maanantai 15. toukokuuta 2023

Rosendahl GP 2023 #14

Ihan sama mikä kisa ja miten menee, niin sijoitus taitaa olla 14. Kisa meni aika hyvin, pysyin kärjessä ja sain ajettua satunnaisia välejä kiinni. Omalla tavallaan olen tosi tyytyväinen, että työmatkapyöräilevä perheenisä pysyy huippujen peesissä. Mutta silti jäi harmittamaan kovin, kun vikalla kierroksella molemmat reidet löi kramppiin mäessä. Vaikuttamaan kisassa ei ollut mahiksia. Sen verran kovaa ajettiin ja nyt oli isompi kattaus ulkomailla ajavia huippuja. 







Tehokäyrä. NP oli 328w (kun jättää lopusta tyhjän pois). Monta kertaa W'bal meni alle 10.


Tässä vielä zoomattuna 5 kierroksen ylämäki. 



Ekaa kertaa oli oikeasti lämmin, ehkä kuumuudesta ei vielä voi kuitenkaan puhua. Kisassa join 2 täyttä pulloa juomaa (toinen vettä, toinen urheilujuomaa+suolaa). Hieman join lämmittelyssä, mutta täytin senkin määrän uudestaan. Silti nesteet suorastaan loppui kesken. Kotimatkalla olin autossa aivan paahtunut, kunnes sain limun ja jätskin. Autossa kanatortillan lisäksi join vielä muutaman limun ja vasta kotona tuli pissahätä, lisäksi päänsärkyä illasta. Ilmeisesti kroppa ei ollut lainkaan tottunut lämpimään ja alle kahden tunnin kisassa nestehukkaa. Sekin voi olla hieman kramppien taustalla, mutta kyllähän nyt mentiin kovempaa kuin mihin jalat tottunu ja pitkälti hermotuksellista. Tiesin jo etukäteen, että tulen olemaan hieman ongelmissa mäessä, kun mäkikiritreenin aikaan oli tosi huono sää ja ajoin niitä Zwiftissä. Nauroin veljelle, että ihmiset on tyhmiä, kun luulevat että Zwiftissä voi treenata oikeasti ylämäkiajamista. Siellä saa fysiologisesti tosi hyvän treenin. MUTTA alaselkä yms ei saa lähellekään samaa vastetta ja riehumista mitä repiminen ulkona. Painovoima ja lihasten kinematiikka on niin erilaista ulkona. Näillä pikkujutuilla on yllättävän paljon vaikutusta kisoissa. Nyt huomasin jo muutaman kierroksen jälkeen, että alaselkä väsyy putkelta ajaessa, joten päätin ajaa penkistä pienemmällä vaihteella. Tämä taas sitten helposti kostautuu lihaksissa, kun tulee sitä penkistä vääntöä, jota reidet sietää vain tiettyyn pisteeseen asti. Mulla se tuli nyt vikalla kierroksella... Ja siis joutuihan sitä monesti putkelta ajamaan ja kirimään, mutta pyrin siis ajamaan enemmän penkistä.




Kisan kulku

Lämmittelyyn otin trainerin, mutta tuulettomassa paahteessa en sen päälle kyllä kiivenny vaan ajelin ihan vaan. Hieman vaihtelevampaa ja sekalaisempaa, mutta lämmittelyä kuitenkin. Työmatkanäyttö oli lämmittelyssä kellonajan vuoksi, joten tehot ei näkyny. Ylämäkeen RPE kynnystä ajaessa tehot oli näköjään 299w. Tosi tukkoinen olo oli jaloissa, mutta siitä en ollu niin huolissani. TSB oli 6 lukemassa eli varsin optimaalinen ja hieman kevennystä pohjalla, vaikka TSB pisteet ei siitä kerrokaan. Onneks fiilis parani kun pääsi viivalta liikkeelle. Startissa poljin ei meinannu mennä kiinni ja jäin porukan hännille, mutta alamäessä jo puoliväliin pääsin.

Kisan starttia taas odoteltiin vartti, mut se ei haitannu, kun kylmä ei päässy yllättää. Lämmittelytakin ja puuropommipullon unohdin hakea starttipaikalta, mut hyväksyn tappioni, en kääntyny puolivälissä kotimatkaa hakemaan.

Kisa alkoi reippaasti, kuten aina. Vauhti ei rauhoittunut oikein missään välissä. Juntunen oli useamman kierroksen irti puolivälissä ja tais kuitata Tinken kirin. Kun AJ oli ajettu kiinni, niin sitten Malisen Sampo yllätti ja oli useamman kierroksen irti ja sai 30s eroa pääjoukkoon. Ei mikään turha temppu. Mutta missään välissä ei ollut isompia irtiottoja. Yksi kasa tuli ylämäen jyrkänteen päällä. Ihan turha, mut ei onneks alamäessä. Sen takia joudin hidastamaan, pomppimaan jalkakäytävän kautta ja ajamaan kärjen kiinni. Takaa tuli kyllä vielä isompi ryhmä, mutta en todellakaan uskaltanu jäädä odottaa niitä. Lopussa kun vauhti nousi, niin porukka meni katki mun takana. Ajattelin vielä että nythän saan hyvän sijoituksen. Mutta tokalla vikalla kierroksella jo vähän heikko happi, ei mitään vakavampaa kun kovaa ajettiin. Mutta vikaan mäkeen sit molemmat reidet veti kramppiin pyörittelin lopun ylös.

Tänä vuonna ajettiin marginaalisesti kovempaa kuin aiempina vuosina. Yllättävän tarkka kisan kesto vuodesta toiseen. Nyt oli auttamassa kyllä harvinaisen hyvä sää.


Sokerit
Kisan aikana hyvät sokerit. ennen kisaa kävi eka matalalla ja sit nous pilviin. Insuliinin laitoin nyt hyvissä ajoin ennen starttia ja lähdössä imasin puolikkaan puuropommin ja yhden geelin. Energiat osu aika kohdilleen. Lopussa ois voinu syödä enemmänkin, mut se ei ois enää kisassa auttanu.



Kuvat (📸Vaimo otti puhelimella)
Laineen Antilta löytyy hyviä (En vaan osunu ruutuihin sopivasti)



Pyynikille hieman kiipeämistä karavaanikärryn kanssa

Pienin tykkää olla kärryissä. Se on siis puhtaasti tavaroiden kantamista ja lepäilyä varten lapsilla




Tätä piti vähä zoomata, että massiivinen haba näkyy. Paita repeis, jos oikeasti pullistelisin
💪🏻💚🟢🟢💚💪🏻 

Maaliin pääsin






PS.
Garmin on kova tylyttäjä. Jotkut ehkä tykkää sen tyylistä, mut muhun ei ihan pure.
Tässä siis softan mielipide kisasta. Vähä airoobista vaikutusta, ei hyötyä anairoobiselle puolelle, tempotreeni...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi