perjantai 27. marraskuuta 2020

Työmatkaturvallisuus

Työmatkatempo on mun treenin peruspilari. En voinut kuvitellakaan 10v sitten ajavani työmatkaa fillarilla, saati sitten ylimääräistä lenkkiä ja vieläpä ympäri vuoden. Tämä mahdollistaa huomattavan paljon tasaista kevyttä perusrasitusta. Ja kun toiminta on toistuvaa, niin kilometrejä kertyy paljon. Pikkuhiljaa kalustoa on päivittynyt ja lenkit pidentyneet entisestään. Matkalla kiinnitän monesti huomiota turvallisuuteen. Kaikki tuttujen kaatumiset (pl kisat) on tapahtuneet pyöräteillä. Työmatkapyöräily on mahtavaa, se piristää ja virkistää aamulla yllättävän hyvin. Ja kun vaatetus on kunnossa, niin harvoin huono sääkään haittaa ajamista.
Salossa on hienoa, kun pyöräteitä on varsin hyvin ja asutusta vähän. Lisäksi oma työmatka on suorinta reittiä vain reilu 2km, joten pystyn muuttelemaan lenkkiä mielin määrin. 

maanantai 23. marraskuuta 2020

PMC ≠ kunto

PMC käppyrä kertoo rasituksesta, ei kunnosta. Vaikka Strava on antanut sille nimen Freshness ja Fitness. Totta kai pitkän päälle rasitus nostaa kuntoa. Mutta hyvä kisakunto on muutakin kuin pelkkää rasitusta. Siihen tarvitaan kisanomaista epätasaista rasitusta, hermostollisesti kuormittavia treenejä ja lepoa.

perjantai 20. marraskuuta 2020

Aero kuuluuu kaikille!

Viittasinkin levykiekko tekstissä siihen, että aerokamat ei vaadi kovaa vauhtia. Aerosta hyötyy myös hitaammatkin. Monessa paikassa puhutaan, että aerokiekoista ei oo mitään hyötyä alle 30kmh nopeuksista ja levykiekosta alle 40kmh ajaessa jne. Tämä ei sinällään pidä paikkaansa vaan sekuntimääräinen hyöty on jopa suurempi hitaammilla nopeuksilla.

maanantai 16. marraskuuta 2020

Levykiekko

Levykiekot ei oo mitään ihan ilmaisia, joten saako rahalle vastetta? Levykiekkoahan käytetään vain aika-jossa ja siinäkin vain takana. Edessä kiekkona pitäisi olla vielä joku korkeaprofiilinen 80mm tai kolmilaippainen kiekko. Halvimmat levykiekot maksaa 1000€ luokkaa. Käytettynä voi saada jonkun vanhan halvemmalla. Mitkä on levykiekon hyödyt ja haitat?

perjantai 13. marraskuuta 2020

Urheilijan laatikointi

Ketään ei saisi lajitella turhan tarkasti sukupuolen tai ominaisuuksien mukaan nykyään, eiks niin ⚖.

Urheilijaakaan ei kannata lokeroida turhan tarkasti. (Vaikka kirjoitinkin urheilija-analyysistä keväämmällä) Iso osa ominaisuuksista on kuitenkin tällä tasolla vielä kovin reenattavissa. Suomen tasolla suurin osa pyöräilyn alalajeista ei ole niin kilpailtuja, etteikö niissä voisi pärjätä kohtuullisesti.

maanantai 9. marraskuuta 2020

Gravelkumit

Alkutalvesta ja syksystä vaihtelun vuoksi olen tykännyt ajaa GG fillarilla ihan oikeita maastopolkuja ja vähemmän hiekkateitä. Olen junnuna ajanut paljon maastopyörällä ja se olikin päälajini vielä 16v luokassa. Maastoajotekniikka on kohtuullista, joten GG fillarilla pääsee varsin kivasti ajelemaan polkuja. Pahimmat juurakkohelvetit nyt ei oo kivoja, mutta eipä ne oikein millään fillarilla kovin kivoja ole. 

perjantai 6. marraskuuta 2020

Lokakuu

Lokakuu alkoi osittaisella ylimenokaudella ja sisätreenit jatkuivat ohjelman mukaisesti veljen kanssa. Zwift treenit maistuu kohtuullisen hyvin ja 2h menee niissä nopeasti. Kuun alkuun ajoin yhden Zwift kisan ja se kyllä sai taas muistamaan mitä kärsimys on. Viikonloppuisin ajan yleensä pihalenkin, mutta ekalla viikolla tosiaan ajoin zwift kisan, kun en ehtiny päivälenkille. Kertaalleen pääsin hyvässä ja jopa kuivassa säässä ajamaan pihalenkin. Miten ihanaa olikaan ajaa maastossa, kun pitoa riitti ja ajokamat ei kastuneet heti.

tiistai 3. marraskuuta 2020

Kisataktiikka

En ole DS (Directeur Sportif) enkä yhden hengen joukkueena kovin paljon koko kilpailun taktisiin kuvioihin pysty vaikuttamaan. Muutamia yleisiä asioita kuitenkin on hyvä pitää mielessä.