tiistai 9. tammikuuta 2024

Uuden vuoden porinoita

En tehnyt tavoitteiden lisäksi mitään uuden vuoden lupauksia. Vuoden yhteenveto ja parhaat palat kirjoittelin, joulukuun katsaus vielä tuloillaan. Kunhan höpisen pikkujuttuja väliin.



1)
Kalliiden fillareiden halvat osat. Etenkin siis vaihtokelvottomat osat. 

Näillä tarkoitan tangon mittaritelinettä. On ihan eri asia laittaako tangon eteen pienen vai ison mittarin. Ja tarvittava kulma pitäisi olla vaakatasossa. Eikä mittari saisi tippua telineestä. Ja joku haluaisi vielä lampunkin kiinni. Onhan se valmistajalle tietty vähä haastavaa saada näistä yksilöllistä vaihtoehtoa. 3d tulostimia on onneksi paljon ja jostain löytyy jokaiseen eri tankoon sopiva profiili ja mitat.

Satulatolpat on yksilöllisiä eikä vielä nykyäänkään saa suoraa tolppaa edes jälkikäteen.

Tanko-stemmi yhdistelmät on tosi kalliita ja fillarin mukana tuleva pitää vaihtaa kuitenkin. Eikä oo valittavissa, kuin Kiina-fillareissa. Eikä siinä mitään, että pitää ostaa uus, niinhän se on aina ollu. Mutta nykyään kaikissa fillareissa on eri malliset haarukan kaulaputket ja erilaiset johtojen vedot. Puhumattakaan Canyonista, joissa vaihtoehtoisia kokoja ei edes oo tai ei saa järkevästi…

Nämä asiat kannattaa ottaa huomioon fillaria valitessa ja varata rahaa muutoksiin.

2)
Kahvojen sisäänpäin kääntämisen kielto on varsin looginen ja odotettu UCI:lta. Ulkonäkö ja perinneseikat on tärkeitä ja hyväksyn kyllä päätöksen. Kiinnostaa hieman minkä verran ja millaisilla tangoilla jatkossa saa ajaa. Onhan se etenkin esteettinen ja hieman turvallisuuteenkin liittyvä ongelma, jos kahvat oli 90 astetta sisäänpäin. Odotan, että UCI kieltää myös kaikenlaiset vartalolisukkeet (juomapullot yms) aika-ajossa.

3)
Hyvinä asioina lisääntyneet gravelkisat. ISM ja GG-sm kisat jo myönnetty. Gravel kisat Kolilla. Katotaan saisko mökkireissun yhdistettyä samaan. Toki kisat sen verran myöhään, et saattaa jäädä väliin. Kortteli tänä vuonna Muhoksella, joten se jäänee väliin. ISM kisat taas Porissa, joten sinne suuntaan ainakin. Hauskaa kun elokuussa osunut samalle viikonlopulle 3 gravelkisaa, yksi niistä taidettiin jo siirtää. Nyt alkaa tulla kilpailua myös NGS-dynastialle. Ja siis kilpailuja.

4)
Rapha500 on hieno ja haastava idea, jos sen ajaa ulkona. Zwiftissä se haaste täytyy lähes normitunneilla, etenkin nopeilla porukkalenkeillä. Ulkona vie oikeasti aikaa ja vaatii päättäväisyyttä. Siitä tulisi hyvä määräviikko vauhdista huolimatta. Ongelmana itsellä ja monilla muillakin työt ja perhe-elämä. Jos nämä eivät rajoita, niin treeni on aina tervetullutta. Kannattaa tosin varautua kylmään ja lumisiin teihin. Toista se on etelässä… Zwiftissä saa tietenkin ajaa, mutta en laskisi ”uroteoksi”

5)
Stravaa en ole enää pariin vuoteen maksanut, enkä edelleenkään. Segmenttejä en ole aktiivisesti vuosiin ajanut. Stravan isoimpia ongelmia on datan hävittäminen. Eli tehomittarin puolierot yms häviää. Lisäksi Stravan datalla ei tee mitään, nätit käyrät kyllä. Töissä ei edes Strava-Sauce toimi. Intervals hoitaa kaiken tämän, sen maksan mielelläni ihan kannatusmielessä, vaikka ei tarvitse. Stravaa kyllä seuraan ja hyvä sosiaalinen apuväline. Edelleen ihmettelen miksi ihmiset piilottelee sielläkin sykkeitä, tehoja yms. Miksi laittaa edes lenkkiä näkyville, jos siinä vain nopeuskäyrä? Mutta jokainen tavallaan...

6)
Olen pohtinut seuraan kuulumisen velvoitteita. Tunnustan kyllä että en ole joutunut juurikaan asioita hoitamaan. Mutta ihmettelen, miten paljon pojan koripallojoukkueen juttuja tulee tehtäväksi. Mulla jotain, vaimo jatkuvasti hoitaa asioita. Eihän seura niistä turnausten järjestämisestä valtavasti rahallisesti hyödy, mutta jonkunhan niitä on järjestettävä. Muuten niitä ei olisi. Vähän sama koskee fillarointia. Jos joku ei oikeasti näe vaivaa, eikä ketään kiinnosta, niin eipä niitä kisoja sitten tapahdu. Eivät kuitenkaan ole kultakaivos, eikä mielestäni pääsymaksuja kannata loputtomasti nostaa.

7)
Fillarikengät ei hajoa ikinä. Kannattaa olla siis tarkka koon, värin ja mallin suhteen. Säästäminen ei hyödytä kokonaisuuden kannalta. Mulla vielä yli 20v kenkiä käytössä työmatkalla. Positiivinen asia sinällään.

8) Maantiepyöräilyn SM-kisoja ei taida olla vieläkään kukaan järjestämässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi