lauantai 13. tammikuuta 2024

Joulukuu 2023

Kuukausikatsaus on jääny vähä roikkumaan, kun oli vuoden yhteenvetoa yms välissä. Kuitenkin jotain joulukuusta voisi vetää yhteen. Kylmää oli. Treenit alkoi sujumaan hieman paremmin. Lapset sai ihan liikaa lahjoja ja joulu sujui muutenkin hyvin. Pidin peräti 3 lomapäivää, mutta näistä kahtena iltana kävin töissä 🤡.
Aika vakiomäärät treenaamista edelleen. Väliviikolla tuli lopulta hieman enemmän treeniä hyötyliikunnan vuoksi. Poikkeuksellisesti merkkasin 90min lumitöistä ja luisteluista yms. Todellisuudessa tuli kyllä paljon enemmän, mutta ajattelin edes jotain merkata, kun melkoinen rasitus niitä ehti tulemaan. Etenkin lumitöistä. Lasten kanssa luistelu käy nykyään jo ihan liikunnasta.

1.12. - 31.12.2023: 55h, 1501km, 2379Tss

Ulkona aika vähän lenkkiä runsaiden pakkasten ja lumen vuoksi. Viikonloppuisin 1-2h kuitenkin. Työmatkalla onneksi saan ulkoilua riittävästi. Pelkästään sisällä ois vähä raskaampaa henkisesti.

Treenit

Strava. FTP vedot climb portalissa. Aika rennosti meni ja nousu tähän sopiva. Ylämäkeen omalla tavallaan helppo ajaa vaikka ero onkin pitkälti metafyysinen.


Kisa. Luulin valinneeni tasaisen radan, mut heti alkuun olikin Titans Grow. Porukka oli onneksi pieni ja syke nousi vain 170 tasolle. Väsyneille jaloille sekin oli pahasta. NP 305 40min ajan kuitenkin kävi treenistä.


Kirit. Kevyen Pace partnerin kanssa ajamista ja kirimaaleihin lyhyet kirit.



Kuvat



Kävin hihtämässä, vartin! Lyhensin fillarin keulan kaulaputkea, ja jäi klampin yläpinnan verran liian korkeaksi... Mittaritelineen lakkasin. Kun säädin keulan kanssa, niin takavaihtajan johto oli irronnut. Hirveä homma, kun piti keskiö repiä irti... Kiinasta tilatut vaijerinkuljetin ja hydrauliikkaletkun sielupuristin toimiivat erinomaisesti. Ostin halpis-dremelin mittaritelineen muotoilua varten (tarviin muutenkin kyl). Ja trainerin purkaminen ja uudet laakerit + hihna onnistui hyvin.

Lasten kanssa touhuiluja. Uudenvuoden juhlintaa, legojen kasausta ja isovanhempien lammella luistelua.
Joulupukin odottelua, lautapelejä ja käytiin leffassa (Pelle Hermanni oli kyl aika heikko esitys)
Leipomista, joulukorttikuvaa ja hiitämistä.

Rukapläjäys:
1) Tortillat (itse tehty ketsuppi ja letut kun olivatkin loppu kaapista, silti hyvää. Kasvissosekeitto ja hamppari.
2) Pipari-Boston-kakku, Sämpylöitä ja kana-pekonikastike.
3) Haudutettua kanaa kookoskastikkeessa, pitsaa ja haudutettua paimenenpaistosta



Jatkossa

Tammikuu on jo pitkällä. Samat setit jatkuu. Nyt treenien suhteen kevätkausi alkaa eli tulee hieman vaihtelua ja kirejä lisää. Päivät pitenee ja toivottavasti talvi jatkuu hyvänä. Toivon kyllä myös että työmatkalla kerrospukeutumista ei tarvitsisi enää ihan sataa kerrosta...

2 kommenttia:

  1. Moi! Kiva lukea blogiasi, mukavaa että joku kirjoittaa kilpapyöräilystä suomeksi :) Saanko kysyä että miksi vedät pääsääntöisesti ftp-vedot noin lyhyinä? Jos pystyt ajamaan ftp:llä oletettavasti ainakin 30-40min putkeen, niin tuleeko tuollaisessa 10min vedossa mitään haastetta tai järkevää harjoitusvastetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kysymys. 10min vedossa ei oo varsinaisesti mitään suurempaa järkeä. Työ- yms rasitusta ollut sen verran paljon, ettei vaan henkisesti jaksa pidempiä FTP vetoja. Parempi jotain kuin ei mitään mentaliteetilla siis. Zwift-kisoissa pystyn ajamaan pidemmän ajan ja tosiaan ylämäkeen vähän helpompi kuin ERG vastaan. Nyt sattui olemaan ton mittainen toi climb portal. Mut sinällään, aloitan monesti lyhyemmistä FTP vedoista ja sit pikkuhiljaa perinteiselle 20+20 tasolla tarkoitus. Harvemmin yksittäistä yhtenäistä vetoa. Mun päätä ja kroppaa ei oo tehty FTP treeneihin. Onnistuu kun hyvä fiilis tai ulkopuolinen (kisa) pakotus.

      Poista

Kommentoi