tiistai 24. lokakuuta 2023

Interaktiivisuus

Olen kirjoittanut 4 vuotta blogia ( 😳 ! ) ja tekstiaiheita putkahtelee edelleen, vaikka julkaisutahti vähentynyt kertaviikkoiseksi. Jutut kumpuilee omista pohdinnoista (yleensä työmatkalla) ja toisaalta netin syövereiden lukemisista. Vanhat tekstit on yllättävän kattavia, mutta välillä olen palannut vanhoihin juttuihin hieman uudelta kantilta tai jonkun tutkimuksen tiimoilta.


Olen alkanut kaipaamaan jonkinlaista interaktiota ja vuoropuhelua lukijoiden kanssa. Minua kiinnostaisi siis saada enemmän keskustelua / jatkokysymyksiä tekstien sisällöstä. Eli jos on jotain kommentoitavaa tai kysyttävää, niin rohkeasti tekstin alle kyssäriä / mielipidettä. Kysymyksiä ja juttuaiheita saa toki lähettää sähköpostiinkin, tuoreet ideat kelpaa aina. Lupaan lukea ne ja mahdollisesti vastatakin joskus.


Bloggerin huono ominaisuus on, että kirjautuminen on hieman hankalaa (ei lainkaan pakollista onneksi, mutta silloin ei saa ilmoitusta vastauksesta) ja muut ei ehkä näe aktiivisesti kysymyksiä, jos ne tulee vanhoihin teksteihin. Toki etusivulla näkyy kommenttien lukumäärä, mutta vain 8 uusimman tekstin. Harvat asiat ovat täsmälleen kuten kirjoitan tai tutkimuksissa sanotaan. Omat mielipiteet, mieltymykset ja tarpeet voi erota valtavirrasta monesta syystä.

2 kommenttia:

  1. Blogiin kommentoiminen on jotenkin isomman kynnyksen takana kuin esimerkiksi Facebook-julkaisun. Siinä on puolensa ja puolensa. Moneen tekstiisi täällä on jäänyt kehu tai myötäilevä kommentti laittamatta jos ei sen enempää ole sisältöä tai omaa näkemystä tarjota. Toisaalta herkästi jää sitten puolivillainen kommenttikin laittamatta, joka saattaisi poikia uusia näkökulmia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kökkö systeemi, mut toimii kirjoittamiseen. Enkä tosiaan ”vaadi” kommentteja, vaan yritän laskea kynnystä kysyä tyhmiä tai kommentoida puolijärkeviä. Välillä niistä itsekin oppii ja pystyy sit tarkentamaan, kun jotain jää epäselväks.

      Poista

Kommentoi