Mukavaa hommaa toisaalta, vaikkei säästöä toiskaan.
Uus haudutuspata, nyt tuplakokoinen verrattuna aiempaan (vanha tippui ja hajos). 


Kisakollaasi. 1) Velotour, lapset lahjotaan kisoihin Hese ruualla, puhelinajalla ja karkilla 😅. Toisessa kuvassa ISM maantiekisassa vähä rajauduin näköjää pois, mutta samat touhut lapsilla. Autoon kotimatkalle vaimo löysi "Hesekipot", juoma menee pohjalle ja kippo, mihin ranut/nugetit tulee päälle ja sottaaminen vähentyi lähes täysin.



1) Uus työmatka-asu (kiinasta) Työmatkatakarengas meni uusiks, alkoi tulla reikiä turhan usein, eturengas on nyt antautumassa. Vanhalla mummiksella kävin taas päivystää, kun vaimo oli Canyon GG tapahtumassa mun pyörällä (4cm lyhyempi stemmi, vaihdettiin kompaktimpi tanko ja sahattiin satulatolppaa, et saa tarpeeks alas)
2) Lainasin vaimolta Garmin tutkaa. Toimiva, mut en koe mitään tarvetta tai hyötyä kyllä. Työmatkakäyttöön ostetusta vuorellisesta shakedry takista lähti vuori pois. Maantiekiekon rihtausta sisällä kahvin ääressä. Ja Zwiftkausi on tosiaan alkanut...








Kasvihuone edistyy. Tiilimuuri tuli valmiiks. Jätettiin 1 kerrosta matalammaks, kuin alun perin suunniteltu. Runko kasaan siististi, kaikki kulmaraudatkin on taltattu puiden sisään. Puut maalattiin etukäteen ja sit kattotuolien valmistuksen vuoro. Niistäkin tehtiin hieman tukevammat kuin  suunnitelmissa. Sisätilan sisustusta välissä. Mut harjakorkeus saavutettu.




1) Jauhelihakiusaus. Ilmurilla paistettua kanaa ja riisiä. Pyttipannua
2) Lihapullat ja spaghetti, Pizzaa (tää oli kaikista epämuodostuneinen, mut pääs silti kuvaan). Leivitetyt kanapihvit,
3) Kaudenpäätöjälkkäri. Lapset auttaa ruuanlaitossa ja nyt tuli kääretorttua (kerrankin täytettynä)




Jatkossa

Syyskussa kevyttä ajelua. Tyttären synttärit. Ei mitään kisaamiseen liittyvää. Tiilien keräilyä. Ei muutenkaan ihmeempiä suunnitelmia. Ylimenokaudella tuskin taaskaan alan sulkapalloa pelaamaan, kun kuukausi menee ihan kropan totuttelussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi