maanantai 20. kesäkuuta 2022

SM Porvoo 2022 #14

Valmistautuminen kisoihin oli kaksijakoista. Kisoja oli vähän. Päivystyksiä ja pihahommia oli melko paljon. Sain kerättyä hyvin tunteja ja kahtena edeltävänä viikonloppuna kovat treenit. Näistä napsahtikin pieni jumi päälle. Sitten vielä lapset sairasteli ja tuli kotipäiviä. Pidin viimeisen kokonaisen arkiviikon ja viikonlopun treenit kevyinä ja ennen kisoja hieman SST vetoja. Tämä auttoi kropan palautumisessa. Silti kisakunto oli jonkinlainen arvoitus.

Molemmat väsyttäneet viikot olivat noin 15h ja 12 000kJ, TSS pisteet 870 ja 760. Eli reilusti keskiarvoa enemmän. Etenkin tunnit siis. Molempina viikonloppuina oli myös päivystykset kaiken muun lisäksi. Mutta treenit sain tehtyä ja hyvä fiilis niistä. 

SM kisoja edeltävällä viikolla huomas, että alaselkä ajaessa vielä kipeä. Eli siis pihahommista se väsymys todennäköisesti tullut kuitenkin. No pääasia et ohitumaan päin oli vaivat ja ajot sai ajettua.

Keskiviikkoa ajoin 2*15min @90% eli SST vedot. Selkä oli jumissa ja tuntui kynnykselle. Perjantaille varasin hiekkatie pk2 lenkin, siinä oli jo parempi fiilis, hieman selkä edelleen väsynyt. Lauantaina sit pienet availut.




📸Jari Birling


📸Jari Birling

📸Jari Birling

📸Jari Birling


Kisan kulku

Kisassa sain onneks heti lähtöviivalle jo hyvän paikan. Sain ajella etuauton perässä hyvällä paikalla ja vapaaseen vauhtiin ei tarvinnut rynniä. Alkuhatka lähti jo ekan kierroksen lopussa. Pikkuliru joka oli puoli kierrosta aivan lähellä. Jostain syystä en käyttänyt paukkuja ja sillannut siihen. Luotin liikaa ammattilaisten rauhallisuuteen. Kolmannen kierroksen alussa ero oli jo yli minuutin. Sain sopivasti kyydin aivan keulaan maalisuoralla ja pääsin siltausporukkaan. Ongelma tosin oli, että ylitöitä tekevä keski-ikäistyvä perheenisä ei pärjännyt ammattilaisten kanssa (Henttala, Hänninen, Juntunen ja Knaapi) oli siinä porukassa mun lisäks, yks CCH kuski. Neljännen kierroksen alussa Knaapi pisti korttelipätkän mäkiin vauhtia liika ja tipuin siitä. En ollut varsinaisesti pahoillani seura huomioiden. Pyörittelin rauhassa ja huollon jälkeen tuli seuraava väliporukka johon liityin. Väliporukkaan tuli myös kärjestä Henttala ja takaa rengasrikon kärsinyt Hänninen. Jaska teki oman yrityksen, mutta se saatiin kiinni ja sen jälkeen kärkihatkan jämät. Loppumatka ajeltiin tällä kokoonpanolla enemmän tai vähemmän rauhassa. Hassusti jätettiin välejä ja liruja pääs irti hetkellisesti. Meidän välihatkasta irtos Henttala, Hänninen ja Pitkäinen (cch) tokavikalla kierroksella, mutta olin tästä suht tyytyväinen.

Jalat krampissa vikat kierrokset. Lapakin kramppas kun laitoin roskia taskuun tokavikalla kierroksella. Selkä oli väsynyt, mutta ei ongelma. 

Siihen alkuhatkaan olisi pitänyt päästä ja luulin kisan olleenkin jo ohi. Lopulta sijoitus oli kyllä hyvä, mutta paukkuja kului aivan liikaa proffien perässä roikkumiseen. Toki kävin muutaman lyhyen vetovuoron tekemässä, mutta lähinnä näön vuoksi. Väliporukassa olin aika kuollut, mutta selvisin. Ei se muillakaan liian helppoa ollut. Ajo oli suhteellisen tasaista. Pääjoukossa en ajanut kuin pari kierrosta. Varsin palasina toki oli porukka. Paljon kuskeja hyytyi radalle.






📸 Vaimo 😘




Reitti

Ratakartta vielä.

Kortteliosuus ei ollut niin hankala kuin ennakkoon epäilin. Pienessä porukassa ajo on aina siistimpää.  Samoin tekninen alamäki meni hyvää vauhtia, kun siistissä jonossa ajettiin. Silti huomaa, kuinka jotkut ei vaan osaa ajaa mutkia kovaa, mutta täytyy vain valita oma paikka niiden etupuolelta. Pari kierrosta ajettiin ilman hiekkatiepätkää vakavan kolarin vuoksi.




Data

Matka oli 170km (lyheni hieman). Keskinopeus 39,8km/h. AP 246w, NP 297w.


Kaikki data yhteen kuvaan. Vähä intervalssista ja vähä Garminista.




Tästä koko kisan intervalsin käyrästä ei saa mitään tolkkua. Alussa näkee, kuinka W'bal tippui ja syke nouse. Sitten homma tasaantui. Tossa käyrässä kaks alinta on omia spesiaalikäyriä. Kolmannessa yhdistetynä 30s teho ja W'bal. Alimmassa taas kadenssi ja korkeus





Zoomattuna 2,5krs kun hatka ja välihatka lähti ja hyydyin ammattilaisten vetoon. Onneksi väliporukka löytyi.




Kertymät vielä. Aika pitkälle kovien tehojen häntä jatkuu. Ja kokonaisuudessaan yli Vo2max alueen tehoja 43 minuuttia







Kierrokset meni vahvalla positiivisella splitillä. Eka kierros 14:43. Sitten ammattilaisten mukana 14:00 ja tämän jälkeen 15min kierroksia ja lopussa hieman alle 16min kierroksia




Energia / Sokerit

Energian suhteen kävi "ongelma", kun ekalla kierroksella korttelialamäessä urheilujuomapullo tipahti pystyputkesta. Lähes kaikki muut juomat oli vettä. Kaikki syötävät söin ja yhden siripirin, eli sinällään tavoite kyllä täyttyi ja kisa oli hieman lyhyempi kuin arveltu.

Parina päivänä edeltävästi laitoin 1u ekstraa Tresibaa. Aamulla 8u Levemiriä ylimääräistä. 15 minuuttia ennen starttia pistin mahaan 5u NovoRapid. Sokerit oli suorastaan erinomaiset. Alussa toki nousi, mutta ei pahasti.


Verensokerikäyrä



6 geeliä (156gHh), 2 patukkaa (86gHh) , siripiri (40gHh), urheilujuomaa hieman (20gHh?).Eli yhteensä 302gHh ja aikaa meni 4,3h = 70g/h



Lopuksi

Tuurilla ne isotkin laivat seilaa. Alkuhatkaan olisi pitänyt päästä. Loppusijoitus olisi ollut silti sama, mutta uskoisin, että parempivoimaisempana olisin päässyt. Mutta tyytyväinen olen ylitöitä tekevänä perheenisänä suoritukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi