maanantai 18. maaliskuuta 2024

Etätreenileiri

Uhkaavat pilvet tuli leirin päälle. Pari viikkoa ennen suunniteltua leiriä oikea reisi alkoi temppuilemaan. Hyvä fiilis treeneissä ja ajaminen maistui. Ajoin zwift kisan ja sitten seuraava kova treeni oli korttelityyppinen tiheiden kirien treeni. Se uuvutti kovin, mutta oikeastaan juuri kuten pitääkin. Sen jälkeen sitten FTP vetoa tehdessä jo alle minuutin kohdalla sisäreisi kramppas ihan täysin. Siitä lähtien oikea jalka tuntunut ajaessa hieman vieraalle. Rullailemalla tai hierontavasaralla ei löytyny mitään kireyksiä eikä mihinkään sattunu. Lopulta vessassa istuessa huomasin että pöntön reunalla painamalla löytyi kiristävä lihas syvältä taka/sisäreidestä. Siinä sit ähisin ja huusin välillä et nyt muljahtaa. Harvoin olen näin iloinen pöntöllä ja seuraavana yönä takareidessä olikin positiivista kipua. Leiriä edeltävän viikon(lopun) treenit siis kevennetysti ja lyhennetysti. Takareisivaivan taustalla kaksi syytä. Satulan korkeus nousi 1-2mm satulan klampin vaihdossa ja myös polkimien vaihdossa. Lisäksi kovat erilaiset treenit. Näiden yhdistelmä oli ilmeisesti liikaa.
Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tässä perhekalenteri, että paletti pyörisi. Lapsilla käytännössä joka päivä treenejä ja mahdollisesti useampia yhtäaikaa. Vaimo ehtii käymään lenkeillä töiden jälkeen yms, joten häntäkään ei täysin unohdetty

Takatalven iski alkuviikkoon, joten sisälenkeiksi meni suunnitelma. Maantiepyörän olin saanut kuvauskuntoon viikkoa aiemmin, kun uudet kiekot tuli. Kuitenkaan uutta speiseriä ei vielä kuulunut, joten jouduin ilmaamaan jarrut nykyiseen asentoon. Leiriviikolla en enää halunnut alkaa säätäämään tankoa, sillä se on yllättävän iso homma. Toinen leiriviikolle jäänyt homma oli takajarrulevyn kiristys. Kaksi vanhaa pakka-avainta ei mahtunut akselin läpi. Kiinasta ja Saksasta tulevat molemmat hieman venähtivät ja menivät viime tippaan. Zwiftissä toimimattomat ilmaamattomat jarrut ja puoli-irtonainen takajarrulevy eivät onneksi haittaa.


Lopuksi

No takareisi oli maanantain työmatkalla jo pahempi kuin aiemmin, joten leiri jää välistä. Katsotaan jo kesemmällä. eipä oo ennen ollu mitään vaivoja, jotka estäis pyöräilyä, joten kerta se on ensimmäinenkin. Onneksi en oo etelässä, kun siellä tulis kuitenkin ajettua vaikka väkisin. Hassu vaiva, kun ei satu lainkaan mihinkään. (koti)Hierontakaan ei tee erityisen kipeää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi