perjantai 12. kesäkuuta 2020

Route Badge

Zwiftissä hieman innostuin kevään korvilla keräilemään reittejä ja sainkin kaikki watopian reitit kerättyä, muista maailmoista vielä jokunen puuttuu ja etenkin Lontoon PRL full. Zwiftissä reitit antaa hyvän tekosyyn ja motivaation ajaa lämmittelyt ja jäähdyttelyt hieman pidempänä kuin välttämätöntä. Samalla tulee hieman vaihtelua reitteihin muutenkin.
Oon ennenkin tykännyt ajaa tasapuolisesti joka puolella Saloa. Täällä siihen on erityisen hyvät mahdollisuudet. Tänä keväänä olen koittanut viedä tilannetta vielä hieman aiempaa pidemmälle jo tässä vaiheessa vuotta. Stravan Heatmap on fantastinen työkalu hahmottaman omien lenkkien suuntaa. Se ei kylläkään kerro onko reitti ajettu molempiin suuntiin, mutta siitä näkee, onko joku paikka vielä tutkimatta. Vinkkejä hyvän reitin suunniteluun.

Stravassa monesti teen suunnitelman reitille, kun se sivusto on yleensä valmiiksi auki. Sen jälkeen teen lopullisen suunnitelman Ridewithgps ohjelmalla. Silloin saa kääntymisohjeet ja matkat risteyksiin mittariin. Varsinaisesti niitä nyt ei tutuissa ympäristöissä tarvii, mutta eipähän ainakaan unohda kesken lenkin reittisuunnitelmaa.

Veloviewer lisäosasta löytyy TILE keräily mahdollisuus. Tuntuu olevan melko suosittu maastopyöräilijöillä. Maantiepyöräilyyn se ei kuitekaan kovin hyvin sovellu ja lisäksi palvelu olisi maksullinen, jos haluaa Strava tiedot pidemmältä (yli 25 viimeistä lenkkiä) ajalta synkronoida. Heatmapista kyllä näkee aika kivasti alueet, joissa ei ole tullut käytyä. Yleisestä heatmapista taas lötyy tiet, joissa ihmiset on ylipäätänsä ajalleet. Yleinen Heatmap löytyy ainakin helposti Route builderista. Google street view avulla voi vielä varmistaa, että pinta on varmasti asfalttia.

Eihän tässä aina ole järkeä, muta pienikin lisäkannustin auttaa saamaan vaihtelua lenkkeihin. Ja samalla lenkkien pituudet voi vahingossa hieman kasvaa, kun pitää käydä se ja se tie ajamassa... Välillä joutuu ajelemaan hieman huonoon tuuleen ja isojakin teitä, mutta koen silti kivaksi vaihteluksi.

Salossa ei ole juuri rajoitteita lenkkisuunnille


Itsellä kartasta huomaa, että Fiskarsin suunta (kaakko) ajamatta. Muuten sitten alkaa pienempien teiden metsästys ja kauempana olevien lenkkien venyttäminen. Etenkin suoraan pohjoiseen Kyrön suuntaan saa lenkkiä tehtyä hyvin, mutta hieman keräilyksi menee puuttuvien teiden metsästys. Turun suuntaan ei aikomustakaan mennä erikseen lenkille, mutta se tulee onneksi jossain määrin koluttua, kun ajelee kiertoteitä pitkin Paraisille ja tiistailenkeillä. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi