tiistai 16. marraskuuta 2021

Strava Sauce ®

Kyseessä on lisäpalikka Stravaan, jolla saa analysoitua omia ja etenkin muiden suorituksia. Tämä on osoittautunut mahdottoman hyväksi PC:llä. Se on siis Chromen (toimii myös muilla selaimilla) lisäosa. Sillä saa mahtavia lisätoimintoja käyttöön, etenkin kisadatan tulkintaan. Stravahan on lähinnä sosiaalinen treenidatan keräysalusta ja tykkäyskone. Käyrät on nättejä, mutta kuitenkin välillä varsin hankala saada sen pidemmälle vievää tietoa. Oon käyttänyt tätä varmaan reilun vuoden. Innostuin Lanterne Rouge youtube videossa nähtyäni. Nyt tullut vielä pari hyvää lisätoimintoa kaupan päälle

Strava Sauce omilla sivuilla hyvä selitys ominaisuuksista (joita on paljon muitakin kuin alla mainitut)



Kankaanpää maantiekisa 2021. Strava

Sekava kuva, mutta tässä onkin vähän kaikkea. Ylärivissä näkyy harmaassa laatikossa valitun ajan NP, kaikenlaista muutakin dataa valitusta pätkästä, mutta nousuparametrit ei oikein Suomessa toimi. Pw:Hr on sama kuin aerobic decoupling.


Seuraavana käyrissä näkyy stravan omat teho-, syke, kadenssi ja lämpötilakäyrät. Tehokäyrä on kisoissa hyvin sekava ja näyttää aina tasaiselle. Sykekäyrästä näkee lähestulkoon paremmin mitä on tehty. Nyt kun lisätään W'bal käyrä niin nähdään, että alkukisasta olin aktiivisesti irtiotoissa mukana ja ajamassa aivan kärjessä. Sitten totesin, että säästellääs vähän. Tämän jälkeen W'bal nousi, sykkeet laski ja fiilis parani. Kunnes loppukiriin täys tyhjennys.

Heti etusivulla jo näkyy StravaSaucen tarjoamat kuskien itse syöttämät painot ja FTP:n. Näitä voi syöttää mieleisiksi, jos toinen on jättänyt tyhjäksi. Samoin StravaSauce antaa "virallisen" NP:n Stravan xPower -kaavan sijaan. Lisäksi näkee TSS pisteet, jos jotakuta ne kiinnostaa

StravaSauce ei näytä automaattisesti W'bal lukemia, vaan se täytyy valita hammasrattaasta (ympyröity vaalean vihreällä). Siinä on lähtökohtaisesti 20kJ arvo, mutta sillä ei ole kamalan tarkkaa väliä, jos vain FTP on suht kohdillaan. Siitä näkee kynnyksen yläpuolisen rasituksen kasautumisen ja palautumista. 

Lisäksi on toi liukupalkki "smoothing" sillä saa käyriä tasoitettua eri aikatiheydelle.


 

StravaSauce on Google Chromen lisäosa. Eli klikkaa lisäosien hallinnasta ja hakee tätä ja sit kliksauttaa päälle. Sen jälkeen toimii automaattisesti.



Yhteenveto
Tämän apu on siis itsellä eniten muiden kisojen ja rankkojen lenkkien tulkintaa/stalkkausta. W'bal kertoo rasituksen kertymisestä ja aerobic decoupling samoin. w/kg lukemat myöskin havainnollistaa hyvin tilannetta. Molemmat arvot ovat todella hankalia arvioida ilman tietokoneen laskenta-apua. En varsinaisesti omia juttuja tällä tulkitse, sillä sitä varten on Intervals.icu. Suurin apua on ehkä valitun ajan NP lukema. Eli voi helposti tarkistaa Zwift kisan NP:n tai lenkillä jonkun pitkän vetopätkän lukeman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi