perjantai 1. heinäkuuta 2022

Kesäkuu 2022

Nyt tuli lämpöä lopultakin! Onneksi SM-kisat ajettiin lauhassa säässä, mut Ahvenistolla hikoiltiin jo tosissaan. Huomaa, ettei ole tottunut kuumuuteen vielä lainkaan. Ahvenistolla ahdisti ihan tosissaan. Treenit ei suju kovin hyvin ja juomat loppuu kesken. Nautin kyllä silti kuumuudesta, ottaa vain aikansa tottua. Treenien puolesta kohtuullinen kuukausi. Kisojen puolesta suhteellisen onnistunut. SM kisojen tulos miellytti. Ahvenisto ei, mutta sen pistän enemmän kuumuuden kuin minkään muun piikkiin.

Tunteja vähän naftimmin kuin yleensä, mutta ei hätää.
1.6.- 30.6.= 60h 50min, 1891km, 45631kcal


Juhannuksena oli kaikenlaista ohjelmaa, muutakin kuin pyöräilyä. Torstaina oltiin kavereiden mökillä viettämässä iltaa. Perjantaina lyhyt kisa ja seurakavereiden kanssa juhannusjuhlia. Lauantaina taas kavereita tuli meille kyläilemään ja sunnuntaina oli päivystys. Sain silti viikolle kohtuulliset tunnit, vaikka "pitkä" lenkki jäikin puuttumaan. Ihan kokonaisen puolikkaan lasin viiniä join koko pyhinä.



Varsinaisia onnistuneita treenejä ei mahtunut kovin montaa. Ennen SM kisoja suunnitellusti ajoin hieman kovemmat viikot, mutta rasitus meni hieman yli monesta suunnasta ja pidin 2 viikkoa kevyttä ajelua ennen SM kisoja. Sinällään ei heikentänyt kuntoa ja valmistautuminen sujui kisoihin hyvin, mutta jouduin keventämään hieman. SM kisojen jälkeen taas oli heti vuorossa Ahvenisto ja siinä välissä SST vedot ja pk2 jurnutusta hieman. 


Nyt tuli ajeltua hiekkateitä ja tiiliä keräiltyä. ei ollut mitään erityistä treeniä lenkeillä, niin vaihtelun vuoksi otin hiekkatiepyörän alle ja suuntasin uusille reiteille. tiet on harvinaisen erilaisia kesällä. Vehreää, kesäistä, lämmintä ja valoisaa. Syksyllä tottunut koleuteen ja pimeyteen. Onkin yllättävän hienoa hommaa vaihteluksi. Muutaman tiilikiertelyn ajoin myös maantiepyörällä. Silläkin kulkee hiekkatiet lujaa, jopa lujempaa kuin GG:llä, mutta hieman täristäväisempää.



FTP 15min *2

Kynnyksellä ei palauduta, niin pienetkin tehonnostot kuluttaa. Varsin tasaiset vedot tuli ajettua.

Varustauduin tempokypärällä, mutta en tempotangolla. Ajatuksena harjoitella pään asentoa. Seuraavan päivän KOM metsästykseen kyllä laitoin clip-on tikut.


Nää on mun mini clip-on tikut. Tarkoitettu peesivapaisiin triathlon kisoihin. Lyhkäisinä toimivat kivasti maantiepyörässä. Ja sain KOM:n vaikka tuuli ei ollutkaan aivan myötäinen.




Someron lenkki

Perusvauhtina 250w (siis tasaisella, ylämäessä ja vastatuulessa enemmän...) ja muutama segmentti. Harmittaa sykepannan unohtuminen, aika tyhjä jalka alkoi olla jo lopussa.

Erittäin hieno reitti, rauhallista pikkutietä, hieman karkea asfaltti tosin. suosittelen!


Ajoasentovideoo lenkin lopulla, siitä kuvakaappausta ja kulmien arviointia. Suosittelen pyytämään videointia lenkillä. Näkee yllättäviä asioita välillä.



Minä ja veli lenkin jälkeen



Gravel pk2


Hiekkatieosuus pk2 tehoilla. Hiekalla täysiä ajaminen on hieman haastavampaa, mutta pk2 ja SSt onnistuu vielä kohtuullisesti.


Fiilistelyä lenkiltä




Pyöräilyjutut

 

Vaimo halusi uudet tankoteipit uusien kenkien kunniaksi. Tilattiin sit kuviolliset. Näiden kanssa joutuikin laittamaan tarkasti, että näyttävät symmetrisiltä ja kuvio pysyy siistinä. Priimaa pukkas.




Saksasta halvalla lämmittelyitä varten mekaaninen traineri. Tähän saa läpiakselin kiinnikkeet myös. Nyt en niitä tilannut.




SM-kisoista oli yllättävän vähän kuvia tarjolla. Tämän sain pyydettyä instan kautta. 📸 Teemu Liljeqvist



Nyt on kunnon renkaat GG-fillarissa. Laitoin litkuilla ne. Eli painavat paksut sisurit jäi pois.





Paljon tubelesshommia. Vaimon pyörän renkaankin vaihdoin, kun alkoi kulumaan ja oli kerännyt paakkua sisään. Keväällä lisättyä litkua oli vielä reilusti jäljellä.



Siivosin kaappia. Löytyi pieni kasa lasten soittokelloja ja heijastimia...





Prismasta löytyi euron geelejä PULS merkillä. Kuitenkin Powerbarin kofeiinigeelejä ajattelin ottaa lisänä.


Kuva Ahvenisto GP:n ylämäestä


Teamin kuskit edelleen vähissä. Toivotaan, että loppukausi toisi miehiä takaisin viivalle.



Muut jutut

Uusia älykkäitä insuliinikyniä. Näistä tulee myöhemmin vähän lisätarinaa



Terassin uudesta osasta tuli siisti, kun sai värjättyä öljyllä. Tässä vasta ensimmäinen kerros kolmesta.
Nyt laituri jatkuu lähes saumattomasti




Koulun kesäjuhlassa oltiin samiksia nuorimman kanssa.




Pihalla lojui puun kappaleita ja poika halus miekan. Ei muuta kuin hommiin. Tämän jälkeen vielä maalattiin yhdessä. Sit piti tehdä kilpi ja toinen miekka...



Ruokapläjäys.
Kanapihvi ja perunaa, paneroidut kanapihvit. Kanaa uunissa
Kanavartaat. Savustettu kala ja kasvikset. Kanapaloja ja pekonia.
Grilliruokaa. Jauhelihakastiketta. Jauheliha-perunakiusaus




Jatkossa

Heinäkuussa tarjolla Kankaanpään syysetapit. Jätän Jurvan ja Kauhajoen viikonloput välistä pitkän matkan ja kiireiden vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi