tiistai 30. toukokuuta 2023

Somerolenkki

Somerolla on hyvä sää, jos ei sada kaatamalla koko aikaa, tuuli ei puhalla kumoon ja on yli 10c lämmintä. Joten Somerollahan oli suorastaan mainio sää.

Nyt ajettiin pienempiä jyrkempiä teitä. Nousumetrejä hieman enemmän, mutta etenkin teiden profiili erilainen. Meillä on muutama erityylinen reittivaihtoehto. Tasaisempaa reittiä Loimaan suuntaan, isompia teitä Saloon ja tämä pienempiä teitä Karkkilaan. Nyt valittiin pienemmät tiet terävyyden saamiseksi ja paremman tuulensuojan löytämiseksi. Isommilla teillä saa jopa enemmän nousumetrejä 200km reitille (1800m) nyt tuli 1500m. Ajatuksena oli hieman jokamäkikiri tyylisesti ajaa kaikki vähäistä jyrkemmät mäet putkelta reippaasti. Perusvauhti aavistuksen kevyempi ja muutama segmentti valittuna hillityillä tehoilla rasituksen tuomiseksi. Tässä tuulessa ei KOM ollut edes mielessä, vaan lähinnä tasainen hyvä rasituksen lisäys.

Kuraa ja tuulta riitti kaikille



Stravan korkeuskäyrään eriteltynä ne pari segua mitkä lopulta ajettiin ja loppumatka yksin. Kuvaan laitettu aika minutteina ja tehot AP/NP. Aika tasaista menoa NP puolesta.




Pitkä siivu. Ympyröitynä etenkin "kirien" määrä. Punaisella viivalla erotettuna porukkalenkki ja yksin ajelu. Muilla oli vaatetus ja päivän kunto ongelmia. Yksin päätin sit pitää samat tehot ja mäet edelleen putkelta. Loppumatka oli vähä tasaisempaa, mut muutama mäki löytyi kuitenkin.




Jakaumia sen verran, että tarkoituksena kisaan valmistava treeni. Ei siis tasaista jyskytystä (paitsi loppu) vaan vaihtelevampaa ja repivämpää. Suhteellisen hyvä aika kovan tehon kertymää. quadranttianalyysissä näkee kauniin haulikolla ammutun kuvion.



Sokerit

Mulla ei enää nykyisin nouse yli 20 sokerit edes joka kuukausi. Sit tälläisiin aina sattuu jotenkin. No pari kertaa pistin insuliinia alussa ja oli reilun tunnin syömättä. Loppu meni hyvin. Ilmeisesti kroppa tunnisti kisaks ja ampui kisasokerit.



PS.

Ennen lenkkiä käytiin lasten kanssa maastopyöräilemässä (ja jätskillä tietty). Napattiin Ellakin mukaan,




Lopuksi

Tuli sit 18h 30min treeniä. Pitkälti työmatkaa kylläkin, mut silti hyvät tunnit ja tosiaan tehojakin. 
Tiistaina Turussa paikalliskisa! Pikkulepo töissä päivystyksessä maanantai ilta/alkuyö ja lyhyet yöunet, mut kisata pitää, jos sellaisia järjestetään lähellä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi