maanantai 8. helmikuuta 2021

Tammikuu 2021

Uusi vuosi, vanhat kujeet. Treenit jatkuvat vanhan suunnitelman mukaisesti. Viikonlopun lenkit osuivat enemmän Zwiftiin kuin pihalle. Muutamana päivänä oli kylmä, sitten oli päivystyksiä. Kiva olla lastenkin kanssa hetki ja fillaroida sit tallissa illalla. Tammikuun suuri saavutus oli Zwiftissä kaikkien reittien keräys. Muuten treenien suhteen ei ollut mitään ihmeellisyyksiä. SST+FTP jatkui, tosin kiritreenejä yhtenä viikkona. Koronarokotteet sain ja hengissä vielä!


Perinteinen tuntien ja alueiden kertymä

Tunteja kertyi 59. Yllättävän paljon, selvästi keskimääräistä enemmän. 


Pitkästä aikaa katsaus PMC suhteen

Hyvää pientä nousua tammikuun loppuun asti. Lumityöt yms puuttuu tosta rasituksesta. Eli ei kyllä noin levänneeltä nyt tunnu.



Viikonloput

Edelleen olen jatkanut 2 varsinaista treeniä arkena ja viikonlopun pidemmän lenkin jossain pk2 alueella riehumista. Olen seuraillut PMC käppyrää ja omaa fiilistä. Kertaalleen kävin ajamassa hieman maastovoittoisempaa GG reittiä. Uusia teitä ja uusia polkuja. Huomas kyllä, että lumisessa maastossa noi nastarenkaat ei pidä juurikaan. KLV (kevyen liikenteen väylä) käyttöön tarkoitettu enemmän. Hyvät renkaat, mutta eivät mitkään Schwalben ISP:t. 

Zwiftissä PRL Lontoo -lenkki oli suht kova. 5h ajoin ilman taukoja. Tasamaalla noin 230w, 11*9min mäkeen 280w ja alamäkeen noin 200w. Tosi tasaisena pysyi tehot, vaikka ajoin simulaationa. Vasta lopussa tasamaapätkällä alkoi kypsyttää. Mut tulipahan ajettua!

Vähä kovempi viikonloppulenkki. Evästä ja juomaa meni, mut sain Badgen.




Viimeisenä viikonloppuna oli ainut hieman mönkään mennyt treeni. Oli tarkoitus ajaa 3 lyhyttä puuttuvaa reittiä, mutta kaikki meni mönkään. Peräkkäiset meetupit ei oikein pelittäny. Yhden lenkin jätin vahingossa vajaaksi. Yhden lenkin ajoin väärin. Piti ajaa Greatest London flat, mutta ajoin saman mittaisen ja lähes identtisen Greater London Flat reitin 🤦🏼‍♂️. Se olikin pidempi pätkä kuin suunniteltu. Speksien mukaan vain 11km, mutta se ei pitänyt paikkaansa vaan tais olla 20km ja lisäksi 7,5km Lead-In, joten mittaa tuli 30km... Ja tosiaan kahteen kertaan kun ekan tein vääränä. Samoin Lutece Express Ranskassa oli vain 7km, mutta siihenki tuli vielä 3,5km ekstraa. Sinällään nämä ei haittaa, mutta alkoi jo painaa. Lenkillä ei ollut oikein alkua, eikä loppuakaan näkyvissä. Treenisisältökin oli hieman tylsää odottelua. Henkinen katkeaminen alkoikin näkymään HRV käppyrässä, vaikka tehot ei niin ihmeelliset olleetkaan.

HRV käppyröitä olen mittaillut lenkeiltä. Jos tuntuu raskaalta normaaleilla wateilla, niin DFA (alpha-1) on ollut kyllä matalalla. Eli vaikka en ihan täysin ole ainakaan itselläni vakuuttunu ton tarkkuuteen aerobisessa kynnyksessä, niin kyllä se jotain kertoo. Eli sydänkin pettää, jos mieli harmaantuu

Tehoissa pientä vaihtelua, kun vaihtelin Zwift maailmoja yms. Mut lopussa alko menee sykevälivaihtelun puolesta hieman yli "aerobisen kynnyksen".


Viikkotreenit

Varsinaisista lenkeistä ei niin paljon nyt ole kerrottavaa. O/U treeniä FTP vetoina. Kokeiltiin Spartacus versiota eli sitä virallisempaa 2min@95%/105%*4 ja toinen kierros 10min jälkeen. Tähän periaatteessa aiemmat, hieman kevyemmät O/U treenit on tähdännyt. Väsyneillä jaloilla ei mennyt ihan läpi, mutta väkisin pusertamalla olisi kyllä onnistunut.


Muuten aika perinteisiä SST treenejä. Toki viikolla 3 tuli taas SSTx, niin eihän siinä ajeta lainkaan SST tehoilla, mutta keskiarvo on sinne päin, eiks se riitä 🤭.


Kisakalenteri julkaistu! Pitäis suunnitella omaa kalenteria tarkemmin. Tosin epäilen vahvasti kevään kisojen onnistumista valitettavasti. Treenit ajattelin taas kuitenkin jatkaa kalenterin mukaisesti kisoihin tähdäten. Viime vuonna ajetut harjoituskisat kyllä teen uudestaan, mutta taidan jättää myöhemmäksi, jos ei varmuutta oikeiden kisojen järjestämisestä.


Fillarisäädöt



Näitä kuvia on nähty. Ties kuinka mones yritys. Nyt kelpaa. Eli lamppu ja mittari on ollu päällekkäin, vierekkäin, peräkkäin, rinnakkain. Nyt lopulta hermostuin ja liimasin mittaritelineen oikein päin tohon XXL telineeseen. Lamppu on kiinni GoPro kiinnikkeellä. Toi XXL myytävä irtoteline on kyl pätevä.





Hauska ero renkaiden kuviossa. Vasemmalla isompi kuvio on kapeammasta ja karkeammasta 45nrth takarenkaasta ja oikean puoleinen kuvio tulee leveämmästä Contin nastarenkaasta. Renkaiden profiili ja kuvio hyvin erilaiset. Toimiva yhdistelmä KLV ajeluun.






Lopultakin tuli lunta. Välillä työmatka oli hieman möyrimistä. Tämän vuoksi normaalia enemmän Zwift lenkkejä.


Bar Mittsit eli tankorukkaset on ihan uskomattomat. Kädet hikoaa nollakelin hanskoissa. Otteita riittää tangossa silti. Kiinasta 13€ 🤑


HS juttu Henttaloista sai kokeilemaan foliota varpailla. Kyllä sekin taitaa hieman auttaa. Kovalla pakkasella laitan talvikenkien päälle vielä vanhat neopreenipäälliset. En oo tarvinnu sähköä.



Muut

Lumitöitä joutuikin tekemään valtavasti ja siitä tuli melkoinen ekstrarasitus. Meillä on iso piha ja lumet joutuu työntämään perimmäiseen nurkkaan, kauas nurmikolle. Ennätystalvi lumien suhteen toistaiseksi. Kiva kun päässyt samalla myös luistelemaan ja hiihtämään lasten kanssa. 



Uusi pyöränkuljetin tuli taloon. Ei tarvittu enää 3*ISOFIX taakse, niin ostettiin siistimpi auto. 





Kerrankin fiksaus, jonka sai lähes maaliin kerralla. Edellinen vatipää oli kiinnittäny portaiden kaiteen pienillä propuilla, jotka tietenkin porsi ulos. Onneks tallista löyty paremmat tulpat.

En vaan osannut ohjelmoida uutta autotallinoven avainta. Pitääköhän ostaa alkuperäisversio 😣



Tulossa


Kiritreeneistä Zwiftissä tulossa erillinen juttu. Pysy linjoilla!

Nyt se toimii. Tilasin ilman puhelinta toimivan verensokeria näyttävä kellon. Siitäkin oma juttu tulossa. Pysy linjoilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi