maanantai 21. syyskuuta 2020

Rosendahl gp #9

Nyt oli vuorossa kauden huipennus ja lopetus Rosendahl gp merkeissä. Viimeinen mahis saada hieman hyvää fiilistä muuten heikonpuoleisesti menneeseen kisakauteen. Sää oli kerrankin hyvä, auringossa  +15, kuiva tie, reipas tuuli. Kisa oli muuten hyvin järjestetty mutta kolme asiaa jäi hampaankoloon.
1) Lähtö jälleen reilusti myöhässä, voisiko tästä oppia joskus.
2) Vikalla kierroksella mäen pohjalla auto päästettiin kisareitille juuri pääjoukon edelle, vahinkoa ei tapahtunut.
3) Tulokset pitää saada esille kohtuullisessa ajassa.

📷Mikko Rantanen

Strava


Kisajorina

Eka kierros ajettiin kovaa, jopa yllättävän kovaa. Meinas sykkeet nousta, kun ajauduin hieman tien sivuun ylämäessä ja jouduin kiihdyttelemään niistä vauhdeista uusiks, mutta onneks alamäessä ehtii palauttelemaan. Muut kierrokset mentiin sitten jo paljon tasaisemmin. Lähes joka kierros ajoin jyrkänteen putkelta, muutaman kerran satulasta pienellä rieskalla. Olen treeneissä koittanut putkelta ajamista saada treenattua ja toisaalta yli 450w penkistä on suht raaka reisille, putkelta rennompaa kovilla tehoilla. Porukka meni aivan palasiksi puolivälin paikkeilla ja jonkun siltaamisen joutui tekemään. Ajattelin, että jos ei nouse yläporukkaan, niin kohta on yksin "pääjoukossa". Loppukisasta sain sillattua IBD takaa-ajoryhmän. Siellä tekivät hyvää duunia Andersille. Muut letkassa olleet eivät osallistuneet vetohommiin, niin itsekin jäin nauttimaan. Pääjoukko ajoi senkin porukan vielä kiinni. Loppuhuipennuksena maantiecupin lopputuloksen ratkaiseva hatka tuli maalimäessä kiinni ja IBD sai sen hoidettua kotiin. Loppukirissä ei ollut ongelmia. Kun Anders alkoi vetämään jyrkänteen jälkeen niin en aivan pysyny porukassa, mutta suht kivasti videon perusteella 9 sija tuli kotiin.


📷Mikko Rantanen

📷Mikko Rantanen


Fysiologia

Alla tehojakauma Stravasta ja W'bal käyrä Intervalsista. Kisan NP suht korkea 320. Tässäkin Stravan laskema versio 294 on jalkafiiliksen mukaisempi. Toi Strava Sauce on muuten hyvä lisäosa Chromeen. Laskee NP valitulle ajalle ja näyttää painoon liittyvät jutut. Loppukiriin sain sykkeen vielä nousemaan kivasti, eli jalka ei ollut aivan tyhjä. Kisan alamäissä tuli niin paljon lepoa, että sykkeet ei nouse niin helposti joka mäkeen. Kirejä kertyy alaristeyksestä ja mäessä sitten tasaisempaa jyystöä.



W'bal käyrä ei valehtele. Eka kierros mentiin aika täysiä vielä kylmillä jaloilla. Sit homma tasaantui paljon. Toi 30s power käyrä on monella tavalla paljon havainnollisempi kuin pelkkä tehokäyrä. 



Tehojakaumasta näkee, että nyt painettiin reilusti yli kynnyksen, jopa yli vo2max alueen. Mäki tuli muutamassa osassa, niin jyrkät kohdat meni yli vo2max alueen ja sitten välissä hieman kevyemmin.



Nousujen taulukko. Alkupuolella kisaa useampi kierros tosi kovaa. Puolivälin jälkeen vähän rauhallisemmin. Silloin IBD piti tasaisen kovaa vauhtia. Kierrosajat ei sen hitaampia, mut mäki ajettiin tasaisemmin.



Sokerit

Energian puolesta ja insuliinin puolesta taas normaali 23u Tresiba illasta. Aamulla klo 6:50 6u Levemir. Aamupalat ja välipala normisyömiset ja normi-insuliinit. Lounas jäi väliin ja otin kotoa lähtiessä pari palaa paahtista. Automatkalla sokerit hieman laskussa ja otin lasten lahjakassista (pysähdyin Urjalan makeistukulla 🐷) hieman suklaata. Lähdössä laitoin taas 3u Humalog mahaan. Lähtö viivästyi jälleen ja otin siinä sitten reilu puolikkaan Maxim patukan. Kisan aikana puolivälissä otin geelin ja toisen kun oli 5 kierrosta jäljellä. Vettä join puolet kisasta ja sitten urheilujuomaa, ihan toi koko määrä ei ollut urheilujuomaa.


Pukeutuminen

Ekaa kertaa puin aero-asun kisaan. Alle laitoin tuulipintaisen t-paidan, irtohihat ja alusasun chapsit reisien lämmikkeeksi. Aiemmin käytin tuplashortseja (päällimmäiset ilman säämiskää) tälläisella säällä, mutta broidi vinkkas ällöttävän, mutta toimivan, idean. Leikkaa teknisen asun housuista shortsit ja sit vielä säämiskän alue pois. Linimenttiä laitoin jo kotona hieman reisiin ja pohkeisiin.



Loppusanat

Jotain on tullut tehtyä oikein, kun en ikinä U23 luokassa pärjännyt lainkaan Rosendahlissa. Viime vuonna takavaihtaja jumitti, joten siihen huono verrata. Tähän on hyvä päättää kausi

Erikoismaininta TLC facebook nettivideoinnille 👍🏻

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi