maanantai 7. maaliskuuta 2022

Etätreenileiri 2022

Maaliskuun loppu lähestyy ja treenileiri taas sovittuna ja suunniteltuna. Viimevuotinen setti toimi oikein hyvin ja samalla kaavalla ajattelin tänäkin vuonna jatkaa. Palautuminen vei mulla 10pv ja broidilla noin 2vk. Tähtäimessä on kauden aloitus Porissa Lattomerellä 17.4. Joten leiri on 21-27.3. Tällöin jää hieman ekstra-aikaa palautumiseen. Sinällään viikkoa myöhemminkin voisi pitää, mutta mieluummin aiemmin. Mitä myöhempään pystyy pitämään, niin sitä paremmat ulkosäät olisi. Mutta ajoissa tehtynä jää aina enemmän pelivaraa. Edelleen tarkoituksena ajaa lenkeistä aluksi ulkona puolet ja viimeistely illan pimetessä ja kylmetessä sisällä. Arkiajot varmastikin GG pyörällä. Viikonloppuna sit maantiepyörällä. Viime vuonna säät olivat kohtuulliset eivätkä estäneet ulkona ajamista.

 

Miksi


En tosiaan harrasta periodisaatiota, enkä viikkotasolla kovennusta ja kevennystä merkittävästi. Mutta tykkään kerran vuodessa tehdä tämän treenileirin. Saa jaloille kunnon rasitusta ja siitä seuraavaa kunnon kohennusta. Kerran olen käynyt etelässä ja koen sen itselläni rahan-, lomapäivien- ja terveyden kannalta epähyödylliseksi. Mielenterveyttä se kyllä palvelisi. 2v sitten tein lomaviikolla treenileirin. Se on kiva, mutta vaatii lomapäiviä, joita ei juuri ole. Tietenkin lapset oli silloin kipeenä, joten sekään ei toteutunu. Niinpä olen päätynyt tähän etätreenileirikonseptiin. Eli treenit tehdään illalla normaalin työpäivän jälkeen. Töiden jälkeen laittelen ruuan perheelle ja teen sen mitä ehtii ja sitten pakenen treenaamaan klo 17-18 aikoihin ja ajelen sen 4h illassa. Tänä vuonna pienenä erotuksena ajattelin viikonloppuun säästää hieman enemmän, jos saisi ihan joukkueen kanssa jonkun treenilenkin ajettua livenä.

Maaliskuun lopussa aurinko laskee Salossa noin klo 19. Lunta ei pitäisi enää olla teillä ja vain satunnaisesti yöpakkasia. Lamppua tarvitaan kuitenkin varmuudeksi iltalenkeillä. Viikkokohtaisia toteutumia ei vaalitettavasti säähistoriasta löydy.




Suunnitelma




Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Poistaa pohtimisen tarpeen lenkeiltä. Ei tarvitse arvuutella rasituksen liiallisuutta. Eikä tarvitse lähteä sooloilemaan ja muuttamaan rasitusta fiiliksen mukaan. Tekee sen mitä suunniteltu ja luottaa prosessiin. Lisäksi perheelle helpompi kun tiedossa mitä tapahtuu. Laitoin nyt starttiajatkin, niin ei tarvii laskea ja pohtia.

Ajoa muutamalla eri tehotasolla. Aamuisin tunnin työmatkat noin 160-180w eli pk0 ja pk1 rajalla. Iltalenkeistä sitten pk2 (>70% FTP) tehoilla vähintään puolet ajasta. AerK eli aerobinen kynnys on sinällään pk2, mutta aivan alueen yläosaa. Iltalenkit pihalla ja Zwiftissä on putkeen. Riisun vain ylimääräiset vaatteet ja jatkan tallissa pimeän ja kylmän tultua. Lisäksi 3 erillistä kovempitehoista harjoitusta. Yhteislenkeistä vähintään toinen on repimistä sisältävä.




TSS lukemat ovat valistuneita arvioita. Syötin treenit intervalssiin ja se sitten laskee. Pientä heittoa tulee sisäFTP ja ulkoFTP vaikutuksesta jne. Ja tietenkin ulkolenkkien NP arviointi on aika sattumanvaraista, etenkin yhteislenkkien NP on vain arvaus.



Lopuksi

Tule hyvä kakku, älä tule paha kakku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi