maanantai 4. heinäkuuta 2022

Ongelmia molemmissa päissä 💩

Olen valittanut, että liitto ei saa mielekästä kalenteria aikaiseksi, mutta vika ei taida olla täysin liitossa. Kyllä kisajärjestäjätkin näköjään osaa sählätä ja haukkua muita. 

Liitto ei ole mitenkään tiedottanut Liedon Taatila GP peruuntumisesta. Huomaamatta vain poistettu listalta. En edes tiennyt Taatila GP peruuntumisesta, ennen kuin seurakaverit sanoivat.

Virallinen lista tulee älyttömän myöhään, niin myöhään ettei kesän menoja voi järkevästi sopia sen perusteella vaan on toivottava menojen järjestymistä ja säädettävä. Osalla on vuorotöitä ja viikonlopputöitä, joten kaikki viikonloput kesällä ei ole kisaamista varten. Listan julkaisun jälkeen liiton sivuilla olevaa huonoa kalenteria tuskin kukaan enää availee uudestaan. Muuten Xkarim sivuston lista on parempi ja siellä on kaikki muukin liiton tiedotus, kuten seurasiirrot yms. 

Nyt sit kisoja vain poistetaan listalta ilman mitään ilmoitusta, pahoittelua tai selitystä.

Viimeisimpänä pisarana Kankaanpään ”syys”etapit peruttiin runsas viikko ennen kisoja. Kyseessä oli maantiekupin etappikilpailu. Eli suhteellisen paljon kisaajia ja liiton virallinen korkeimman kategorian kisa. Lähes kaikki osallistujat tarvitsee hotellin ja koko viikonlopun vapaaksi. Ja samalla oli myös kultaisen kammen juniorikisa.

Hotellijärjestäjä varmaan kiittää, kun viikonloppu ollut pitkään täyteen buukattu pyöräilijöistä ja nyt viikko ennen kisoja kaikki peruuttaa ja hotelli jäänee suht tyhjäksi…
Selityksenä oli että samaan aikaa pidetään Pori Jazz, U6 Ruotsissa ja Virossakin joku kisa. Nämä on varmasti olleet tiedossa jo ennen kuin kisan päivämäärä lyöty lukkoon. Samoin myös että kyseessä on heinäkuu ja risteysvahdit mökillä saunomassa.




Kaksi edellistä viikonloppua olisi ollut kisoja kauempana pohjanmaalla. Ne jätin välistä bensan hintojen, yöpymistarpeen ja heinäkuuhun pakkautuneen kisamäärän vuoksi. Nyt sit kisa peruttiin niin myöhään, ettei näihin kisoihin enää mitään asiaa. Eli koko heinäkuu jäi ilman kisoja…

Ja kauden vikana kisana mulla ISM kisat elokuun 7. päivä. Velotourin kanssa tänä vuonna päällekkäin kummipojan rippijuhlat (viime vuonna kaverin väitös). Sinne olisin mieluusti kyllä mennyt. Eli tähän vuoteen keskimäärin 1 kisa/kk. Ei ihmekään että tuntuu vähän kankealta. 


Aiemmin kesällä

Toinen mikä on ihmetyttänyt on kisojen tietojen puuttuminen. 

SM kisojen tiedot tuli vasta pari viikkoa ennen kisoja. Eli reittikartta, lähtöajat yms. Lähtölistat vasta tyyliin samana aamuna. 

SM TTT ohjelma tuli myöskin aivan viime tippaan. Ilmeisesti sekajoukkueajo olisi pitänyt myöskin järjestää, mutta sitä ei ohjelmassa. Lisäksi samaan viikonloppuun ympätty kriterium SM kilpailu. Senkään reittiä tai muuta ohjelmaa ei montaa viikkoa etukäteen ilmoitettu.

Jos pienemmissä kisoissa tiedot ilmoitetaan facebookissa (kelpaa mulla), niin sinne pitää olla selvä ohjeistus. Ei niin että seuran kotisivut on 10v vanhat ja pitäisi vaan tietää etsiä facebookista jokin tietty julkaisu oikealta seuralta.


Lisäyksenä hyvästä kommentista. Unohdinkin jo et keväällä järjestettiin kisoja alle viikon varoitusajalla. Osassa ei juuri osallistujia, joku peruttiin sääntöjen vastaisena ja muutenkin erikoista toimintaa. Olis vaikka ollu yks muutaman viikon varoituksella, mut ei. Monta ja hyvin lyhyt ilmoitus.


Jatkossa

Liiton virallinen kalenteri pitäisi olla jo helmikuun puolivälissä valmis.
Kisoilla oltava reitti ja aikataulu tiedossa 1-2kk etukäteen, riippuen kilpailun luokituksesta (SM, maantie-cup, puolivirallinen)
Kisoilla oltava joku suora sivusto, johon kilpailukalenteri linkataan.
Kisoja ei peruuteta ja muuteta ilman merkittävää tiedotusta


Pelleilyä
Ihan periaatteesta ei siirretty hotellivarausta ja jätän elokuuhun siirretyt syysetapit ajamasta ja kannustan muitakin pohtimaan onko mitään omaa sisäistä arvoa. Eli miten ja missä viikonloput viettää, vai tekeekö sen mitä kisajärjestäjien sen hetkisessä mielentilassa tuntuu kivalle.

3 kommenttia:

  1. Aivan täyttä asiaa!! Kisaajia pidetään jonain robotteina, jotka vain tulevat kisoihin kun ilmoitetaan viikkoa ennen että tällaiset kisat olis. Sitten ihmetellään kun ei ole pyöräilykulttuuria.

    VastaaPoista
  2. PoTan kalenterissa Kankaanpään syysetapit on ollut elokuun lopulle suunniteltuna toukokuun alusta saakka, tiedote on julkaistu 2.5.2022. Suomen pyöräilyn kalenterissa kisa on tosiaan edelleen heinäkuussa. Sekoilua on, mutta en osaa sanoa kumman osapuolen puolesta, eli kuka Suomen pyöräilyn kalenteria tulisi pitää ajantasalla.

    T, Petri Segerroos

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko tää vitsi, vai venäläistyyppistä historian tulkintaa?

      Poista

Kommentoi