tiistai 1. syyskuuta 2020

Elokuu

Kisat alkoivat mulla lopultakin ja muutenkin oli hieman erilainen kuukausi. Lomaa oli eka viikko ja kierreltiin perheen kannsa Ähtärissä ja Särkänniemimellä yms. Harjoittelun ja kunnon puolesta ei ollut onnistuneesta treenistä seuraavaan siirtymistä. Kauden ekaa lepoviikkoa pidin 1.-7.8. (meni kahden viikon väliin). Tähän sisältyi kyllä päivystystyömatka, 1,5h kevyt pyörittely ja 30min lenkkeily. Tämän lepoviikon jälkeen olin aivan sekaisin. Koko kroppa tuntui olevan jumissa. Etenkin juoksu taisi olla täysin väärä juttu kropalle.

Kertymät

Kuukauden toteutuma

Tässä vielä tehojaukauma. Z1+Z2 aina 80% lukemissa

Treenit





Lepoviikko päättyi kummipojan synttäreille ajettavaan lenkkiin. Hämeenlinnaan kiertoteitse valitsin nyt 215km pohjoisreitin. Heti alkumatkasta huomasi, että juoksun jäljiltä en pystynyt juuri putkelta ajamaan ja 210w tehokin oli hieman työlästä. Pääsin lopulta perille ja kevyen 210w sijasta olikin aikamoinen maksimaalinen 210w lenkki. Keskellä tein 300w 12min eli SST, mutta sekään ei oikein meinannut onnistua. Lenkillä oli monta epäonnea: juoksu edeltävästi, lepoviikko edeltävästi, kaupasta ostin "vääriä" patukoita jne. Loppumatkan köröttelin vastaan tulleen broidin peesissä ja sain hieman keräiltyä voimia.

Tiistaina 11.8. olikin sitten AM-tempo Kärkelässä. Olin varma, etten saisi sitä edes ajettua kunnialla maaliin, mutta sain ajettua. Tehot kyllä jäi alle tavoitteen ja sykkeet oli koholla. Mutta edes kohtuullinen suoritus sen hetkiseen kropan tilanteeseen.

AM tempo jaettuna osiin. Varsin tasainen tehontuotto 3/4 segmentti jäi alitehoiseksi, mutta siinä oli myötätuulta ja muutenkin heikko hetki

Tämän jälkeen tulikin sitten viikonlopun eka kisa. Helsinki Velotour muuttuneella reitillä Rinnekodin mäessä. Siitä tulikin yksi kärsimysnäytelmä. Juomaa oli mukana aivan liian vähän hellekisaksi, sillä huolto ei päässyt kisareissuun ja mukana oli vain yksi selkäpullo ekstraa. Sokerit oli koholla joten syöminen jäi aivan liian vähäiseksi. Tästähän sitten seurasi koko alaraajojen krampit parilla vikalla kiekalla. Sinnittelin kuitenkin pääjoukossa maaliin asti. Kaukana tavoitetasosta, mutta tulipahan kausi avattua.

SM kisat on mulla kauden päätavoite ihan periaatteen puolesta, vaikkei siinä nyt menestyksen puolesta mitään järkeä olekaan. Edeltänyt lepoviikkokin oli sijoitettu sitä varten. Kisat meni sokereiden puolesta hyvin, mutta suorituskyky ei ollut sillä tasolla millä toivoin. Sijoitus oli 27. Tavoitteena oli 20 joukkoon, mutta nyt näin. Ei ollu kramppeja, syömiset onnistui, reissu onnistui automatkojen puolesta. Nukkumiset ok. Toki kisa oli pidempi ja lähes eka kisa, niin suorituskyky ei senkään puolesta vielä aivan huipulla voi olla. Puolityytyväinen kuitenkin sijoitukseen. Onpahan petrattavaa ensi vuodelle. Edeltävällä viikolla koko perhe oli pienessä flunssassa. Itse onneksi säästyin, mutta hieman jouduin jättämään treeniä. Kisaa edeltävästä lämmittelystä puuttuu muutama kilsa, kun mittari jumitti.SM kisojen jälkeen nopea suihku hotellissa ja suoraan ajamaan autoa. Tai oikeastaan vaimo otti ekan ajovuoron, mutta kotona oltiin puoli kahdelta yöllä.

Jalat ei ollu seuraavalla viikolla puoliksikaan yhtä jumissa kuin Velotourin jälkeen. Sain jatkettua treenejä hyvin. Tiistaina ajoin SST treenin, sykkeet ei kyllä noussu ja jalat oli aluks väsyneet, mutta paranivat treenin edetessä hyvin. Sitten tein torstaina kiritreenin isoilla tuumilla ja lauantaina vielä SSTx treenin simulaationa. Arvoin lenkille lähtiessä, että mitä sitä tekis. Eka meinasin 2h@280, mutta päädyin sitten 280w perustasoon ja kaikki mäet ja risteykset kevyillä kireillä. Tämän vuoksi siis simulaatio, eikä ERG mittarin ohjaamana 😅. Lopulta vedolle mittaa tuli 1h40min, 290w, NP 295w. Kuvittelin, että NP olisi ollut enemmän. Mutta AerK ajaminen kireillä on kyllä paljon kevyempää kuin 300w tasateholla ajaminen. Nyt pikkuhiljaa jalat alkaneet tuntumaan hieman paremmille.
SSTx simulaationa 1h 40min. Ei sykkeiden nousua treenin aikana, eikä sen jälkeen.


Alkaakohan shortsikelit olla pikkuhiljaa taputeltu?

Muut


Huoltohommia ei ollut kovin paljon. Jarrupalat onneksi huomasin vaihtaa SM kisoja varten. Se on nopea homma, ilman mitään sen ihmeempää. Samoin GG fillarin ketjut tuli vaihdettua lopultakin. Olivatkin jo aika venyneet. Fillari hiljeni reilusti. Nyt tilasin GG pyörään uudet kiekot! Jatkossa siis mahdollista pitää sliksit ja nappulakumit tai sitten nastarenkaat ja nappulakumit vaihtoehtoina. Uuden tuulettimen ostin kans Trainerihuoneeseen. Nyt on tornimallinen ja hieman tehokkaampi. Jatkossa vielä AppleTV saattaa tulla parantamaan Zwiftin grafiikoita ja jouhevuutta.


Onneks muistin vaihtaa palat 😨





Lapsille superspiraali. Hyvin vetivät ympyrää ja tää piti tehdä pihalle useamman kerran.



 Lomalla sain lopultakin perattua rajalta kivikon. Oli aivan kasvanut heinää täyteen, mutta nyt on priimaa. Muutaman tunnin kyllä joutui kyykkimään.



Kisat

Kisakalenterissa suhteellisen täyttä ja muitakin hommia olis. Kankaanpäähän syysetapeille en päässyt kun olen päivystämässä tänä viikonloppuna. Seuraavista kisoista etenkin Porvooseen Kerkkoon ajoihin olisin kyllä halunnut mennä, mutta vaimolla on samaan aikaan Canyon naisten lenkki, niin jätän kisan välistä. Seuraavana sitten Lattomeriajot, sinne pitäisi selvitä suoraan päivystyksestä muutaman tunnin unilla, mutta ajattelin kyllä silti mennä. Rosendahl lieneekin tämän jälkeen sitten kauden viimeinen kisa, ellen jotain CX kisoja innostu ajelemaan.

Korjausta: Vaimo hieman murjoi nilkkaansa, niin nyt pääsenkin Porvooseen ajamaan. Valitsen sen mieluummin kuin Porin Lattomeriajot ihan reitin vuoksi. Lattomeressä ajetaan pyörätietä ja hiekkatietäkin hieman. Skoda cupia se Porvoon kisa ei ole, mutta toivottavasti muitakin kuskeja tulee paikalle. Päivystysdarra ei myöskään ole kivoin olotila ajaa kisaa, eikä parasta valmistautumista, niin sekin puoltaa Porvoota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi