maanantai 5. helmikuuta 2024

Kiinaostosten vauhti kiihtyy

Kirjoitin vuosi sitten viimeksi Aliexpress ostosten onnistumisista. Nykyään sieltä tulee tilailtua kaikenlaista, mitä keksiikään ehkä tarvitsevansa. Etenkin lapsille tärkeitä juttuja. Lapsille tulee mitä kummallisempia pikkuleluja ja puhelimenkuoria. Jonkin verran epämääräisiä koruja ja askartelutarvikkeita.
Aina voi pohtia ostosten eettisyyttä ja moraalia. Kaikki tavara kuitenkin tehdään Kiinassa, joten se lienee pois syistä. Toisaalta harvat tavarat on feikkejä. Ajolasit ja vaatteet toki. Ajolaseissa ei niin väliä miltä näyttäis, mut piraatteja lähinnä myyvät. Muut tavarat aika pitäkälti ihan omaa tuotantoa. Tietenkin olis hyvä ostaa suomesta tuplahintaan. Mutta kun kaikkea ei saa rahallakaan eikä oikeaa kokoa, mallia jne. 

Laakerit on tosi kätevä tilata aliexpressistä, kun valikoima on valtava ja saa juuri sitä mitä haluaa. Löytyy erittäin halpaa laakeria ja toisaalta NSK:n laadukkaita laakereita. Ja siis yhdestä paikasta saa kaiken  merkinnätkin harvinaisen selkeitä verrattuna kotimaisiin nettikauppoihin. Samoin ostin lattiapumppuun isomman ja paremmalla skaalauksella olevan painemittarin. Missään muualla ei voi valita asteikkoa, kierteitä ja sitä sun tätä erikseen jne. Eli kummallisten pienten osien valikoima ja selaus on kätevää. 

Aerosukat on Kiinassa on ihan naurettavan hyviä ja halpoja. Sopii ainakin mun pohkeelle hyvin. Olen säästellyt puhtaimpia valkoisia kisoihin ja vanhimmat arkikäytössä olevat on jo yli 4v ikäisiä… Etenkin trainerilla ajaessa on käytössä hieman jo tummuneita.

Kevyet ja pieneen tilaan menevät TPU sisäkumit saa halvalla kiinasta. Ne tulee nopsaan, saa erimittaisia venttiileitä ja eri leveyksiä. Erilaisia ajolaseja löytyy kivasti. Työmatkalla mulla on lähes aina fotokromaattisia/kirkkaita ja keskikesälle peililinsseillä olevia ajolaseja. Käytän kirkkaita nykyään myös maastossa ja kuraisessa gravelpyöräilyssä. Normikäytössä maantiellä mulla on aidot Oakleyt, mutta naarmuuntumisriskin ja pimeässä sit vähemmän aidot. En kyllä erottais kummat on aidommat jos en tietäis… 
Garmin-pidikkeet on tärkeitä askarteluissa ja löytyy montaa eri mallia ja paksuutta. Traineriin tilasin huoltomielessä hihnan nettiohjeiden perusteella. Oli kyllä lähes sentin lyhyempi, kuin alkuperäinen (venynyt?). En tiedä oliko vika tilaajassa vai tuotteessa. Pääasia, että toimii ja on hiljainen. Ei siis ollut ongelma. Yksinkertaiset työkalut fillariin löytyy myöskin hyvin alista. Toki osa monimutkaisemmistakin työkaluista voi tilata sieltä. 

Puhelimen kuoret, johdot yms on hyviä, näytönsuojat hieman vaihtelevampia koon suhteen. Kummallisia lasten leluja tullu tilattua, osa hyviä ja osa vähän huteja. 

Fillariosia:
  • Lamppu - ei vastaa speksejä, mut toimii työmatkalla hyvin. Lasten versiot lähempänä luvattua.
  • Kadenssi - katkaisee yhteyden 3min välein noin 1s ajaksi, mutta työmatkalla oikein hyvä.
  • Soittokello - toinen versio toiminut oikein hyvin.
  • Ajovaatteet - huonoja, mut ehkä työmatkalle. Pitkät vaatteet selvästi siedettävämpiä.
  • Ajolasit  - sekä aikuisille, että lapsille.
  • Titaaniruuvit - joskus vahingossa ostanu myös tuumamitoilla…
  • Tpu sisurit - halpoja ja kaikkia kokoja löytyy
  • Kamelinkarva - ei vertailukohtaa, mut toimii.
  • Sukat - erinomaisia


Työkalut: 
Laakerit, kutistesukkaa, trainerin hihna, garmin pidikkeet, painemittari lattiapumppuun, jarruletkujen oliivit ja niiden asennustyökalu, johtojen pujotustyökalu, spiderin kiinnitystyökalu kampiin, venttiilin sielut. 

Muuta
Avaimenperät, juomapullot, yksittäisiä rakennustavaroita, lapsille kevyitä jumppareppuja, pienet ruuvi/pultti -lajitelmat, tiivistelajitelmat, time-timer, kellon rannekkeet,
miniprintteri, iphone johdot, näppäimistöt, puhelimen autolaturi, laturitelakat, puhelimenkuoret*100, pädin kuoret, lasinsuojat*100, lapsille jotain elektronisia leluja, lasten koruja, askartelujuttuja, monitoimikaukosäädin autotalliin.



Lopuksi

En nyt jaksanut laittaa mitään linkkejä ja toisaalta kaupat vaihtuu ja muuttuu välillä muutenkin. Hieman arpapeliä, mutta yleensä tulee kyllä mitä luvattukin. Ajovalo, ainoa, missä speksit ei pidä paikkaansa. Ja sekin toimii hyvin ja on jatkuvassa työmatkakäytössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi