maanantai 29. marraskuuta 2021

Libre näkyvyys

Verensokerimittareiden kanssa on aina mitä kummallisempia ongelmia yhteensopivuuksien kanssa. Kun tottuu hyvään, niin vanhaan on ikävä palata.

Verensokerin saamisesta fillarin tankoon muutama aiempi juttu: 

Bubble ei kellu    Verensokeri näkyville     Sony rannekello


Libre2 oli aluksi vain jonkin asteinen parannus Libre1 verrattuna. Mutta sitten tuli LibreHack. Napin painalluksella iPhonen Xdrip ohjelma alkaa lukemaan jatkuvaa signaalia suoraan FSL2 (FreeStyle Libre) sensorista. Tämä verensokerilukema päivittyy joka minuutti. 

Jos käyttää erillistä bt lähetintä, niin lukema päivittyy ”vain” 5min välein. Välillä 5 minuuttiakin tuntuu pitkältä ajalta. Lisäksi ylimääräinen ladattava möhkäle olkavarressa.

Ongelma on tosiaan Libre2 lähettimen salattu data. Puhelin osaa lukea sitä ja bt lähettimet nfc avulla, mutta mikään muu ulkoinen laite ei pysty. Puhelimen LibreHack xdrip avulla vaatii nfc skannauksen alkuun. 


Suo


Yllä epämääräinen kuva, joka kertoo jotain yhteensopivuuksista.

Mulla on tällä hetkellä siis käytössä FSL1+miaomiao2+watlaa

Hinnan ja sopivuuksien vuoksi ostin miao miao2 bt lähettimen syksyllä. Luulin sen toimivan hyvin, mutta lopulta selvisi että se toimii vain FSL1 kanssa watlaa kellolle, puhelin kyllä ymmärtää FSL2+miaomiao2 yhdistelmää. Bubble mini ei taas toiminut watlaa kellon kanssa vielä silloin, siihen tosin tuli päivitykset ja nyt pelittää hyvin. Bubblen hinta ja saatavuus on karannu käsistä, mutta onhan se hienompi.


Pyöräilyssä tosin se ikävä poikkeus että haluan ns. stand-alone watch ratkaisun. Kello pitäisi siis toimia myös ilman puhelinta. Lenkillä se ei ole välttämätöntä, mutta kisoissa tärkeää. Watlaa kello on näistä ratkaisuista halvin ja toimivin. Mutta siihen ei juuri ole enää päivityksiä tullut. Talvella toimisi hyvin myös puhelimesta jaetun verensokerin näyttönä, mutta kello ei taivu siihen. Se voi jakaa sokerin puhelimeen, mutta ei toisin päin.


Eli siis melkoinen suo. Tähän kun vielä lisätään, että fillarin mittaritkin lukee jotain dataa. Fillarimittarit ymmärtää parhaiten amerikkalaisen Dexcomin (toinen jatkuva verensokerimittari) dataa, mutta Librenkin voi saada, ei kovin helppoa kuitenkaan. Ainakin lukemat saa Garminiin puhelimen kautta, mutta silloin puhelimen on tosiaan oltava siltana. Sitten on tietenkin kuluttajille suunnattu Supersapiens. Se on sama kuin FSL2, mutta lukemat saa suoraan mihin vaan fillarin mittariin.



Jatkossa


Yritys ja erehdys. Olis kiva jos olis eri puhelimia (andoroid+iphone) sit eri lähettimiä (bubble+miamiao) ja vielä eri fillarin mittareita (garmin + wahoo) ehkä sit jokunen kello myös.

Jatkossa voi olla että joko vaihdan fillarin mittaria tai ostan uuden uuden bt lähettimen, että saisin lukemat libre2 sensorista. Garminiin vaihtaminen ei tosin pelastais vielä kisoja. Tietenkin Libre3 on tulossa. Siinä vielä jatkuvampi bt lähetys, mutta sekään ei pelasta fillarikisaongelmaa.

En kyllä ymmärrä mihin näitä lähettimiä enää kukaan (muu) tarvii. FSL2 on saatavilla aika hyvin. Sen kanssa lähettimestä ei ole enää mitään hyötyä. Puhelimen kautta saa jaettua datan muille ja kelloon yms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi