perjantai 5. tammikuuta 2024

Vuosi 2023

Taas kiirettä töissä ja tekstien kirjoitus venyy. Nyt erikseen vuosikatsaus ja kuukausikatsaus.


Lapset taas kasvaneet ja oon päässy vaimon kanssa yhteislenkeille muutaman kerran. Lisäksi isompien kanssa päässy maastopyöräilee (vaimokin jo haluais). Luistelu + hiihtokin sujuu paljon paremmin koko perheenä. Toki sit lasten omat harrastukset vie vuorostaan enemmän aikaa kuskaamisineen ja tekee arki-illoista melkoista sähläystä. Yllätävä asia lasten kasvamisesta oli myös Muhoksen ja siitä vielä mökille jatkunut hyvin sujunut reissu autolla lasten kanssa. Autossa kaikilla oli siedettävää, eikä turhia taukoja tarvittu. Kasvihuoneprojekti oli ehkä isompi kuin kuvittelin, mutta tuli kuin tulikin lopulta valmiiks. Toinen iso ja suorastaan yllättäen valmistunut projekti oli Salon kunnan tiilien kerääminen. Treenimäärät ja tavat pysyivät hyvin identtisinä aiempiin nähden. Työmatka jopa lisääntyi hieman, kun lapsia kuskattiin hoitoon fillarilla. Töissä kiireisempaa kuin koronarajoitusten aikaan ja päivystysten lisäksi uusia ekstrahommia, joten työmääräkin lisääntyi. Kisojen suhteen varsin tasapaksu kesä. Kohtuullisia suorituksia, mutta heikompia sijoituksia kuin toivoin.


Data


Kovin montaa vapaapäivää ei vuodesta löydy. Määrät varsin identtiset vuosiin 2022 ja 2021.



Suhteellisen tasan menee treenit eri tyyleillä. Ulkona pyöräily sisältää sekä GG- että maantiepyöräilyn.  Tässä näkyy myös, että Zwiftissä lähes sama aika/matka/nousu -suhde kuin pihalla.




PMC vuodelta. 1) Korona aiheutti pientä taukoa ja kevättä kohti rasitus lisääntyi. 2) Etätreenileiristä totuttu buusti. Kesällä suhteellisen tasainen rasitus. sitten 3) Ruotsinristeilystä lomalla tuli hieman kuoppaa. 4) Syksyllä taas rasituksen vähentymistä pikkuhiljaa.




Pk2 ajoa enemmän ja VK ajoa vähemmän kuin edellisenä vuonna. Kovat tehot aivan tasoissa, niissäkin tosin hieman vaihtelua millä intensiteetillä ajettu enemmän.


Sähkö


Maalämpö on "pelastus". Takkaa lämmitetään aktiivisesti ja sisällä noin 20c lämmintä. Neliöitä kuitenkin talossa 200 ja tallissa joku 60. Kesällä ilmalämpöpumpulla viilennetään. Koneellinen ilmanvaihto ottaa myös jotain lämpöä talteen. Ainavalmis kiuas on pysynyt kylmänä. Ollaan kyl jonkin verran saunottu, etenkin kun sähkö todella halpaa. Suihkureissuja etenkin lapsilla ollaan lyhennetty.


Kuvat


Lempparikisakuva. ISM kisoissa hiekkatiellä räjähtänyt pääjoukko.



Toinen hyvä kuva kesältä oli Ahvenisto GP:n ylämäestä. Tästä kisasta oikeastaan paras sijoituskin (neljäs, kuten ISM yllä). 



Geelipommi tuli kovaan käyttöön. Helppo tehdä, halpa ja säilyy hyvin joten pääsi jatkoon.



Fillarihommista keväällä putsasin pitkäastä aikaa takavaihtajan kokonaan, mutta trainerin täysi purkaminen ja osien uusiminen oli varmaan merkittävin homma. Oli syytäkin tehdä ja traineri hiljeni ihmeen paljon.



Mittariteline oli toinen fillarijuttu, johon erityisen tyyytyväinen. Uusi fillari tietenkin kiva, mutta siinä ei mitään niin itse tehtyä itsessään.



Muut
Pihahommista ehdottomasti valmiiksi tullut kasvihuone. Ainoa isompi projekti.


Lemppariruokana kanaviillokki. Jostain syystä seuraavatkin vaihtoehdot olis samantyyppisiä eli paella  ja kanapata. Lasagne myös aika korkealla listalla. Herne-Maissi-Paprika lähes aina ruuan kyljessä kasviksina. Lapset ei tykkää kastikkeen seassa mistään "ylimääräisestä"


Tosiaan Salon tiilet nyt kerätty. Ehkä ensi kesänä tulee ajetttua enemmän treenien ja fiiliksen ehdoilla lenkkejä. Eikä tarvitse joka lenkillä koluta epämääräisiä paikkoja ja ajaa edes takas samaa tietä...


Jatkossa

Sähköä tuskin saadaan säätettyä tän enempää millään. Töiden suhteen päivystysmäärän pitäisi vähentyä. tuskin silti kisoissa käyn sen enempää, mutta ehkä palautuminen onnistuisi sitä myötä paremmin. Lasten kanssa maastopyöräilyä toivon enemmän. Voi olla että kohta 150cm tytölle pitäisi löytää joku XS koon 27,5" fillari... Ja vaimolle GG, et sekin pääsee maastoon ja toisaalta parempi työmatkalle. Itselle uuteen fillariin kiekot pitäis tilata. Pihalle suunnitelmana kukkapenkin räjäytys ja tehdä kokonaan uusiks. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi