maanantai 4. lokakuuta 2021

Kisa-analyysi / PMC

Kisa-analyysi PMC suhteen

Kisat on mulla aktiivisen treenaamisen tarkoitus / lopputuote. Eli niiden vuoksi näitä lukuja tuotetaan ja niiden kisojen suhteen peilaan tekemisiäni. Trithlonisteillä keskimäärin paljon tarkempaa ja ohjatumpaa TSS pisteiden keräys, mutta kyllä ne vaihtelevammassa maantiepyöräilyssäkin osviittaa antavat. Kuitenkin hyvä pitää mielessä että erilaiset treenit antaa erilaisia Tss lukemia. Ja kisoista voi tulla normaalilenkkiä huomattavasti vähemmän TSS pisteitä. Etenkin jos kisa on lyhyt ja lenkki olisi pitkä. Kisa kyllä tuntuu jaloissa varmasti pahemmalle. Mutta näissä ei lasketa onko ajettu maksimia ja jalat tyhjäks, vai pitkään ja hartaasti. Hyvä pitää mielessä kuitenkin.




Olen aiemminkin katsonut TSB lukemia kisojen kannalta. Selvästi näkee, että mitä isommaksi saan rasituksen puskettua ennen kisaa, niin sitä parempi. Yleensä en vaan uskalla murjoa tarpeeks, kun mieluummin hieman keventelee ja valmistautuu kisoihin. Toisaalta ei normaalilenkeilläkään, etenkään viikonlopun pidemmille kuormittavemmille, tule negatiivisilla TSB lukemilla mentyä. Eli varsin normaalirasitus sinällään kisoja edeltävästi.



Kisat



Kuvassa eri kisojen TSB lukemat. Lukema otettu lämmittelystä. Harmi kun kaikki softat näyttää TSB:n vasta suorituksen jälkeen, mutta onneksi kaikissa kisoissa on lämmittely, joten lukema löytyy. Taas kerran nähdään, että kisat tuntuu kulkevan sitä paremmin, mitä matalampi TSB lukema on. Jostain syystä ei vaan millään uskalla treenata enempää ennen kisoja.

Ennen ISM kisoja näkyy hyvä treeniputki, kun ei ollut kisoja ja lisäksi työt jatkuivat, joten työmatkapyöräilyä tuli ja jopa normaalia enemmän. Treenien sisältö myös muuttui. Keväämmällä oli enemmän kirejä, voimakirejä yms, kun taas heinäkuussa sitten Vo2max treenejä. Nämä keräävät myöskin enemmän tss pisteitä. Eli varsinainen treeninmäärä melko stabiili, mutta työmatkasta ja erilaisista treeneistä rasituksen hienoista "lisääntymistä".



Talvi

Aiempina talvina rasitusmäärä ei ole tippunut kovin merkittävästi. Työmatkat tulee kuten ennenkin. Arkitreenit tulee kuten ennenkin, tosin Zwiftissä, mutta siellä aika ja tehot vähintään samaa luokkaa ulkona. Normaalia pidempiä arkilenkkejä ei tosin yleensä tule, todella harvoin yli 2,5h ajelen illasta. Viikonloppulenkit sitten säiden armoilla. Joko yhdistelmänä tai pihalla pyrin ajamaan. Sulkapallo ei näy niin hyvin PMC käyrällä, mutta tuskin sitä enää joulun jälkeen pelaankaan.



PS. Kerrankin alle 2 sivun teksti 😲

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi