perjantai 29. lokakuuta 2021

Mittarin lukemat

Fillarissa on mittari jota käytän 💁🏻‍♂️. Omat näytöt on optimoitu mun makuun ja tarpeeseen. Koitan pitää välilehdet minimissä ja etenkin kisoissa näytöt isolla, jotta saa nopealla silmäyksellä riittävästi tietoa. Kaikkea dataa ei tarvitse tietää ajaessa.


Mittarin näytöt



Päänäyttö, jaoteltuna eri zoomausasteille. Yksi ruutu jäänyt jopa tyhjäksi, kun en keksinyt siihen mitään seurattavaa.                                


Loput näytöt. Stravan sivua en juuri käytä.


Mitä näistä tuloksista pitäisi ajatella. Päänäytön W3sec on valikoitunut itselle sopivimpana pyöristyksenä tehonäytöstä. Ei mielestäni ole niin tarkkaa tykkääkö 1-10s tehosta. Mulla toi 3s on vakiintunut. Hetkellinen syke, nopeus ja kadenssi nyt selvät. Kokonaismatka on kierrosmatkan sijasta kisojen vuoksi. Silloin pysyy tieto kisan kestosta ja tapahtumista. Kierrosaika taas syömisten takia. Päänäytöllä kierros/kokonaisaika vaihtoehto ja samoin kierros/kokonaismatka ovat puhtaasti omia valintoja. Kierroksen keskiteho on kiva pidemmissä vedoissa. Pysyy paremmin kärryillä. Kellonaika on tosiaan vain työmatkaa varten.
Seuraavissa näytöissä taas samojen asioiden kertausta kierroksen ja kokonaisarvojen suhteen. Treeninäytössä nämä vakiintuneet. Nopeudella ei tee treeneissä mitään, eikä intervallien määrällä. Kadenssi nyt hieman turha, mutta sinne jäänyt. Zoomaus tällä tietomäärällä sopiva, RPM voisi tosiaan vaihtaa, mutta toisaalta eipä siihen juuri parempaakaan tietoa ole tarjolla.
Näytöissä keskariin ja kierrokseen jaettuna ylimääräisiä tietokenttiä eli lämpötila ja eritellyt poljintehot.
Poljin analytiikkaa en kyllä lenkeillä seuraa, mutta jotain selattavaa lenkeille kuitenkin. Eritellyistä poljintehoista en seuraa Pedal smoothnessia, sillä pyörityksen ei kuulukaan olla tasaista ja lukemat ei kovin paljoa vaihtele.
L/R avg% kertoo hyvin simppelisti jalkojen voimatasapainon. Kuinka monta prosenttia tehosta kumpikin jalka tuottaa.
TE% eli Torque effectiveness on hauska lukema. Siinä lasketaan: Etenemiseen tuotettava teho - vastustava voima etenkin nostovaiheesta ja tämä lukema jaetaan etenemiseen tuotettavalla teholla. Eli siis kuinka monta prosenttia käytetään etenemiseen.


Wahoo app

Mittarin data menee puhelimen, josta sitten edelleen Stravaan. Kuitenkaan nämä poljintasapainot ei oikein rekisteröidy mihinkään. Golden Cheetah niitä näyttää, mutta varsin harvoin sitä käytän. Mutta puhelimen appista pääsee niitä selailemaan.


Tässä esimerkkinä eritellyt poljintehot.

Ylärivissä pelkkä teho, syke ja nopeus. Tehosta ja sykkeestä erottaa 8minuutin vedot, nopeudesta ei enää niinkään. Alemmalla rivillä ekana TE%. Siinä näkyy, miten polkemisen hyötysuhde paranee vedoissa. Kun ajaa kovaa, niin tietoisesti tulee nostettua poljinta enemmän ja jarruttavat voimat vähenee. Toisen kuvan oikean ja vasemman jalan suhde pysyy vedoissakin samana. Kevyessä ajelussa aiemmin oli vasen jalka hieman vahvempi, vedoissa tasan. Nykyään ei eroa siinäkään. Pedal smoothness paranee kovissa vedoissa, sillä polkimen nosto tehostuu eli voima tuotetaan tasaisemmin kampikierroksella.



Mitä tästä opimme?
Nää on mun omia huomioita ja mittarin näyttöjä. Aika samoja juttuja varmaan kaikki katselee, järjestys ja logiikka toki voi olla erilainen. Näyttösivujen määrän koittaa pitää järkevänä, kaikkea tietoa ei lenkillä tai kisassa tarvita. Jos sivuja on valtavasti, niin sivujen kliksutteluun menee kisoissa aikaa ja keskittymistä turhaan. Strava sivu ei lähellekään aina ole käytössä. Laitan sen päälle, jos tiedän tekeväni jotain KOM metsästystä. Treenisivu tulee näkyviin vain, kun treeni valittuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi