torstai 6. heinäkuuta 2023

Kesäkuu 2023

Kesäkuu meni todella nopeasti. Kovaa lämpöä ei päässyt nauttimaan kuin juhannusta edeltävällä viikolla ja tämä toikin hieman yllätystä SM kisoja ajatellen. Kunto tuntui olevan kohdillaan ja treenit sujuivat edeltävästi hyvin ja kisojen jälkeen mökillä hyviä tehoja sai ulos. Hämeenlinnan Ahvenisto GP:ssä erinomainen tulos myöskin. Kuumuus pääsi yllättämään ja viime hetkellä tein yhden lämpöakklimatisaatiotreenin. Oletin, että Oulun korkeudella kesäkuun puolivälissä ei olisi kuuma. Onneksi ei sitten ollutkaan kovin kuuma, lähinnä lämmin. Hämeenlinnan hornankattilassa oli taa varsin kuuma, mutta tänä vuonna kroppa sieti sen jo varsin hyvin. Kesäprojekti kasvihuone on edennyt pikkuhiljaa turhia rasituksia vältellen.

Puolet vuodesta jo treenattu. Tänä vuonna 29km edellä viime vuotta (+0,3%) ja ajan suhteen 6h (+1,5%)

Tunnit nyt kesällä jopa lisääntyneet, kun pojatkin menee fillarilla hoitoon ja vaimo työmatkapyöräilee.

1.6.-30.6.2023: 62h26min, 1857km, 3032Tss
CTL käyrä hienosti nousussa ennen SM kisoja ja pari isoa punaista palloa eli tehoennätystä. Ennen sm-kisoja hieman kevennystä. Kisojen jälkeen taas treenit jatkuu.


Hyvät treenit

Wringer
Strava
Tässä myös yksi onnistuneita treenejä ennen SM kisoja. Harvoin näin "helpolla" saanu Wringerin ajettua. Paria päivää aiemmin tempo kulki ihan hyvin puristamatta liikaa. Tällä kerralla treeni taas heti lenkin alkuun. Yleensä teen vasta loppupuolella, mutta tiilien keräilyn vuoksi välillä heti alkuun.



Koli
Strava
Kolin lenkki vaimon kanssa. Alkuun ja loppuun ajoin mökkihiekkatien reippaasti ja vaimo tuli sen autolla. Yhdessä ajettiin ja Koli-KOM ajoin täysillä.  Kerrankin sain W'bal painettua nollaan loppurypistyksessä. Ylhäällä kahvitauko.


Kolin KOM suurennettuna. Jesper menny kovaa muutama vuos sitten ja vielä pidemmän matkan noilla tehoilla. Hieman tasaisempi vauhdinjako ois voinu olla mulla parempi. Säästin hieman liikaa loppurypistykseen ja tuuli ei ollu ihan optimaalinen. Mutta hyvä suoritus silti.



Hiit30
Strava
Hyvä ja onnistunut treeni. Hieman väsyneenäkin lyhyet vo2max vedot onnistuu kohtuullisesti. Tässä lopussa W'bal 0,5. Tärkeimpänä treenien sijoittelu lenkille. Nyt keskellä taas 15km gravelia, joten vedot heti lenkin alkuun ja loppuun.



Perus-GG tiililenkki
Strava
Tämä nyt vain esimerkkinä kertomaan, miksi GG pyöräily on erilaista jaloille, kuin maantiepyöräily. Tässä alkuun ja loppuun maantiesiirtymät ja keskellä ympyröitynä hikkaosio. Teho- ja 30s power käyrillä huomaa kyllä selvästi ja voi vain kuvitella miten erilaista jaloille.

Kuvat


SM kisojen ainoita ajokuvia. Hienon kuvan Verneri Savukoski ottanut


Hämeenlinnasta vaimon puhelimen kuvasaldon parhaita kuvia.

Tietenkin taas kerran järkkäri unohtui kotiin. Ehkä sit ens kerralla... Mut hyviä kuvia puhelinkin ottaa.

Kaikenlaista uuttatavaraa. Juomareppu GG-sm kisoihin, uudet pitkät ohuet ajohanskat, COFIDIS ajoasu decathlonista. Säärikarvojen hiomalaite, RideFree TPU sisäkumeja kiinasta (on muuten hyviä varakumeja). JA tärkeimpänä uudet GG kiekot GG-sm kisoja varten. Prime - Orra (oli CRC:ssä hyvässä tarjouksessa)


Juhannusta edeltävä SM-kisareissu. Käytiin samalla reissulla mökillä ja Joensuussa. Reissu meni reilusti paremmin kuin odotettiin.

Random ajokuvia. Työmatkaa poikien kanssa. (lopultakin) Kuralenkkejä. Vaimona kanssa lenkkiä mökillä. SM kisoista ennen ja jälkeen kuvaa porukasta. Työmatkalla reppu-kikka. Lasten kanssa MTB ajelua. Uuden repun testikuva. 

Kun puuhastelu on kivaa, niin päätettiin rakentaa isompi kasvihuone. Tässä pintaa kaivettu auki ja mittoja tarkasteltu. Sit kuopan syvennystä ja täyttöä. Hiekkalaatikko purettiin samalla ja käytettiin nurmikkoa siirteinä.


Vähä naftisti ruokakuvia, kun reissua oli ja välillä aina unohtui. Peruruokia, kuten aina.
1) Uunikanaa tomaatti-kermakastikkeessa ja riisiä. Jauhelikastike ja muussia. Mureke ja makaronia
2) Pitsaa (gluteiiniton). Lohkoperunat ja kalaa. Paella
3) Jauhelihakastike ja perunat. Iltasalaatti. Työsalaatti ja sämpylä

Jatkossa

Nyt alkaa loma! Gravellenkkejä tiedossa viikonloppuisin. Muutama treenikin ehkä pitäisi ajaa, mutta hiekalla aika luonnollisia intervalleja tulee myöskin. Lastenhoitaja tiedossa, niin ehkä päästään vaimon kanssa kahdestaankin lenkille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi