maanantai 11. lokakuuta 2021

Tiilihommat

Ihmiset ovat jo vuosia keränneet tiiliä (tile englanniksi)Yleensä puhutaan juurikin tiilistä, eikä ruuduista. Kyseessä on siis karttaan tehty 1km*1km (linkki sisältää pitkähkön selityksen) ruudukko ja tarkoituksena käydä mahdollisimman monessa ruudussa, etenkin täysin kerätty yhtenäinen neliön mallinen yhtenäinen alue on olennainen. Eli siis tyhjiä ruutuja ei saa jäädä minnekään. Toisena haasteena on cluster eli alue, jossa joka sivulla on poimittu tiili. Tässä taas yksittäisiä tyhjiä ruutuja saa jäädä, mutta aluetta saa silti kasvatettua. 



Olen aina tykännyt pitää Strava heatmapin kattavana ja joka vuosi ajan ~kaikki tiet ja mielellään molempiin suuntiin. Pari vuotta sitten kirjauduin Veloviewer sivustolle, mutta asia hautautui monimutkaisuuteen. Nyt sitten Statshunters tekee homman selkeämmäksi. Totesin, että olen käynyt näissä ruuduissa aika kivasti jo valmiiksi, ihan ilman yritystä. Muutamia helppoja ruutuja tosin puuttui lähialueilta. 

Mun asetukset, että saa oikeat asiat näkymään. Välillä toi eka ”show activities” valittuna, mutta muuten lähinnä sekoittaa karttaa.


Siitä se sit lähti. Suunnittelin pari lenkkiä Stravassa. Vain hieman edestakaisin ajelua, muuten varsin hyvää ja luonnollista lenkkiä sain piirrettyä. Muutamassa kohdassa valitsin ekalle lenkille Heat Map perusteella oikaisuja. Lenkillä pimeässä savista pellon reunaa ajaessa ja umpimetsässä rymytessä totesin, että onneksi yksi käynti riittää. Aluksi oli siis vain 9 tiilen kokoinen neliö, ekan saalistuksen jälkeen 13. Vielä helppoja ruutuja riittää, mut sit alkaa menee etäämmälle. 


Ekalla lenkillä sain pyyhittyä (violetilla) kaikki idän puoleiset lähiruudut. Eteläreunan yksi vihreä pallo jäi muutaman metrin vajaaksi, kun polku pellon reunassa loppui ryteikköön. Onneksi toiselta puolen lahtea pääsee sinne


 Aina kun jonkun alueen saa kerättyä, niin valitettavasti homma vain laajenee...

Ei tää mun ajamista lisää, mut on taas yks syy käydä ihmettelemässä uusia paikkoja. Voi jopa joku kiva tiekin löytyä. Maantiepyörällä tätä ei saa tehtyä, mut gravel on kuin tehty seikkailuihin. Lähiruutujen jälkeen alkaakin hankaloitua neliön laajentaminen. Vaikka Halikonlahti onkin kapea ja meri ei valtaa juuri ruutuja, niin muutama saari on hieman kiusana etelässä. Muut suunnat melko avoimia onneksi. Katsotaan tuleeko tulevaisuudessa myös maantielenkeillä käytyä kauempana jonkun hiekkatien päässä kääntymässä 🤷🏻‍♂️. Jos edes 1-2 tiiltä saa haettua lenkillä, niin pikkuhiljaa se reviiri kasvaa. Nyt melkein jo harmittaa, etten aloittanut aiemmin. Mutta seuraavien tiilien hakureissu on jo suunniteltu tarkkaan, sitten yhtenäinen neliökin ryöpsähtää reilusti.

Muurausta hieman harjoittelin kesällä grillin muodossa, mutta tämä on tosiaan ihan jotain muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi