torstai 18. helmikuuta 2021

Libre2 näkyville

Aiemmin oli Libre 1 käytössä ja sen kanssa käytin hakkeroitua Sony SmartWatch3 kelloa skannaamiseen. Nyt kuitenkin sain Libre2 sensorin. Parannus on melkoinen. Nyt saa hälytykset yöllä ja päivällä, kun sokerit menee pois alueelta. En ollut tajunnutkaan miten hyödyllinen tämä hälytys voisi olla.



Kuitenkin Libre2 toi mukanaan omat ongelmat. Enää ei voi käyttää vanhaa skanneria ( mitä en käyttänytkään, mutta oli keittiössä varalla). Tärkeimpänä haittana oli, että SSW3 kellolla ei voinut enää skannata sensoria. Puhelimella toki voi, mutta fillaroidessa se on hieman kömpelöä ja riskialtista tiputtamisen vuoksi. Puhelimen hinnan vuoksi hankin Bubblan.org sivustolta bluetooth lähettimen. Se lukee 5min välein sensoria ja lähettää tiedon puhelimeen. Nyt puhelin näyttää jatkuvasti verensokeria ja hälytykset paljon paremmat kuin libressä itsessään. Olen sulkenutkin libren omat hälytykset. Eli siis Libre2 on nyt enää vain turha lisä. Tosin Xdrip vaatii välillä kalibrointia tai tulee päivityksiä, jolloin se menee mykäksi 😣.


Libre2 alla ja Bubblan sen päällä


Aiemmin en ollut hankkinut Bt lähetintä sensorille, sillä luulin ettei sille ollut tarvetta. Tarkoitus oli käyttää sitä vain ajaessa. Ja lisäksi ajattelin, että se on turha lisämöhkäle olkaverrassa. Mutta heti kun sain lähettimen, niin totesin, etten kyllä ota sitä pois. Seuraava ongelma on saada lukema esille. SSW3 kellon saa toimimaan periaatteessa stand-alone näyttönä, eli lukemaan bt signaalia itsenäisesti ilman puhelinta. Se kuitenkin vaatii sopivan Xdrip+ ohjelmiston yms. Sain homman alkuun, mutta en loppuun asti toimimaan, lähinnä puhelimen vuoksi. Sitten siirryin käyttämään sitä kelloa vain puhelimen näyttönä. Mutta bt yhteys taas kuluttaa akkua melko paljon.

Nyt tilasin Watlaa kellon, joka toimii suoraan stand-alone näyttönä ilman suurempia kikkailuja. Tämä on tärkeää, sillä kisoissa en kanna puhelinta yleensä mukana. Taskut on täynnä eväitä ja juomaa yms, niin puhelinta en halua vielä lisäksi. Kellon akku on kestävä ja verensokeri on jatkuvasti näkyvillä. Yhteys tuntuu pitävän. 


Vähän turhankin paljon dataa näytöllä, mutta ihan hyvä näin.

Kokeilin myös saada Wahoo elemnt Bolt mittariin lukeman suoraan näkyville Senkin pitäisi onnistua, mutta siinä paljon "beta" ongelmia, enkä saanut järkevästi toimimaan. Hylkäsin senkin vaihtoehdon. Nyt sit mennään kellolla. Fillarin mittarihan olisi ollut kaikista helpoin. Toki ajattelin vielä kokeilla näyttääkö Polarin tai Garminin kelloteline tangossa dorkalle.


Sain homman hoidettu, mutta ilmeisesti mittari ois pitäny "päivittää" vanhempaan softaan ja sit toivoa enemmän.





Ratkaisut mahdollisiin ongelmiin:


Päivitä watlaa uusimpaan firmwareen nRf-connect appin avulla
Lataa testflight app ja sen kautta saa sit avattua joko diaboxin tai xdripin
Diabox ja xDrip ei oo äppikaupoissa vaan pitää asentaa "käsin"
Päivitä bubblan uusimpaan firmwareen niiden sivuilta löytyvän Diabox ohjelmiston avulla
Bubblanin voi nollata ennen uutta yhteyttä. Nollaus tapahtuu laatikossa mukana tulleella magneetilla tai latausjohdolla sivelemällä. Yleensä toimii kyllä hyvin nollaamattakin.
Vain yksi yhteys bubblanilla kerrallaan. Eli joko puhelimen Xdrip tai kello jatkuvana. Toki xDripin saa lukemaan kellon dataa, jos sitä haluaa käyttää.
Libren oma softa toimii näistä huolimatta aivan entiseen tapaan. Olen tosin hiljentänyt sen, kun hälytykset yms paljon paremmat muissa softissa. 
Hyvä muistaa kuitenkin skannata sillä ajottain, etteivät ihmettele diabetespolilla hoitamattomuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi