torstai 28. heinäkuuta 2022

Motivaatio-ongelmia

Lähes koko kesä ollut kisaamisen suhteen ongelmallista ja sitä kautta motivaatio kärsinyt. Tykkään ajaa ja treenata, mutta fiilis ja mieliala vaikuttaa tosi paljon jaksamiseen. Kisaaminen on mulla kovempaa treeniä varten ehkä isoin innostaja.

Kalenteri
Liiton kisakalenteri ammotti tyhjyyttään SM-kisoja edeltävältä kuukaudelta. Yhtään pidempää kisaa ei ollut tiedossa. Ja niistä SM kisoistakaan ei ollut mitään infoa etukäteen, johon motivoitua. Lisäksi kaikenlaista sähläämistä ja viime hetkellä ilmoitettuja ja peruttuja kisoja keväällä.

Kisatulos
TS korttelit oli itselle tärkeä kisa, joka sujui kunnon puolesta oikein hyvin, mutta vaihteet oli sekaisin ja lopulta kiekko irtosi. Dnf ei juuri lämmitä.
Muutenkin lähes kaikissa kisoissa missasin syystä tai toisesta tärkeimmän irtioton, johon olisi pitänyt päästä.

Heinäkuun kisat
SM kisojen jälkeen taas oli liikaakin kisoja tarjolla heinäkuussa. Päätin jättää kauimmat eli Kauhajoen ”pikkukisan”  ja Jurvan koko viikonlopun väliin. Jurvassa ois varmasti ollu kivaa, mutta kaikki erilliset kisat kiinnosti, mutta yksittäistä kisaa ei kiinnostanut niin kauas lähteä ajamaan. Enkä viikonloppua kokonaan halunnut käyttää, kun Kankaanpään etapit oli kauden päätavoitteita ja hotellit yms varattu heti kun kisa ilmoitettu. Sitten se peruttiin viime hetkellä eikä enää ollut järkeä tai mahdollisuutta lähteä Jurvaan. 

Lahden UCI kisa oli liipasimella ja olin jo pakkaamassa kamoja. Mutta sitten selvisi, ettei siellä ole huoltomahdollisuutta. Kiinteän huollon järjestäminen reitin varteen taas hyvin haastavaa. En uskaltanut lähteä ajamaan 3,5h kisaa ilman lisäpulloja. Toki sää sattuikin olemaan viileä, joten 2 runkopullolla ja yhdellä selkäpullolla olisi varmasti pärjännyt. Mutta yhtään kuumempi, niin sinne reitillehän olisi sulanut. Kisa vaikutti myös etukäteen sekavalle, kun todella montaa porukkaa ajoi samassa lähdössä. Mutta hyvinhän se vaikutti sujuvan.

Tulevat
Sitten elokuun Velotour osuu kummipojan rippijuhlien kanssa päällekkäin. Toki Kankaanpään syysetapit olis nyt tarjolla, mutta ihan säätämisen määrän takia jätän ensi vuoteen.

Loma
Kesälomalla olen koittanut pitää tunnit edes lähellä arkimäärää. Tästä kuitenkin seurannut jonkinlainen rasitusmäärän nousu. Olen pidentänyt ”iltalenkkejä”, jolloin niiden lisätuntien keskitehot on huomattavasti korkeammat kuin työmatkalla. TSS pisteissä ei huomioida ensimmäisen tunnin ja neljännen tunnin rasituseroa. Eli pitkä lenkki on kyllä raskaampi kuin 2 lyhyttä. Sen verran olen ”huijannut”, että osa lasten jätskilenkeistä on Stravassa. Toki ei nekään helppoja oo, etenkin jos joutuu juoksee pienintä mäet ylös.
Lomalla myös muu rasitus on ihan eri tasolla. Päivin milloin mitäkin puuhaa, reissuja, remppaa ja lasten kanssa touhuamista.

Ajoseura
Uudesta tiimistä olin talvella tosi innoissani. Lopultakin pääsee ajamaan joukkueena jne. Leirille en päässyt hääpäivän takia. Kisat on ollu sellaisia, missä joukkueena ajaminen haastavaa. Lisäksi lähes kaikki tiimikaverit on ollu kevään mittaan koronassa ja sen jälkitaudeissa. 
Turun yhteislenkkejä ei ole juuri pidetty, yhdessä kävin ja vauhti ei vastannut viime vuotista.
Paikalliskuppia ei ole järjestetty, ilmeisesti olen toisen vuoden putkeen aluemestari yhteislähdössä…
Salosta ei ole irronnut edes peesikärpäsiä tänä kesänä.

Puuhastelut
Juuri nyt paikat ihan jumissa keittiörempasta. Keksittiin laatoittaa uusiks. Sinällään pikkujuttu, kun lätkii vaan laatat uusien päälle. Ensin kuitenkin pohtimista, raivaamista ja valmistelua. Malliltaan hankala ja ahdas paikka. Kaapit yms paikoillaan, joten paljon joutui sahaamaan/leikkaamaan. Sitten lopuksi kaikki kaapiston sokkelit ja listat piti muuttaa sopiviksi yms. Mutta lopputulos on kyllä jälleen vaivan arvoinen.

Samoin yrttitarha oli kyllä menestys. Kasvit villiintyneet kasvamaan mahtavasti.

Lisätyöt
Vaikka olen ollut lomalla, niin muutaman päivystyksen olen käynyt tekemässä, kun apua tarvittu. Eli valvomista ja rasitusta näistä. Muutenkin lomalla tulee valvottua aavistuksen pidempään ja silti lapset herää aamulla tuttuun aikaan

Kehitys
Tehot tuntuu olevan jopa alemmat kuin viime vuonna ja paino edelleen pari kiloa plussalla viime vuoteen. Enkä voine sekä vaakaa että tehomittaria syyttää. Ehkä edellä olevat selittää osaa tästä yhtälöstä




MITEN

Sinällään mikään ei huonosti tai pielessä, niin helppo jatkaa.

Lenkeillä olen lisännyt tiilien keräilyä. Noin 10km per lenkki gravelia menee kivasti maantiepyörällä. Enkä aina täysin optimoi reissuja tiilien mukaan, vaan koitan saada hyvän jatkuvuuden ja vain muutaman umpipussin.

Treenejä olen lyhentänyt. Lähinnä tehnyt ensimmäisen setin kahdesta.
Jos paikat oikeasti jumissa, niin pk1 ajelua. Lenkkejä en ole jättänyt välistä, enkä lyhentänyt niitä.

Eli pientä kevennystä treeniin. Vika kisa kunnialla läpi. Sitten voi pohtia löytyisikö jotain gravelkisoja tai cx-kisoja syksyllä


Lopuksi

Pikkujuttujahan nää on, eikä ”todellisia” ongelmia. Mutta yleisiä ja samoja juttuja kaikilla. Ja vaikka ei kuolisi nälänhätään, niin silti voi pohtia mistä mikäkin johtuu. Nyt olisi reilu viikko ISM kisoihin ja tarkoitus löytää hieman piilossa ollutta kuntoa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi