sunnuntai 28. huhtikuuta 2024

TS-kortteli + SK-muistoajo

Nää tekstit vois kirjoittaa jo etukäteen, kun tietää mitä tapahtuu ja mikä on sijoitus. Tuttua tapahtumaa tälläkin kertaa. Nyt olin tosin vähän paremmilla paikoilla, mut en sit kuitenkaan. Pienestä kiinni ja paljon pieleen meneviä vaihtoehtoja. Ei olla Zwiftissä ja porukan läpi ei vaan voi mennä. Kaikilla samat ongelmat ja kaikki haluais olla lähellä keulaa, mut suojassa… Jälleen näin, mut vähä lähempänä kuin viime vuonna.

Loppusijotus vielä auki, noin 9 kuitenkin.
TS-kortteli #9


Kuskeja 36 viivalla. Ei mikään kuskimagneetti, mutta jokavuotinen yleisömenestys. Paras kisa fiiliksen ja katsojien suhteen. Reittikin on kiva kortteliksi, selkeä ja helppo ajaa. Kuitenkin kiihdytyksiä tulee ja porukkaa tippuu. Edellisen kuukauden säät huomioiden en juuri ihmetellyt osallistujien vähyyttä. Monet myös karsastaa kortteleita. Etappikisaksi muuttaminen on tosi hyvä idea ja ”pakottaa” kuskeja ajamaan myös korttelin, jos haluaa jonkun pisteen kuppiin. 

Sää oli lopulta jopa yllättävän hyvä. Vettä alkoi sataa vasta maaliin tulon jälkeen. Ajo oli varsin nättiä. Osa kuskeista vaan änkee jatkuvasti sisämutkan kautta ohi mutkaan. Turhaa ja haitallista. Niillä tippuu vauhti ja edellä ajavaan tulee rakoa ja kaikki takana olijat joutuu kärsimään. Jos menis jonoon vähä aiemmin, niin suoralla ois paljo helpompi ohittaa. Eikä aiheuttais turhaa vaaraakaan haitan lisäksi. Yksi kolari tais olla jossain mun takana Blankon edessä 5 kierrosta ennen maalia.
Kisassa oli pientä hatkaa muutamaan otteeseen. Mitään mahdottoman vaarallista ei kuitenkaan muodostunut. Ekan 30min ajattelin ajella rauhassa ja sen jälkeen arvioida tilannetta. Ei lopulta oikein ollut tarvetta yrittää. Jalat oli oikein hyvät, eikä tuntunu pahalle missään, ei tarvinnu rypistää turhaan. Kerrankin mun edessä tuli vain pieniä rakoja ja ne ajettiin kiinni. Sopivan pieni porukka, niin sijoittautumistakaan ei tarvinnu ottaa liian vakavasti. Vikan kierroksen takasuoralla jäin vähä jalkoihin, kun en tajunnu kiihdyttää tarpeeks. Ei mikään katastrofi kuitenkaan. No takamutkassa sit sählättiin. Ei kasaa, mut liikaa intoa ja vauhti tyssäs. Edellä olijat meni menojaan. Onneksi sain ”kirittyä” hännän kiinni ja saman ajan kuin voittaja. Muut jäi jälkeen. Ois toki ollu kiva päästä kirimään etuporukasta, mutta taisteluvoitto etappikisan ajan suhteen edes.

Data: 
Kesto 58min
Teho AP 267w, NP 296, 
Kadenssi 94rpm ja nopeus 41,1km/h
Keskisyke 160 ja maksimi 176

Aika tasapaksua. Ei lepoa kuitenkaan. W’bal 10-15kj välissä ja loppukiriin sain vielä tippumaan tasolle 4kJ.


Kampi suorana 12minuuttia, mutta samoin maksimitehoilla 🤷🏻‍♂️. 50*8s@550w eli mitään maksimikirejä mutkiin, mut jotain kuitenkin.


📸 Vaimo 😘

Aamulla en pistäny ekstraa, kun lyhyt kisa eikä tarvii syödä. Hieman lähti nousuun automatkalla. Laitoin 4u insuliinia startissa. En syöny mitään ennen enkä kisan aikanakaan. Hieman urheilujuomaa.




Vähä lyhkäset rullat lämmittelyssä, mut onneks sain lainaan. Omaan halpistraineriin oli läpiakseliadapterit loppu jne. Mut sain ajeltua läpöä kroppaan ennen korttelia.




SK-muistoajo #11


Tulokset

Sää oli eilistä parempi. Tuulta ei merkittävästi ja lämpötila yli 10.
Kisa alkoi reippaasti ja vauhtia pidettiin koko ajan. Alussa oli hetken pienessä irtiotossa ja totesin, että rajua hommaa, jos olisi koko kisan aikonu ajaa. Ylämäessä ei tullut montaa kertaa eroja, vaan ylhäällä tasaisella useamminkin. Useimmat tuli ajettua alhaalla kiinni. Lopulta Johan ja Anders pääs irti ja pitivät hyvää eroa. Sen jälkeen kolmen kovan kopla karkasi mäen päällä ja irtiotto oli syntynyt. A-J:llä mäki nousee niin vaivatta ja kun huipulla vielä kiihdyttää vauhtia, niin ei auta kuin katsoa. Takana ajettiin kuitenkin, mut ei tarpeeks kovaa. 
Kerrankin olin ihan fiiliksissä, kun loppunousuun olin luokkaa viidentenä hyvällä paikalla. MUT EI! Edellä päättivät hidastaa ja jäin pussiin ja jouduin aloittaa uuden kiihdytyksen ekaan töppärään. Mut hei, taas puol kierrosta pidemmälle kuin viimeksi. Lopputulos tuttu ja turvallinen 11.

Data: 
Kesto 1h 23h
Teho AP 253w, NP 330,
Kadenssi 90rpm ja nopeus 43,3km/h
Keskisyke 146 ja maksimi 175

Alussa 15min kohdalla näkyy hetken-hatka W’bal käyrässä. Toijaisten mäkeen vasta loppukirissä syke nous yli 170. Eli ihan maksimia ei ollu tarjolla. Loppukiriin 3,5kj jäljelle. 

Hieman tasapaksumpi kertymä kuin korttelissa, eli vähän sitä sun tätä.

📸 Vaimo



📸 Poika otti joukkuekuvan startissa samalla kun haki takin yms


Startti oli 14:30. Aika mainiot sokerit taas. Nyt otin startissa puolikkaan puuropommin ja pistin 5u. Kisan aikana 30ghh urheilujuomasta ja ehkä 10ghh parista jollos-napista, jotka jäi vaimolta yli. Lyhyt kisa, niin ei tarvii syödä oikein mitään.








Intervalssista saa quadrattianalyysin! Oletin et quadratti II (kovat tehot/matala kadenssi) ois ollu Simon muistoajoissa isompi, mut samat prosentit molemmissa. Hieman erilainen hajonta vain.




Viikonloppu muuten


Ennen kisoja oltiin appivanhemmilla yötä. Sit kiireellä pihahommia ja kisoissa käynti. Kisan jälkeen HESE-ruokaa autossa ja sama uudestaan. Kaatiskuorma kasattu, koristelineen tolppa valettu (tulee lisää betonia vielä). Perunamaa laitettu jne.



Kuvia:

6 ensimmäistä: Antti Järvinen photography


5 seuraavaa: Invisiblehillcycling
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi