sunnuntai 12. marraskuuta 2023

Lokakuu 2023

Nää kuukausitekstit vaan tulee uudestaan ja uudestaan. Aika kuluu, mikään ei muutu. Tähän kuukausikatsaukseen mahtuikin näköjään 5 viikkoa, välillä näin. Jalat olleet tosi väsyneet. Monta selittävää tekijää: Töitä reilusti normaalia enemmän, uus asento fillarissa, sulkapallo. Näistä hankala tietää mikä selittää minkäkin osuuden. Todennäköisimpänä pidän kuitenkin sulkapalloa, koska se suurin poikkeama aiempiin. Sitä koitan jatkossa hieman vältellä. Illat pimenee ja siihen tarkoitukseen ostin lopultakin uuden etuvalon tarjouksesta. Nyt on Magishine 6500lm lamppu 10 000mAh akulla. Ei pitäis heti loppua teho tai akku, toivottavasti.

Tunnit

1.10. - 30.10.2023 = 61h 2min, 1679km, 2832Tss. Taulukon pohjalla tuntien jakaantuminen eri pyörälajien kesken.


3v aikana 1vk jääny alle 10h ja ne oli molemmat viime joulun koronan takia (ja silloinkin ~8h)


Treenit

FTP
Alensin FTP asetuksen 315w tasolle. Eka veto meni suht kivasti. Toisen alussa huomas heti, ettei asiaakaan jatkaa ⚰️. Jätin sit suosiolla väliin


Pk1 ulkona
Strava
Viikonlopun alkulenkki pihalla pk1 tehoilla kivan rauhakseen. Loput sit samoilla tehoilla Zwiftissä. 


SST
SST onnistui kohtuullisen kivasti kevyemmällä viikolla. 



Touhut

Suurin menestyminen oli kaikkien Salon kunnan tiilien keräämisen valmiiksi saaminen. Nyt on statshunters voitettu hetkeksi. Seuraavaksi Turun keskustan ruudut toki jossain vaiheessa siirtymien yhteydessä, jotta saan clusteria kasvatettua. 

Uuden fillarin asentoa haettu. Nyt on 165mm kammet kiinni ja satulaa säädetty sen mukaisesti. Uusi tanko tuli ja sen myötä fillarista lähti lähes 300g. Vanha stemmi painoi lähes yhtä paljon kuin koko uusi yhdistelmä. Tangon profiili tuntuu oikein hyvälle ja jäykälle. Ostin lopulta laserin (oisin tarvinnu rakennushommissa jo ajat sitten), että saa kahvat yms hyvään ja symmetriseen asentoon. Hiilikuidusta värkkäsin runkoon ketjusuojan keskiön taakse. Seuraavaksi hieman kevyempi ja lyhyempi ja paremmalla kulmalla oleva mittariteline. Näiden jälkeen uudet kiekot ja sit viimoisten kevennysvrammojen arviota pulteista, satulan klampista, takavaihtajasta, takapakasta ja läpiakseleista. Katotaan mitä tarvii ja mihin rahallinen panostusinnostus riittää.

Sulkapalloa kävin muutaman kerran pelaamassa. Yllättävän hyvin kulki, mut paikat kipeytyy ihan liikaa. 3 kertaa taisin käydä kokonaisuudessaan, joista vika oli Salon mestaruuskilpailu. Voitin sen ja osallistuin vain kaksinpeliin. Paikat olleet jokaisen pelikerran jälkeen lähes viikon jumissa. Ei oikein palvele fillarointia, kun vie aikaa siltä ja toisaalta estää seuraavien päivien aktiivitreenaamiseen. Lapset kyl tykkäs ja voi olla, et käydään etenkin lasten kanssa lätkimässä välillä. Ja lopultakin sain syyn tehdä salkopalloon poikkituen, et saa sulislyönnin osumakohtaa ja tekniikkaa harjoiteltua.

Pihahommissa kasvihuone on hyvällä mallilla, mut muutama pleksi puuttui toimituksesta ja niitä odotellaan. Liukuovi on sentään jo asennusta vaille valmis. Rekkitankorakennelma ei tullut vielä valmiiksi. Tarvitsee lisää sivuttaisia ristitukia, kun nyt hetkuu vielä hieman liikaa. Vapaa-aikaa vaan tarvitaan lisää.



Tangon vaihto ja etenkin säätäminen on melkoista jumppaa integroitujen letkujen kanssa. Mut onneks ei tarvii monesti tehdä. Vielä tosin kaulaputken sahaamisen takia joutuu kertaalleen purkaa. (tilasin kiinasta vaijerinohjaus työkalun halvemmalla tähän hommaan). Teen hiilikuitua varten muotit puusta vuolemalla. Tosimiehet mitään 3d tulostimia kaipaa...


Lasten harrastuksia, koristurnauksissaviikonloppuisin juostu.
JA NE SALON RUUDUT ON KASASSA NYT.



Laitoinkin tän kuvan jo instaan. Oli aktiivipäivä lauantaina, kun aamulla pimeässä lähdettiin pienimmän sulishallille kisoihin, sieltä jatkettiin matkaa korishallille. Käytiin välillä syömässä. Sit halloween kierros naapurustossa ja lopuks vielä omalle lenkille Zwiftiin. Ja sunnuntaina päivystämään 15 tunniks.



Työmatkalta saatu kuva. Suliskentältä kans lopultakin kuva. Kolmantena ylimmällä rivillä on gyproc proppujen puristustyökalu. Ei maksanu juurikaa, mut ihan älyttömän hyvä. Nyt sai kaiteen proput paljon tukevammin.
Uusi pumppu lenkeille. Toivottavasti toimii paremmin kuin co2. Kiinasta jarruletkun sielun asennustyökalu. Ei ollu saksassa tarjolla, niin kiinasta tuli 5€:lla. Sit tuli kasa laakereita polkimiin ja traineriin. Maksoin hieman ekstraa NSK laatulaakereista, mutta halpoja silti ja löytyy ihan joka kokoa. Lisäksi tilasin traineriin uuden hihnan, toivotaan, et on sopiva. 5v huolto olis vuorossa.
Hiilikuidun laminointia. Ton osan tein puristustekniikalla. Mittariteline varmasti tyhjiöpussilla, jolloin kuitumaton palat saa tarkemmin haluttuun kohtaan.




Ruokapläjäys:
1) Kanaviillokki, sämpylöitä, Itse filoitu kala (kohta onnistuu jo hyvin)
2) Haudutettua kanaa (tomaatti-kermakastike), Jauhelihamureke+muussi, lihapullat ja ruskea kastike.
3) Jauhelihakastike, TSI-ranskikset, Kanaa ja spagettia kikhernekastikkeella.


Jatkossa
Kun ei oikein jaksa treenata, niin kevennetään hetkeks ja ajattelin ajaa jonkin Zwift kisan. Päivystykset kyl vähenee ja viikonloput kevenee eli valoa näkyvissä. Jotain ensi kesän tavotteita pitäis kehitellä. Katotaan miten mittariteline yms onnistuu. Samoin tangon korkeutta täytyy katsoa. Siis saisko vielä alemmas. Nyt on giantin oma pohjalevy ja lisäks tangon oma pohjalevy. Eli pääsiskö jommasta kummasta eroon. Ei vakavaa näinkään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi