lauantai 25. kesäkuuta 2022

Ahvenisto GP #14

Juhannuksen juhlaa! Nyt oli lämpöä. Eka päivä reilua hellettä. Ja sen kunniaksi moottoriradalla kisaa. Radalla avoimessa paikassa ollaan todellisessa pätsissä ja reitti oli raaka. En ollut ennen käynytkään ajamassa Ahvenistolla. Juhannuksena yleensä aina päivystystä yms. Nyt oli toivonut päivän vapaaksi kun seuran kotikisat tiedossa. Ja mitkä kisat! Todella paljon kuskeja, etenkin junnuja oli saapunut paikalle ennätysmäärä.

Strava

Tulokset



Lähtöfiilikset






Rata on teknisesti niin helppo kuin vain voi olla. Leveää baanaa, eikä yhtään risteystä. Ei ainuttakaan autoa tai vastaantulijaa. Kierros on lyhyt, mutta sitäkin kovempi. Päänousu maalimäkeen mentiin alle 20kmh vauhdilla, joten itse ajoin joka kierroksella pikkurieskalla. Mutta sen jälkeinen alamäki oli kovavauhtinen ja kasasi porukkaa paljon. Lisäksi oli pari pienempää välinousua. Päämäen jälkeen pienikin mäki tuntui kyllä pahalle, kun joku tuli takaa kovalla vauhdilla hyökkäykseen. Mutta asfaltti oli lähes täydellistä, joten peesaaminen oli helppoa. Ja tilaa oli ohittaa jatkuvasti. Ei hiekkaa eikä reikiä tiessä.

Reittikartassa mäet punaisella. Maalimäki on noin 30m ja todella jyrkkä yläosastaan



Data


Intervalssin datakäyrä. Alussa käytiin W'bal suhteen hyvin tiukilla. Pahinta oli kuitenkin kuumuus. Ahdisti tosi pahasti. Keskellä kisaa tahti rauhoittui, kun isoimmat hatkat pääsi menemään.

Loput numerodatat. Punaisella ympyröitynä poikkeavimmat. Paljon kovia tehoja ja paljon 0w. Hyvin tiukka rata.


Kisan kulku

Heti tokalla kierroksella Riku livahti alasuoralla karkuun, eikä kukaan lähtenyt perään. Auvinen ja Knaapi pitivät hyvää vauhtia yllä, kunnes Knaapi pääsi irti seuraavassa porukassa. Vielä kolmaskin ryhmä tais irrota. Nämä ryhmät sitten tasaantuivat kärjessä. Knaapi ja Riku ohittivat pääjoukon kierroksella varsin nopeasti. Ihan älytön vauhti heillä. Mun olis pitäny mennä väliporukkaan, mutta kuumuus sotki. Ei toivoakaan riuhtoa kovempaa. Ehkä hieman voiman puutetta päämäessä myöskin. Mut siis olin keskeyttämäisilläni monesti, mutta onneksi vauhti tasaantui ja sain huollosta vettä, jota sitten liruttelin päälleni. Join pari pulloa juomaa, ja silti särki päätä illan jne. En ole kertaakaan ajanut vielä kuumassa. Vaikka muutama lämmin päivä on ollutkin, niin mun lenkit on aina illasta, jolloin jo paljon viileämpää. En kuitenkaan palanut, sen verran pihahommia auringossa tullu tehtyä.




Kisan järjestelyt

Normaaliin kisaan verrattuna henkilökuntaa tarvittiin selvästi vähemmän, mutta seurakaverit teki ison homman. Etuautoja ja risteysvahteja ei tarvittu. Kuitenkin toimitsijoita, kierrosten laskijoita yms täytyy tehdä. Tuloksetkin saatiin illalla valmiiksi. Monta sarjaa samassa lähdössä ja kierroksella tippuneet sekoittaa laskuja hyvin. Kuitenkin kiva, että kaikki saa ajaa maaliin. Juhannuksena vois olla myös hieman haastavaa saada isoa joukkoa risteysvahteja ja selvin päin olevia motoristeja pestattua.


Verensokerit

Sokerit oli jälleen varsin hyvät. Kuumuus sekoittaa sokereita tosi helposti.


Lopuksi

Eli itselle kisa oli tyhjä arpa, mut olin kyl tyytyväinen että pääsin maaliin. Onneksi eka hellekisa oli lyhyt. Jos pitkän kisan olisi joutunut tässä säässä ajamaan, niin olisin kyl ollut helisemässä. Varmasti tulen uudestaan. Rata on niin kiva ajaa ja erottelee kyllä luonnollisesti kuskeja. Hyvää happotreeniä!



Paluumatka kummipojan kanssa 🥰

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi