maanantai 24. huhtikuuta 2023

TS-kortteli + Simon muistoajot 2023

Turun kisaviikonloppu käytiin harvinaisen hienossa säässä. Yhdistelmänä jo tuttu korttelia lauantaina ja sunnuntaina sitten mäen kiipeämistä. Molempina päivinä lyhyet kisat ja iltapäivästartit. Lauantaina oli myös ministartti lapsille. Ne on kivoja lapsille, melkoisen helppo järjestää ja tärkeimpänä uskoisin niiden olevan todella hyvää PR työtä kisoille sponsoreiden hankintaa ja mainoskuvia yms varten. Aika pitkälti kisakuskien ja entisten kisaajien lapsia toki, mutta kiva nähdä muitakin perheitä paikalla.
TS kortteli

Strava
Tulokset (sivut muuttuneet uudistuksen myötä jopa entistä sekavammiksi 😢)

Monesti olen maininnut, etten tykkää kortteleista, eikä näköjään moni muukaan, kun osallistujalista oli harmittavan lyhyt. En ihan täysin ymmärrä kisojen valikoimista. Kisat ajetaan kisaradalla, mikä on milloin mitäkin. Ja kortteliksi TS kortteli on aivan paras mahdollinen reittinä, yksinkertainen, tasainen ja suorilla hyvin tilaa hakea paikkaa. Fantastinen karnevaali keskellä kaupunkia, paljon yleisöä, hienot puitteet, selostukset, musiikkia ja hieno sääkin sattui. 
Kisan neutraalikierroksella tuli tungosta takamutkaan ja mulla meni jalka maahan, eli tipuin sit perälle, josta jouduin nousemaan nopsaan. Nyt vauhti oli hieman viime vuotta rauhallisempi ja etenkin vaihtelevampi, kun Ukko ei ollut vetämässä. Vaihtelevuus teki ehkä jopa raskaammaksi, kun porukka kasautui ja venyi seuraavassa kiihdytyksessä. 
No kisa sujui hyvin ja juuri mitään ongelmia ei ollut. Kerran pari takamutkaan joku änki sisämutkasta ja oma vauhti meni siinä ja sisämutkan kuskilla ei riittänyt enää vauhti tai jalka välin kiinni ajoon. Yhdelle vähän annoin suoraa ja välitöntä palautetta, kun kiilasi ja jätti sitten välin, jota jouduin ajamaan koko etusuoran kiinni 🤯. Sykepannan unohdin kotiin, mutta fiilis oli varsin hyvä. 
Nyt tsemppasin vikalle kierrokselle ja pysyin hyvässä paikassa, kunnes en enää pysynyt. Takamutka oli edelleen akilleen kantapää. Nyt tuli hirveetä survomista sinne, kun perältä yritettiin ohi. Itsellä vähän liian kova vauhti, kun ottaa huomioon, että nyt olikin monta rinnan varsin kapeaan sillan ylitykseen. En alkanut jarruttamaan kovin vaan vedin pitkäksi, kun edelläkin yhdellä kävi sama. Ajattelin sen olevan turvallisempaa. Sieltä siimojen alta ei sit enää loppukiriin osallistuta. Harmi kun jalka oli syönnillä. Mutta kisa oli kiva ja onnistunut. Loppukirit nyt ei niin kiinnosta. Toki sijoitus olisi ollut kiva saada, mut nää on näitä. Ei ollu eka kerta 🤦🏻‍♂️.
Nyt AP 261w / NP 292w. Keskinopeus 41,7kmh. W’bal kävi vain kerran alle kympissä (9,2) tossa keskivaiheilla kisaa, kun pääsuoralla ajoin kärjen kiinni. Näkyy 30s power käyrällä parhaiten. Intervallilaskuri ei laske korttelin lyhyitä kiihdytyksiä.



Vertailuna viime vuonna (2022) NP ja AP oli lähes tismalleen samat, mutta vauhtia 2km/h enemmän 😮‍💨. Toissa vuonna (2021) taas 10w molempia enemmän ja nopeutta 0,5km/h vähemmän. Käytännössä samalla tehomittarilla ja kuskilla ajettuja lukuja


Tossa vielä tehojakauma. Hauskasti ~sama aikamäärä yli 410w ajoa, kuin Lattomeren 2h pidemmässä kisassa.

Zoomasin vielä yhden reilun kierroksen, jossa näkyy kiihdytysten maksimitehot ja maksimikadenssit (huom ei avg). Eli joka risteykseen yli 700w kiihdytystä kyllä tarvitaan. Maksimitehot oli taas just sen verran, että 1000w meni rikki


Diabetes
Aamulla vain 4u Levemiriä ylimääräisenä, kun lyhyt kisa. Taas lähti nousuun lounaan jälkeen. Muutaman korjauspistoksen jälkeen sain sokerit laskuun ja puuropommin ja starttigeelin avulla olivat hyvät.
Yks geeli startissa ja yks kisassa. Puuropommi vähä ennen lähtöä.



Kuvat

PS. Otin alaputkesta pullotelineen korttelia varten pois







SK muistoajo #15

Strava
Tulokset

Jälleen tuttua hommaa. Jalat toimi aika hyvin. Olin mäkeen useimpina kertoina edes kohtuullisessa paikassa. Paitsi niillä kahdella kerralla kun ois pitäny 🤦🏻‍♂️. Katsoin kaukaa kun hatka meni. Seuraavalla kierroksella oltiin lähellä ja jatkoin vetoa. Lopulta olin yksin porukoiden välissä, kun muut ei hypänny peesiin ja taas pääjoukko näytti tulevan vauhdilla takaa ja enkä halunnut yrittää yksin. VÄÄRIN! Nenä stemmiin ja täysiä ois ollu parempi ratkaisu. Pääjoukko lopetti ajamisen samalla hetkellä kuin mäkin. Loppukisa sit ajettiin tasaisesti. Maalimäkeen tullessa olin oikein hyvällä paikalla alasuoralle tullessa, mutta vauhti hieman hiipui ja koko pääjoukko vyöryi ohi. Seurakaveritkin jäi ruuhkaan. Lopussa ajoin sen minkä pystyin. Seurakaverit hieman allergian kourissa, niin suurempaa joukkuetaktiikkaa ei ollut ajatuksena. Ennen kisaa jalat ei tuntunu mitenkään ihmeellisille, niin ajattelin katsella alkukisa, mutta silti kyl oli tarkoitus olla kärjessä...


AP 244w, NP 324w, 42.2kmh, 1200kJ

PS. 2022, 2021, 2019 ja 2018 NP on ollu parin watin sisällä sama ⚖️. Lisäksi loppukiri ollut mulla identtinen ja aina hieman pettymys väärästä paikasta eli 50-60s @ 550-570w


Tässä vielä tehojakauma, joka hyvin erilainen kuin korttelissa.

Diabetes
Jälleen 4u ylimääräistä Levemiriä aamulla. Lounaalta taas lähti nousuun ja pari kertaa ekstraa ja vielä startissa 2,5u reiteen. Hyvät sokerit. Puuropommin söin hyvissä ajoin ennen starttia. Hiilarigrammoja per tunti en jaksanu laskea, kun näin lyhyissä kisoissa ei niin tarkkaa. Nyt sain taas syötyä oikein h6vin.




Kuvat










Lopuksi
Taas jälleen oli kiva viikonloppu, vaikka lopputulos oli kaikkea muuta kuin toivottu. Mut tuttua hommaa ja näin nää vaan menee, jos ei oo tarpeeks hyvä. 


Ja näistä tulee aina hymy huulille 🥰




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi