maanantai 1. toukokuuta 2023

Huhtikuu 2023

Kevät alkoi erityisen hienoissa ja kuivassa säässä. Kisakausi avattu kuun puolivälissä Porissa ja seuraavana viikonloppuna Turussa. Turun kisoissa pärjäsi jo lyhkäsissä ja yksittäisen lenkin pystyi ajamaan myös lyhyissä. Kuitenkin hienot säät ja valoiset illat mahdollistaneet iltalenkkien ajamisen pihalla. Kisoissa jalat tuntui hyvälle ja treeneissäkin kulku ollut kohdillaan. Kisatulokset olivat hieman pettymyksiä, mutta kisaaminen on kivaa eikä vahinkoja sattunut. Kisoissa ei muutenkaan ole kolareita nyt sattunut 🤞🏻.




1.5-30.4.2023 : 59h9min, 1811km, 2985Tss

Eri treenimodaliteettien kertymät näyttää melkoisen tylsille, kun suht samoja, mut nyt ei ollu VK viikkoja vaan kisaa, kovia treenejä ja peekoota.


Treenit
Tosiaan ekalta viikolta jäi treenit tekemättä, mutta kun lopultakin pääs pihalle ajaa ja oli mahikset ajaa pitkää siivua, niin sitä sit. tiistaille ja lauantaille tuli hyvät pitkät lenkit. 

Tiistaina lomapäivän kunniaks yksin. Aamulla tosi kylmä ja sitten lämpeni edes hieman. GG pyörällä olin liikenteessä. Tasaista pk1/pk2 rajamailla olevaa jurnutusta. Koko lenkin tasateho. Syke nousi aamun pakkasen jälkeen hieman. enemmän kropan lämpenemisen piikkiin pistän.

Saman viikon lauantaina pääsiäisen kunniaks käytiin veljen kanssa Somerolla ajamassa. Kummallakaan ei paras päivä ja ajeltiin 5min vetovuoroina 250w tahoilla. Lopussa oli jo väsyny olo, vaikka ei niin kova ois pitäny olla. Reidet alkoi jäätymään.





Näistä tuli kuitenkin sen verran väsymystä että seuraavan viikon Vo2max vedot muuttui Zwift kisaksi. ei paha sekään, mut vähä niin kuin luovutus.
Tosi pieni porukka, mut kivasti tuli repimistä. Yllättävän hyvä kisa kuitenkin. Ei ihan maksimaalinen, mut sain repimistä, mitä halusinkin.


Sit oli kaks viikonloppua kisoja. Kisaviikoilla tein:
Molemmat treenit hieman vajaina, mutta muuten onnistuneina

Treenien suhteen olin erityisen tyytyväinen 8min vetoihin. Ei menny 4*8min, vaan 8+8+6+6, mutta näin kisojen jälkeen keväällä ajettuna hyvä suoritus.


Fillarijutut (On näköjään tullu aika paljon huoltohommia tehtyä)

Lenkkikuva, TS-kortteliin lämmittely, Broidin kanssa Somerolla, SK-muistoajojen loppukiriä



Maantietakakiekon putsaus ja rasvaus.


Takavaihtajan perkasin tänä vuonna kokonaan, putsasin ja rasvasin paikat ja samalla laitoin häkin jousen kireämmäksi. Samalla vaihdoin vaihdevaijerit ja kuoret. Huomasin taas, että vaijerin asettumisessa menee reilu 2 viikkoa ja nyt vasta Turun viikonlopun jälkeen vaijeri vaati hieman kiristämistä. Tylsä, jos näin käy kisassa. Täytyy jatkossa muistaa ennakoida hieman enemmän. 


Työmatkapyörän / GG fillarin takanapa ja etenkin vapaaratas oli ongelma, kun rutisi yms. Monta viikkoa kesti sen huolto, kun avaaminen olikin yllättävän vaikeaa. Etenkin oikein ohjeiden löytäminen Fulcrumin sivuilta kesti pitkään ja vaati kaikkien dokumenttien avaamista, kunnes sattumalta löysin oikeanlaisen rakenteen. No nyt on laakerit avattu ja putsattu.


Vaimokin innostui työmatkapyöräilystä ja perälaukku sillekin. Vähän maantiepyörän raiskausta, mutta pyörä ei valita. Työmatkalle leveämmät 28mm gatorskinit vanhoille vanteille. Olikin 10sp takanapa, no vähennetään yks ratas pakasta ja katsotaan leveys sopivaks... Oman GG pakan putsaus, levyn putsaus ja ketjujen keittelyä.


Ilta-askarteluja. en raaskinut heittää työmatkalaukkua pois, vaan ihan käsin ompelin uuden vetskarin. samalla innolla korjasin ikivanhat Bilteman kengänpäälliset. Pohjat oli aivan repaleiset, nyt ongelma vähintään puolitettu.


Muut


Grillin putsaus, nurtsin ilmaus, rajametsän karsintaa lasten kanssa.

Isäntä itse pottumaalla.





Lasten kanssa nyt ajettu kauppalenkkejä, työmatkaa ja käyty kisoissakin.


Ruokapläjäykset
Taas kaks kuvaa, kun nyt oon ehkä säännöllisemmin kuvannu ja sopivan edustavia kuvia jääny puhelimeen. Joka päivä siis tehdään ruokaa. Joskus mennään eväillä.

Laatikot: Nachopaistos, jauhelihakiusaus, palermon kana
Keitot: Kanakeitto, nakkikeitto, kalakeitto (maidoton kerma ei tuo kaunista valkoista väriä kastikkeeseen)
Herkut: Riisimuro-vaahtokarkki levy, kanasalaatti (valmis), juustot

Kalaa, kasvispihvia, lisukkeet, Lohkoperunat ja lihapullat, kinkkukastike+makaroni
Lehtipihvit possusta, kebakot+muussi, kanavartaat+riisi
Kalaa ja uuniperunat, Uunikana, kanatortilla


Jatkossa

Toukokuussa tiedossa vain Rosendahl GP kisojen suhteen. Kesäkuukin vielä aika tyhjä. Pohjanmaalle en jaksa kisojen takia autoilla. REX vahasta tulossa jotain päivitystä. Tiilien keräilyä taas herätellään ja osa lenkeistä suuntautuu niihin tunnelmiin. Pihahommat pitkällä, odotellaan nurtsin leikkaushommia sekä luonnon heräämistä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi