sunnuntai 24. maaliskuuta 2024

Vahterusring

Uudenkaupungin lahja Suomelle. Aivan kaupungin keskustassa oleva ulkourheilun sisäkeskus. Hiihtoputki, jota kiertää 1km mittainen sisäpyöräilyrata. Priimakuntoista asfalttia, ei tuulta ja aina lämmintä.


Reitti on suorastaan täydellinen korttelirata, joka vaatii keskittymistä koko ajan. Rauhallisesti ajaen helppo, mutta täysiä ei edes pysty repimään (eikä kannata). Rata on kapeahko ja teräspalkit reunoilla rakenteena. Yksi neulansilmä, pari tiukkaa mutkaa, putkelta ajettavaa ylämäkeä ja yksi hyppyrimäinen alamäki. Nousumetrejä kertyy, kun tasaista ei ole juurikaan. Hyvät levennykset ohituksia varten kuitenkin löytyy. Kisassa toimis mahtavis, jos olis nurtsia ympärillä ⛳️

Otin jonkin verran työkaluja, mutta mitään ei tarvinnut säätää 👌

Uudet kiekot ja paksut renkaat toimi mahtavasti. Paineet oli 4,5 ja 4,7bar. Pito tuntui mutkissa tautiselle. Tangon asento oli kohdillaan ja vaihteetkin säädöissä. Fillari tuntui nopealta, eikä 5h kolottanu mistään. Ketjut vahattu edellisenä iltana REXillä

Strava

Youtube - lainasin GoPro7 kameran ja tein kierroksesta videoinnin. Ei tarvii tykätä, eikä laittaa kanavaa seurantaan 😂


Oikea reisi vaivannut pari viikkoa, mutta onneksi ei estänyt tätä. Ajoin yhteensä 5h putkessa. Eka satku reippaasti. Sit pidin videointi väliajan. Seuraavat 60km hyvää vauhtia ja vika kymppi jäähdyttelyä. Fiilis muuttui kevyemmäksi kuin taikaiskusta, kun lopussa kevensi tehoja 🪄. Verensokerit oli hyvät.

Tehokäyrässä ei montaa tasaista hetkeä. Kovempaa ajettu kierros ympyröity ylös. Strava näytti yli 3km/h hitaamman keskarin. Putkessa huono GPS ja näyttää mitä sattuu. Käytin rengasmittaria.


Loppuun ajoin vielä kirin ja tehot oli samaa luokkaa kuin tuoreenakin, eli vauhti pysyi hallinnassa.


Kertymissä valtava määrä kovia tehoja, kun mäkiin joutu rypistää ja hieman mutkiinkin.


Decoupling oli kohtuullinen 5%, kun ottaa huomioon lenkin pituuden ja rasittavan reitin. Lisäksi lopussa alennettu teho myöskin lisää decouplingia. Nousumetrit yllätti, 1500m on melkoisen paljon.


Vaatteina oli syysbibsit+irtolahkeet. Yläkropalla tuulipintainen pitkä alusasun paita, kisapaita+irtohihat. Ohut buff kypärän alla. Ohuet pitkät hanskat puolet ajasta ja kirkkaat/tummat lasit vuorotellen. Pitkät hanskat ja kirkkaat lasit oli parempi yhdistelmä


Sokerit hyvin kontrollissa. Vähä loppua kohti laski, mut ei matalalle


Join 2,5 pulloa vettä ja yhden urheilujuomaa. 2 tuplaa, 1 maxim patukka ja puuropommi ajaessa ja pullontäyttötauolla pari leipäpalasta. Energiaa siis ihan sopivasti ja juomaakin kohtuudella.


Jatkossa

Kiva paikka. Toivon pääseväni joskus uudestaankin. Salosta melkein 2h suuntaansa ei vaan tee ajankäytöllisesti mitkään järkeväksi. Ehkä jos saisi lapset puolimatkaan isovanhemmille ja vaimon mukaan hiihto+pyöräily yhdistelmälle… Etenkin näin keväällä kauden alkuun toimii hienosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi