sunnuntai 11. helmikuuta 2024

Tammikuu 2024

Tammikuu oli kunnon talvikuukausi. Kylmää ja lunta riitti, vähä turhankin paljon. Lumitöitä sai tehdä. Aika vähän ulkolenkkejä viikonloppuina, kun tuoretta lunta oli liikaa, pakkasta liikaa ja kuun lopulla taas plussakelit sulatti kaiken jääksi. Varsin hankala ja turvaton ajaa illalla pimeässä 1-2h, joten ajoin viikonloppulenkkejä kokonaan sisällä. Hieman tylsää, mutta tuleepahan ajettua. Onneksi arkisin tulee runsaasti työmatkalenkkejä pihalla. 

Jalat toimii jo selvästi paremmin. Treenejä sain ajettua kokonaan ja ohjelman mukaisesti. Vuoden vaihteessa eli kuun alussa treenijakso vaihtui ja kiritreenejä yms tuli paljon mukaan. Perushyvää tekemistä kuitenkin pitkästä aikaa. On kyllä täys fakta, et lasten harrastukset kuormittaa tosi paljon arkea. Ennen jotenkin tuntui riittävän aika, mut nyt kun kaikilla on muutamat treenit viikossa + pelit viikonloppuisin, niin aikamoista hulinaa. Onhan se ihan mahtava nähdä kun lapsetkin tykkää omista harrastuksistaan. Sain (siis sain luvan ostaa…) uuden tehomittarin, jota hieman kokeillut ja testaillut. Täytynee tehomittarin slopea säätää, että näyttäisi samoja lukemia kuin vanha mittari. 


Perustasaista tuntimäärää.


Treenit

Nyt tulikin monesta treenistä kuva, kun pitkästä aikaa useampi treeni "onnistui" ja tuntui hyvälle.

Strava - Ramp
RAMP testiä kokeiltiin ihan huvin kannalta. Ei mikään erityinen tulos, mutta hyvä kokeilu. Tää ois antanu ihan kokonaiset 300w FTP lukemaks. En toki ajanu ihan loppuun asti, mut seinä nousee näissä ihmeen nopeasti vastaan. Lihakset vaatii totuttelua erilaiseen. Oon kai vanha diesel-nylkky nykyään, joten ei tällainen oikein sovi.

Strava - Kirit

Samat tehto kaikissa kireissä. Nykyään kokeilen vähä uusia huvituksia ZWIFT:ssä etenkin yksin ajaessa. Nyt ajoin RoboPacerin matkassa ja siitä sit kirit. Joutuu tosi tarkkaan katsomaan, et jättäytyy perälle ennen kiriä ja siitä kirin jälkeen sit paritusruutuun, et vauhti pysähtyy jne. Mut tuo sopivasti vaihtelua ja säätämistä.

Strava - Kisa

Olin väsyny enkä jaksanu ajaa omaa treeniä. Joten osallistuin kisaan. Nyt oli hieman isompi porukka. Ekassa mäessä karkas muutama ja sit tokassa porukassa maaliin. Vaikka suht samat tehot toisella kierroksella, niin jalat vaan tuntui paremmilta. Yritin pitää tehoja vähän yllä, etten pääse helpolla. Loppukirissä ei kyl juuri annettavaa ja luotin liikaa, et muut ajaa kiinni liruja. Kelvolliset tehot.


Strava - Mega Pretzel ++

Perus 4h lenkki. Reitin ajaminen lisää hieman viihdykettä, kun maisemat vaihtuu. Pitkälti ERG avulla, niin voi selailla samalla stravaa/somea yms. Leffa pyörii myös. Mäet pk2 tehoilla pienen vaihtelun saamiseksi. Tässä nousut sopivammin, kuin Über Pretzelissä.


Strava - Hiit40

Tuttu 40/20 treeni. Hyvin sain ajettua loppuun asti. sisäFTP on tällä hetkellä ollut vain 315w, joka on ennätyksellisen vähän, mutta toisaalta onpahan treenit tullut tehtyä. Ja syke nousee edes kohtuullisesti.

Strava - FTP

Tässä oli tarkoitus ajaa 315w mukaisesti, mutta aika helposti kulki, jalat tuntui hyvälle ja veli halusi ajaa himpun kovempaa. Eka Epic KOM ja sit volcano. Tuli suunnilleen suunnitelman mukaiset minuutit täyteen.



Kuvat




GRX takavaihtaja vaihtui ultegraan ulkonäkösyistä ja lähtipähän 50g painoa samalla. Katsotaan mitä tulee uudesta projektista. Ajattelin rakentaa työkaluseinän, niin ei tarvii jemmaa kaikkea pakeissa sekaisin. Kiinasta pikkujuttuja. Nyt tuli venttiilin sieluja ja jarrujen oliiveja. Ostin vasta uuden fillarin myötä laakeriprässin ja ihmettelen miksi en aiemmin. Tosi helppo, kätevä ja toimii ”kaikissa” laakereissa. Uus tehomittari: Magene PES p505. Laakereita Kiinasta, meni vanhaan gg-takanapaan. Nyt vapaaratas ei heilu ja rutise 👌


Ylärivissä kuukauden säävaihtelusta. Kunnon talvea ja pakkasta, sit jäähelvettiä ja lopulta jo kevät.
Toisella rivillä tekemistä. Kävin hiihtämässä parikin kertaa. Työmatkalta joku kuva ja perusnäkymä autotallista.



Lasten kanssa sitä sun tätä. Autotallissa hajotettu rikkinäisiä kodinkoneita huvin vuoks. Legojen rakentelua ja isoissa lumikasoissa pelehtimistä. Korista paljon. Kyl fillaroinnissa on vähän profiloitumisen paikkaa, kun junnut ei tunne sm-tason kuskeja ja pyydä nimmareita yms. Eikä maksa siitä, et pääsee katsomaan…



Ruokajutut:
1) Sämpylöitä leivottu paljon, laskiaispullia, perunamuusia ja kanakastiketta
2) Mureke ja uuniperunat, kanakastike, lasagne
3) Nacho-kana, lihapullat ja perunamuusi, runebergin-torttu





Jatkossa

Pitäis tilaa uudet kiekot maantiepyörään. Vähä toiveissa päästä kokeilemaan Ugi Vahterusringissä sit uusia kiekkoja maaliskuun lopulla. Ei siis kiire vielä. Renkaista voisin ehkä kirjoittaa tekstin ja etenkin muutoksesta niissä...
Kevään etätreenileirin pohdinta ja kilpailukalenterin ihmettely myöskin meneillään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi