torstai 4. kesäkuuta 2020

Toukokuun treenit

Kesän tuleminen nosti fiiliksiä ja loppukuusta pääs jo lyhkäsissä kamoissa ajamaan 😎.  Taas perusvarmaa suorittamista. Treenit suju kutakuinkin niin kuin piti. Kohokohtina lenkki Nikin kanssa ja FTP vetojen onnistuminen toistetusti suhteellisen hyvän aikaakin suunnitelluilla tehoilla. Treenien puolesta ei mitään tappotreeniä, vaan enemmän tasaista kynnyksen puskemista. Kisoista ei vielä tietoakaan, mutta treenejä koitetaan tehdä kohtuullisella intensiteetillä silti. Keskimääräistä enemmän ajelin KOMeja, kun tykkään että FTP vetoihin sain niistä ekstra motivaatiota. Pelkkä KOM ei tosin riitä, kun useimpiin niihin SST myötätuuleen ajaessa. Mutta kun lisätään tehotavoite, niin yhdistelmä puree. KOM metsästys toki hieman aiheutti myötätuuleen ajamista, mutta toisen vedoista koitin tehdä sivariin tai osittain vastaiseen kuitenkin.

Kokkilan lossi


2 ekaa viikkoa ajoin 3 FTP treeniä viikossa. Kolmannella hieman löysäsin ruuvia alkuviikosta ja viikonloppuna pidempi lenkki välillä kovempaa Nikin kanssa. Viimeisellä viikolla aloitin jo vo2max vedot. Niistä tulee tarkempaa dataa myöhemmin. Vo2max vetoja on tarkoitus tehdä pari viikkoa ja sitten siirtyä neuromuskulaariseen puoleen eli kiritreeneihin.


ViikkoTunnitKilometritTSSTeema
1912h 11min378 km588FTP
2011h 33min349 km623FTP
2113h 37min419 km712??
2213h 10min399 km691Vo2max

Tasaista rasitusta, muutama kovempi lenkki kuun loppua kohti

Fillariin en tainnut tehdä mitään ihmeempää huoltotoimenpiteitä. Perus ketjujen rasvausta ja jotain sellaista. Seuraavaksi pitäisi vaimon fillarin tubeless litkut vaihtaa 😬. Ketjujen kulumaa en ole muistanutkaan taas tarkistaa ja takarengas alkaa olla mulla vaihtokunnossa. 

Olin positiivisesti yllättynyt seuran uudesta aeroajoasusta. Mukavan tiukka, istuva ja taskuihin mahtuu hyvin evästä. Harmi että kovin totisiin touhuin se ei ole vielä päässyt. Lisäksi seuran irtolahkeet ja hihat on lopultakin riittävän tiukat, otin kyllä S-kokoa. Tuuliliivi harmittavasti hieman väljä M koossa.

Nyt on parannusta tiedossa kuviin (täällä bloggerissa ei tosin resoluutioilla mässäillä 😩). Ostettiin vaimolle täyskennoinen järjestelmäkamera (käytetty), kun hyvä diili saatiin. Saan toivottavasti lainata sitä. Samalla tuli kassillinen objektiiveja joka lähtöön. Ei oo tää bloggaaminen halpaa, kun alkaa panostaa laatuun 🙈. Nyt meni vanha kamera linsseineen myyntiin. 

Työmatkat oon saanu pidettyä hyvän mittaisina ja keskiviikkoisin ajellut hiekkatietäkin taas vaihteeksi reilun tunnin. 32mm sliksi ei ole mutkissa kovin hyvä, mutta helppoa hiekkatietä onneksi eikä paljon mutkia. Nolosti kävi kun kerran ylitin isoa tietä hieman liian reipasta vauhtia ja heti sen jälkeen olisi risteys pyörätielle. Sattui sopivasti karkeaa soraa ja vedin nupit. Ei käynyt juuri kuinkaan. Vaatteet ehjät, kukaan ei nähnyt ja fillari kunnossa. Ainoastaan sormiin tuli ihorikkoa ja hieman kankkuun. Ajoin työmatkan kuitenkin loppuun asti oikaisematta. Säikäytti vaan, kun kaatuessa voisi käydä pahastikkin ja aivan turhaa. Huomasin kyllä hiekan ja yritin varoa, mutta koko fillari tuntui lähtevän kerralla alta. Oon aina naureskellu, että kuinka ihmiset voi pannuttaa työmatkalla, mutta kai se keskittyminen joskus herpaantuu riittävästi. Tilastotappio.


Iltalenkillä Perttelissä

Alla muutama toisiaan muistuttava käppyrä FTP vedoista. Melko tasatehoilla ja tasasykkeillä sain ajettua. Hieman tehoissa vaihtelua kunnon ja maaston vuoksi. En yleensä ota mitään kiriä keskitehojen ylläpitämiseksi, jos jossain kohdassa ei saa pidettyä tehoa yllä. Tehot pyörivät siellä 320-330w, joissain hieman ylikin. Hieman mukkasin noita käyriä, eli katkoin lämmittely ja jäähdyttelyosioita, käyrän selkiyttämiseksi.


19min + 16min

27min + 10min

17min + 17min

Kom suunnitelma ja toteutuneet ruksitettuna päälle. Ei ollu lasten leikkiä suunnitelmat eikä tärkeysjärjestys.

Tossa vielä toteutuneet KOM hyökkäykset.

Sitten uusista treeneistä Vo2max puolelta VeeVooHS. Alkaa terävästi ja selviydytään loppuun. Tässä treenissä tauot vielä hieman pitkät, kun oli hieman kokeiluluontoinen.

Intervals.icu pätkii intervallit kohtuullisen hyvin, mutta näissä olen itse hieman säätänyt, että saa kokonaisuuden paremmin näkyviin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi