torstai 7. tammikuuta 2021

Joulukuu

Joulukuussa oli kolmena peräkkäisenä viikonloppuna päivystykset. Tämä rajoitti ulkolenkkejä reilusti. Kuitenkin halusin kilsoja, niin toteutin sen niin, että ajoin päivällä "vain" 2h pihalla ja illasta sitten saman mokoman sisällä.  Pihalenkkejä olen ajellut nyt pk2 tehoilla. Yllättävän kivaa jurnutusta. Tämä onnistuu, nyt kun en ole enää ajanut mtb reittejä maaston pehmenemisen vuoksi, eikä toisaalta ole lunta. Näin ollen pystyn käyttämään maantiepolkimia, olen vain vaihtanut tehopolkimet GG pyörään. Näitä tuli tosin vain yksi kuun alkuun.





Joulukuun alun pukeutumista: ohut kesätakki ja tuuliliivi...


Minä ja veli Zwift -treeniä ajamassa

Kuukausi alkoi viikolla SST treenejä 3*15min ja 3*20min vedot, eli suhteellisen paljon minuutteja jo kertyi. Sen jälkeen tuli kevyempää FTP treeniä. Toteutin omia "kiellettyjä" treenejäni ajamalla lyhyitä FTP vetoja. Näissä oli tosin nyt logiikkana lähinnä ajaa hieman kovempaa tehotasoa sisään ja siitä sitten totutella pidempiin ja kovempiin vetoihin. 5-7-10min oli nyt kestot 100-105% tehoilla. Tauotkin oli hieman pitkiä, jopa 5min mittaisia. Tässäkin oli ihan sama syy, että rasitus pysyy matalana, mutta tottumista tulee. Kuun lopussa vedot alkoi jo luonnistua paljon paremmin. O/U vetoja oli myöskin vuorossa. Ne tein peräkkäisinä päivinä 3h Zwift treenien yhteydessä. Molemmat onnistuivat. Vaikka jälkimmäinen on rankempi, niin sekin hoitui. Yllättävä iso ero pienellä kokonaistehon nostolla ja lisäksi tehojen tasaamisella. Eli tasaisempi ja hieman kovempi jurnutus on kyllä raskaampaa.


Molempia teen 2*20min satsit. Keskiarvot jää alle FTP:n, mutta raskaita ne silti on.

Bonuksena tein vanhan tutun Strength Training harjoituksen. Tämä on vähän sillisalaattia, mutta sopivan viihdyttävä ja kestää pitkään, niin saa aikaa tapettua kätevästi. Seuraavina päivinä kyllä huomasi taas kiritreenien puutteen jaloissa.

Kuun vika viikko oli pyhitetty kisoille.

Zwift kisassa ei hymyilyttäny (Vanha kiekko on butyylisisurin vuoksi)

 

Kisoista teinkin oman postauksen. Tulee julki sit joskus 😃

Kuun alussa ajoin 3R racing 47km / 1h mittaisen kisan. Tipuin porukoista 5min mittaisessa Petit KOM mäessä, mutta tehoenkkaa taisi tulla 20-60min välille tälle vuodelle. Ei ole eka kerta, kun ZWIFT kisassa tulee tehtyä ennätyksiä. Kisat on niin jatkuvaa ja tasaista tehontuottoa, vaikka kiihdytyksiä yms onkin mukana. Muualla harvoin pääsee siihen. Lisäksi kisoissa motivaatio on kohdillaan verrattuna puolivillaisiin KOM vääntöihin. Kolmantena myöskin porukoista tippuminen mäessä, niin joutui paljon pienemmässä porukassa ajamaan lopun ja yritin pitää mahdollisimman kovaa tasaista vetoa välittämättä enää loppukiristä ynnä muiden sijoitusten vuoksi. Zwiftin kisoissa pärjäämiseen pitäisi saada kisan aikana ajettava 5min teho sinne 400w luokkaa, nyt näissä 5min mäissä ( Volcano, Petit KOM, Jungle climb) tipun jossain vaiheessa, sillä oma tehoni on nyt 360-370w luokkaa.



En tiedä mistä keräilen näitä. Taas vain pikkukolhu, mut just sopivassa kulmassa. Sain hakattua vanteen suoraks ja rihdattua kiekon kuntoon.

Maailman paras homma oli vaihtaa täysmittaiset vaijerinkuoret. Nyt vaihteet toimii kuin ajatus.

Vaimo vähä ihmetteli kun kiersin himpun työmatkalla ekstraa...




Hommasin Bubble lähettimen, niin saan livenä verensokerin puhelimeen yms. Aivan mahtava tuote, joka euron arvoinen. Jos oisin tienny, niin oisin ostanu jo ajat sitten.


En kuitenkaan saanu sitä toimimaan suoraan Boltissa. Täytynee vielä kokeilla, mut stand-alone collector kello sit seuraava askel.


Tossa vanteen rihtauskuvassa näkyi romukasa autokatoksessa. Se tuli viety kaatikselle ja samalla putsasin autotallin lavuaarin. Oli aivan maalin yms peitossa. Nyt kiiltää 🤩


Viiden sähköhammasharjan telineitä ei myydä. Suunnitelma muuttui moneen kertaan tehdessä ja vähä sekundaa tuli. Ehkä teen uudestaan siistimmän joskus.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi