torstai 7. maaliskuuta 2024

Helmikuu 2024

Helmikuussa oli jälleen erikoista talvea tarjolla. Melkoisen paljon kelit oli plussalla ja lumet alkoi sulamaan jo kuun alussa. Jäätä siis paljon tarjolla. Jalat tuntui jälleen hyviltä ja treenit sujui kivasti. Hiihtolomalla olin lasten kanssa ja kelit oli reilusti plussalla. Vesisateessa ja sohjossa ei paljon ulkoiltu, mutta saatiin sentään etupiha hakattua jäästä. Kerran vuodessa saan epämääräisen vatsakipuepisodin ja nyt se sattui hiihtoloman alkuun. Olin pari päivää sängyn pohjalla, mutta sitten vointi normalisoitui. Jalat oli muusia useamman päivän tämän jälkeen kyllä, joten lomaviikon ajoin vain kevyttä pk1 ajelua. Kuun alussa olin ekaa kertaa ikinä katsomassa livenä Vilppaan liigapeliä. Viikonlopun ulkolenkkejä ei tainnut osua helmikuuhun ainuttakaan. FTP testi alkukuusta sujui olosuhteisiin nähden kelvollisesti. Loppukuun korttelitreenistä sain jalat ihan jumiin. Erilaiset treenit yllätys yllätys tuntuu erilaisille. 





Treenit siis pientä sairastelutaukoa lukuun ottamatta tasaisesti (tähti). Yhden viikon kevyt ajelu lomaan yhdistettynä vähensi tunteja ja rasitusta, vaikka lepoa ei todellakaan ollut. Hyvä pätkä ”vihreällä” eli hieman lisääntyvällä rasituksella. Tässä vaiheessa kautta PR ja FTP nousut (punaiset pallot) ei paljo lohduta, kun muu ajo ei oo maksimaalista.

Lomaviikolla sairastelun myötä ajoin vain sisällä, ei siis työmatkaa. Ja en jaksanut ajaa treenejä, mutta jonkun verran pk2 tehoilla. Vähäisempi määrä edesauttoi pk2% kasvamista.




Treenit


Alpe



Alpea noustessa olin melkoisen epäileväinen. Edellisenä päivänä oli puolikova pitkälenkki Zwiftissä. Töissä takareidet kramppas leukoja vetäessä ja olin aivan poikki kun aloitin lenkin. Mtuta ajattelin et ajetaan nyt, niin saa edes jonkunlaisen tuloksen. Olin oikeastaan aika yllättänyt kun ajoin "jopa" 319w. Olin aivan köysissä, mutta sain ajettua loppuun asti. Keskivaiheilla hieman tehot tippui, muta ei kovin pahasti. Loppuun jäi kirivaraa vielä.


Samalla viikolla kuin Alpe. Ei mikään sinällään maksimaalinen treeni, etenkään sykkeiden puolesta, mutta hieman kovempaa tehoaluetta ja jalat jumittaa herkästi.

Tästä jalat kunnon jumiin. Toistuvia lyhyitä kirejä. Tarkoitus oli ajaa kaksi settiä, mutta näin alkuvuodesta yksikin kyllä riitti. Hyvät tehot kireissä, mutta lopussa terävyys alkoi jo hieman kärsimään.


Vaikka välipätkä ajettiin hieman kevyemmin kuin toivoin, niin hyvä kisa tuli ja mäet tuli ajettua hieman kovempaa kuin viimeksi. AP 295w 55min ajan. NP 316w

Yhden kisan sain taas mahtumaan. Oon pyrkiny noin yhden kisan ajamaan kuussa. Suomen kisoja en oo ajanu, kun lauantaiaamupäivä on aika tärkeää perheaikaa. Ajan yleensä vasta illasta. Seurallakin ois ollu sunnuntaiaamuisin yhteislenkkejä, mutta niihinkään en oo osallistunu ihan samasta syystä. Zwift on ja pyöräily ylipäätänsä on kätevä siitä, kun treenit voi tehdä just silloin kuin omaan tai perheen aikatauluihin parhaiten sopii. Toki ongelmana melkoinen vaatimus treenimäärästä.


Jostain syystä toi tiistain iltakisa on mun aikatauluun ollu sopiva. Reitti useamman kerran sama, välillä tais olla Sukis playground, joka hieman saman tyyppinen. Selvää parannusta kevään edetessä. Kuitenkin vielä kaukana viime alkukesän lukemista. Toki kisan tapahtumat vaikuttaa noihin paljon. Jos nyt kisassa välipätkät ois ajettu kovempaa, niin keskitehot ois kovemmat.




Fillarijutut


1) Hävitin hetkeksi ketjutulkin, niin tilasin uuden. Näyttää samoja lukuja, Tilasin 30mm renkaita maantiekisoihin. Taas ongelmia GG-tubeless kanssa, lopulta pistin sisäkumilla.
2) Random kuva kuun lopusta lenkiltä, ES-player viihdyttämässä zwiftissä. 100g #GoZwift -eväitä.
3) Katsotaan tuleeko GoPro matskua johonkin. Oikean kokoinen, mutta ei ihan sopiva työkalu spiderin kiristämiseen (pitänee dremelöidä vähän), Siihen ostettu kukonjalkatyökalu momenttiavainta varten.


Alariviltä alkaa fillarihuoneen takaosan siivous. sopivasta vanerinpalasta päätin tehdä työkaluseinän. Aluksi hiontaa, pakkelointia yms. sit muutama kerros valkoista. Sen jälkeen pari kerrosta harmaata ja sit pari rullaa teippiä ja mustalla maalilla metallikuviointi. Ylärivillä valmis versio. Tuli tosi hyvä. Samalla toinen vetolaatikko ja paljon pieniä koreja niihin. Nyt pysyy tavarat järjestyksessä!



Muut jutut



Hiihtolomalla hakattiin jäätä. Kaikki lähti. Autotallissa kun touhusin työkaluseinää, niin lapset pääs maalailee omiaan. Koris on yllättävän tylsä laji, jatkuvasti taukoja, virheitä yms. Monopolia on saanu lomalla pelata mallia riittävästi. Luistelemassa ehdittiin käymään alkukuusta useamman kerran. Vanhojen SER jätteiden tutkiskelua. Ovat menossa kaatikselle, mut lapset vähä purkaa niitä....




Ruokapläjäys:
1) Perunamuussi-jauhelihavuoka. Uunimakkaraa, Haudutettua kanaa.
2) Kasvissosekeitto, Uunikasvikset ja kana, Jauhelihakebakot+kanavartaat.
3) Jauhelihakastiketta ja riisiä, Nachovuoka, Nyhtöpossupitat


Jatkossa
Leiri lähestyy. Pidän sen aikataulun edelleen maaliskuun puolivälissä. Hieman aiemmin, kuin välttämätöntä. Mutta sitten jää vielä aikaa ajaa joku kova viimeistelylenkki kisoja ajatellen. Samasta syystä vähennän leiritunteja tänä vuonna parilla. Uudet kiekot tulossa postissa. Ugi vahterusringille tarkoitus päästä ajamaan, kuvaamaan ja testaamaan kalustoa. Muuten samaa rataa hommat jatkuu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi