sunnuntai 24. maaliskuuta 2024

Yleistä pölinää

Alkuviikon teksti oli tynkä, kun leiri peruuntu, niin toinen tynkä sen kunniaks


Tehomittarin käyttö v2
Kalibroin tehomittareita. Magenessa on nyt +104% slope ja näyttää sinällään tarkasti, mutta edelleen 4-5w vähemmän kuin Assioma ja edelleen 5w lisää traineriin. Ajattelin pitää säädön siinä. Nyt on riittävän lähellä omaa vanhaa tasoa. 
Puolierojahan spider ei voi tunnistaa, ainoastaan arvioida. Todellisen kokonaistehon se kyllä näyttää. Akselimittari näyttää vain vasemman kammen voimantuottoa, mutta spiderin läpi menee molempien kampien teho. Tätä tehoeroa katselin jalkakipuisena, kun 
Assioma = L/R Balance49/51    Magene =L/R Balance53/47
Voisko tosta päätellä, et oikea jalka tekee enemmän nostotyötä kuin vasen? Eli Assiomien kokonaisteho on aika tasan, mut Magene sanoo, et oikea tekee vähemmän työtä, eli onko osa sen työstä nostoa, joka rekisteröityy vasemmalle spiderissa.


Kaivoin vanhoja tiedostoja Garmin connectissa ja jostain syystä Garmin hävittää jomman kumman polkimen dataerittelyn. Joten tieto oikea/vasen erosta tehovaiheen alun ja lopun kulmasta jää vajaaks. Ja niistä mistä näyttää molemmat, niin asteet hieman mitä sattuu. Toki ehkä siinä on asteet laskuttu vetopuolelta katsomalla, jolloin vasemmalla on "väärän suunnan asteet" mut ei siinäkään mitään järkeä oo.

Mutta olisi mielenkiintoista nähdä selvemmin kampikierroksen matkalla tuotettu teho esimerkiksi vedoissa. Eli siis X akselille asteet 0-360 ja Y-akselille valitulla pätkällä tuotettu teho sillä asteluvulla.

Leiri
Leirien toteutuksessa ulkomailla on paljon eroja. Stravassa näkee vähän sitä sun tätä, ei mitään täyttä kattausta, mutta omien tuttujen suorituksia.

Porukalla ajaessa on aina riski kisaamiselle. Jos parin viikon leirillä joka päivä ajetaan 1-2 mäkeä kovaa, niin kertymä on jo melkoinen. Etenkin, jos mäet eivät ole Suomelle tyypillisiä minuutin rykäisyjä. Oma ikuinen suositus on pari kolme kynnystreeniä viikkoon. Mäkiä ei tietenkään kukaan halua ihan kevyesti ja sen takia onkin pk2 keksitty. Loppuun voi ajaa vaikka 30-60s kirin, jos haluaa testa kenellä eniten virtaa. Mäen kisaamisessa on sekin ongelma, että kovin ajaa omaa kynnystä, mutta muut joutuu ajaa yli ja lopulta räjähtää. Sama tietenkin koskaa pk2 tehoja, mutta siinä muut ei räjähdä ja ehkä neuvoteltavissa kenen pk2…
En tiedä aina saako ihan optimaalista rasitusta ajamalla puolisoiden tai vanhempienkaan kanssa. Osalla näkee paljon hyvin kevyttä ajoa. En pysty tietenkään sanomaan kuinka hiljaa on liian hiljaa. Kevytkin rasitus on hyvää peruskestävyyttä, mutta ei ehkä parasta. Elämä tietenkin on sitä mitä on ja porukassa paras ajaa.
Kahvilla kiva käydä, mut pitsaa ja kaljaa en ihan suosittelisi keskellä lenkkiä. Rasituksen sieto on kymmeniä vuosia treenanneella ehkä erilaista. Eli vaikka ajais pitkää ja kovaa lenkkiä, niin sitä jaksaa tehdä päivästä toiseen. Pitkälti siis kyse siitä kuinka paljon TSS pisteitä kertynyt ennen leiriä ja millaisen määrän sietää kohtuullisella palautumisella.


Juomapullot
Miksi kukaan ei oo tehny kartion mallista hattua pyöreisiin juomapulloihin. Varmasti myis kuin häkä #aeroiseverything. Tämä tuli mieleen, kun mietin Suomen kisoja. Varsin paljon lyhyitä kisoja: Simon muistoajot, Rosendahl ja korttelit yms. Näissä olen käyttänyt puoliksi täytettyjä 750ml pulloja. Viimeksi tilasin Saksasta muutaman 550ml pullon.
Aerocoach


Eli 5w säästäis lyhyessä kisassa ajamalla 500ml pulloilla, tai oikeastaan vähä vähemmän, kun tossa joku hassu 900ml koko, mut lienee aika lähellä 750ml


Ugi putki

Poden omaa takareittäni ja toivon, että pääsisin pari vuotta odottamaani reissuun Ugi putkeen. Nyt näyttää hieman pahalle, mutta menen kuitenkin ajamaan. Teen siitä varmasti jonkun tekstin/videon. Katsotaan mitä jalka kestää. Oli tarkoitus, et velikin ois tullu, mut sille tuli esteitä. Nyt en sit saa itsestäni etu/taka videoo. Olin jo fiksannu GoPro kiinnikkeet tankoon ja satulatolppaan sitä varten. Katsotaan mitä videoo tulee. En ole paljon perehtynyt sen käyttöön. Rintavaljaina ajattelin käyttää juomareppua. En viitsinyt kiinasta tilata pelkästään tätä varten ja toisaalta olis pitäny tajuta tarve aiemmin. Kuva näyttää paljon hienommalle, kun näkyy ranko ja kädet verrattuna tankoon viritetyn kameran ”tyhjä” näkymä.
   PS. Menin ja tuli tosi hyvä setti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi