maanantai 20. maaliskuuta 2023

Etätreenileiri 2023

Taas se aika vuodesta. Oon tehny treenileirin jo monena vuonna. Oon aika kade broidille, kun se meni Teneriffalle pyöräilee ilman lapsia. Suomessa etuna on, että ei tarvii ajaa alamäkiä. Tai siis ettei tarvi olla ajamatta alamäissä. Tänä vuonna sää näytti keljulle, mutta parani edes vähä loppua kohti. Aiempina vuosina maantiepyörälläkin pääsy lenkkeilee, mutta nyt GG fillari nastoilla oli valinta. Eipä se oo niin justiinsa. Yllättävän kiva niillä nastoilllakin on ajaa. Kylmyys ja viima oli melkein pahempi. En tykkää siis ajaa kovaa kylmässä. Kevyt ajelu onnistuu. Nyt töiden jälkeen en viitsiny edes ottaa työmatkalaukkua pois, vaan heitin satulalaukun, eväitä ja vaihtovaatteita sinne. Ajattelin et se ei hidasta mua yhtä paljoa, kuin aika jonka käyttäisin sen irrotteluun ja takas laittamiseen. 

Tän viikon huono ja hyvä puoli on et töissä sattu olee päiväpoliviikko. Puolet päivästä menee päivystyksessä. Toki työmatkaa tulee enemmän, mut päivät vähä pidempiä ja raskaampia.

Sykepannan kanssa oli ongelmia. Wahoon panta ei ymmärtänyt lainkaan. Ostin uuden, joka ei toiminu mulla, eikä vaimon käytössä ollu vanhakaan. Ennen toimineet 🤷🏻‍♂️. Onneeks polar pelittää, vaikka en tykkää sen kiinnityksestä.

Maanantai

Aamulla reilu tunti työmatkaa ja sit siirtymä+kotimatka. Näistä yhteensä 1h 43min. 
Illasta Zwiftin vuoro 3h 15min. Kamala sää ulkona, eikä asiaa pihalle.


Hyvin houkutteleva loska-paska


Päivälliseksi kana-pekonikastiketta + spagettia



Onneks on zwift. Yhdistelmänä ensin tunti kevyesti PacePartneria, sit tunti Alpea ylös pk2 tehoilla ja vielä loppuun tunti pk1.



Tiistai

Tein elämän helpoks ja suunnittelin saman kaavan kaikille päiville. Jälleen aamutyömatka+siirtyminen ja kotimatka 1h41min. Illasta 3h10min Zwiftissä klo 18 alkaen. Ohjelmassa oli yks lempparitreenistä Zwiftin alkuajoilta. Crit Crusher - strength training jostain syystä tosta on ton harjoitusohjelman sivuilla 3 eri muotoa, joissa karvan eri prosentteja ja lepotaukoja. Pitkä treeni, jatkuvasti erilaisia vetoja ja hyvät palautukset. Eli aika kuluu hyvin. Yllättävän rankka lopulta.
Iltatreenin ohjelma ja toteutus.

Tätä on saanut katsella.

Päivällisenä mureketta, linssikastike ja muussia.



Keskiviikko

Nyt alkoi jo säät parantua. Keskiviikon tylsä puoli on et joutuu olee koko päivän yksin päivystyksessä. Aamut tosi kylmiä työmatkalla, mut siinä se menee. Työmatkaa 1h22min. Eilisestä jalat vielä vähä jumissa, mut ei paha. Tarjolla illasta 3h10min, josta ekat 2h ulkona, josta vika tunti pk2. Pk2 tuntuu aina aluks tylsälle, mut nopeasti jalat tottuu. Illasta oli sen verran vilpoinen, että sen avulla sai pidettyä lämmön päällä myöskin. 
Tän päätteeks tunti Pace Partnerin kanssa 200w.


Auringonlasku kohdillaan, mut vilposta ja pimenevää.

Kanaa ja riisiä


Torstai

Jälleen työmatkaa 1h 42min. Kotona ruuanlaittoa ja perushommat nopsaan. Sen verran tiukka aikataulu ja pientä närästystä, et iltakahvit jäi koko viikolta juomatta. Suoraan ruokapöydästä lenkille. Tiistaina ja torstaina on normilenkkipäivät ja tällä viikolla vaimokin käyny lenkillä niinä päivinä, niinku yleensä. Mulla taas sama 3h 8min, josta ulkona 1,5h @ pk1 (209w) ja sisällä sitten HIIT60 treeni. Ongelmana tosin jälleen matalat sokerit ja treeni jäi puolikkaaks ihan lenkin loppuun. Mut jotain kuitenkin.


Instaan kuvasin webbikameralla hienon reelsin.

Maskipakko poistunu töissä, niin pitäis partakin ajaa useammin kuin kerran viikossa. Ihmettelin, kun vaimo vähän mainitsi asiasta. Aamulla töissä naamaa putsatessa sit ymmärsin...

Nachovuoka ja riisiä. Hyvää oli.




Perjantai
Perjantain piti olla lepopäivä, mut vahdoinkin lenkkipäiväks. 
Töissä oli vähä lyhyempi päivä ja iltapäivällä ei ollu koulutustakaan, niin otin tunteja pois ja lähdin etuajassa töissä. Vaimo olikin kotona lasten kanssa, kun hoidossa koulutus/varahoitopaikkapäivä. Kävivät uimassa ja sit lähtivät shoppailemaan Turkuun. Tämän vuoksi pääsin perjantaina heti töiden jälkeen 4 tunnin lenkille. Siitä eka 2,5h (1,5h@200w, 1h@249w) pihalla ja loput 1,5h Zwiftissä Pace Partnerin perässä. Säästetyn ajan kokonaismäärä oli perusteluna nastarenkaisiin perjantain lenkillä. Ois pärjänny jo ilman, mut ”säästö” olis taas ollu negatiivinen

Perjantaina aika peruslenkki ulkona. Lopuks taas kylmä ja hyvä syy ajaa pk2. sokerit oli matalat aluks, joten suunniteltua vähemmän pk2.




Söin vasta lenkin jälkeen. Ihan kalapuikkoja ja riisiä oli listalla. Riisi on hyvää (sweet chili kastikkella), samoin kalapuikot.

Selfie etukameralla lenkin jälkeen. Kyparähuppu on hyvä, vaikka tyylistä voidaan olla montaa eri mieltä, sama koskee perälaukkua.


Lauantai

Lauantaina oli menoa Helsinkiin äiskän luona näyttäytymään. Samalla vietiin BMX pyörä, kun sain sen myytyä pois. Mummin sapuskoilla elettiin. Lounas syötiin siellä ja antoi vielä kalakiusausta mukaankin, siitä siis myös päivällinen. Helsinkireissun jälkeen oli isommilla lapsilla vuorossa Vilppaan matsi ja mä touhuilin pienimmän kanssa kotona. Lasten nukkumaanmenon jälkeen vuorossa 45min pk1 Zwiftissä, ettei jalat pääsis liikaa kangistumaan.

Luonnontieteellisessä museossa vähän tutkiskelua.

Palomies-Sami vesiruisku on ihan huippu!

Tallissa askartelin parempaan kiekkoon taakse sliksin. Vaivauduin laittamaan tubeless muotoon. Kerrasta piti ilmat.

Lähikaupasta muiden mukana vaimo osti toiveesta brie juustoa salaattiin, kun teki mieli. Huomiona kotona, että tyylikkäästi seuraavana päivänä menossa vanhaks... 




Sunnuntai

Sunnuntaina päivä touhuiluja ensin pihalla ja sit sisällä. Illasta ulos vajaa 2h@pk1(211w) ja sisällä kevyttä ajoa, kisa ja jäähdyttely. Kerrankin verensokerit lähti nousuun lenkin aikana. Vähä ennen kisaa otin puuropommin, mutta sille ei ollukaan näköjään tarvetta ja laitoin oikein kisan aikana insuliinia.


Jauhelihakastike ja muussia

Ulkona auton pesua ja lumikasan hajotusta (siis lumilinnan tekemistä lapsille)





Osa yks ulkona pk1 tehoilla tunteja sisään. Kylmä meinas tulla, kun lähtiessä +4 ja puolet lenkistä nollassa. Ihan sulat pikkutietkin jo. Sliksi takana ja GG kumi edessä

Illan pääohjelma oli kisa. Petit KOM yllätti, kun oletin, et ajetaan normaaliin suuntaan. Sit odottelin vaan mäkeä ja ihmettelin, kun tuli kumpuja ennen sitä. Lopulta, kun päästiin serpan alkuun, niin sehän mentiinkin alas. Onneks pysyin aika keulassa ja alamäen jälkeen saatiin 3 kärki vielä kiinni hyvin. Loppukirikin sujui sisäkiriks hyvin.


Yhteenveto

Ajoaika oli 28h 47min, pyöristyy helposti 29:iin kun zwift käynnistelyt ja perjantain työpaluumatka puuttuu tosta. Matka 861km, mutta ne n tietenkin hieman imaginääriyksikköjä, kun Zwiftissä ajaa. TSS pisteitä 1279. Nousumetrejä 8000.

Tänä vuonna puolet Zwiftissä. Ulkopyöräilyn suhteen työmatka ja GG sai molemmat neljänneksen.


Tänä vuonna tosiaan sää johdatti Zwiftiin ja ulkona oli normaalia hitaammat keskinopeudet. Zwiftissä ajoin jonkin verran pace partneria yms, jotka nostaa keskaria, mutta kohtuudessa pysyttiin.


TSB kävi kovimmillaan -53 lukemassa perjantaina. Lauantain lepopäivä vähä tasas tilannetta.



Tehojakaumat. Vertailu 2 edellisen vuoden leiriin. Tunteja karvan enemmän, matkaa himpun vähemmän. Työmäärä pienempi varmaankin alkuviikon työmatkoilla puuttuneen tehomittarin (ja syke) vuoksi (ero heti alussa) ja tänä vuonna pk2 ajoa tuli hieman vähemmän monestakin syystä.


Autotalliin tuli talteen reilu 4l kosteutta 💦



Lopuksi

Tässä lähinnä esimerkkinä, että leiri onnistuu pienellä budjetilla ja ilman lomapäiviä. Kaikki leirin sosiaaliset hyödyt jää toki saamatta. Treenimäärästä huolimatta saa kuitenkin pakollisia kotihommia hoidettua. Vaatii suht tarkan suunnittelun ja toki puolisolta luvan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi