torstai 4. maaliskuuta 2021

Helmikuu

Lunta ja pakkasta riitti. Ulkolenkit viikonloppuisin jäi vähiin. Työmatkoista en kuitenkaan luistanut. Olin jo epätoivon partaalla, että pääseekö edes maaliskuussa maantiepyöräilemään runsaan lumen vuoksi. Mutta kuun lopussa tiet sulivat aivan parissa päivässä ja kevät tuli. Vietin hiihtolomaa lasten kanssa ja fillaritunteja tuli silloin selvästi vähemmän, kun ei ollut työmatkaa. Muutenkin loma meni hieman penkin alle, kun lapset oli koko viikon räkätaudissa. Sain sentään huoltohommia tehtyä fillareihin. Uudet kengät sain lopultakin ostettua ja koko osui nappiin. Olisin halunnut punaiset, mutta en uskaltanut repäistä. Samalla tuli myös uudet kesäajohanskat, ne on punaiset 😝.


Kuukauden kertymät.


Treenimäärät jatkaneet nousuaan vielä. En ole ihan varma mistä tämä ero tulee. Työmatkaa ehkä hieman enemmän. Arki- ja viikonloppulenkit varsin samoissa mitoissa. Tarkemmassa analyysissa aika kasvanut "vain" 16%, eli perustehosta johtuu.



Onnistuneet treenit:

1min vedot tuntui ja näyttää hyvälle. Ens kerralla 2 settiä samaa. Pääsin Zwiftissä 48 tasolle ja sain väreihin sopivat kengät 🥳. Tossa vuoripaita, mutta yleensä TT1 paita, joka myös sininen. Strava



Ulkolenkki pitkästä aikaa. 75km, 3h 13min. 211w, 119bpm ja 89rpm. Vikalla viikolla ajelin sulia pyöräteitä pitkin Nousiaisiin. Melkein tuli ikävä Zwiftiin, kun vastatuuli painoi. Mutta sää oli hieno, kun tiet sulia ja aurinko paistoi. Lähtiessä hankiaiskuva. Ei kyllä kantanut kovin hyvin, mutta kuva tuli. Strava.

Kisat:

1)

WTRL racing 23.2. Olikin ihmeen raskas tasamaan kisa. Ei päässyt lepäilee, vaan kynnystä ajettiin O/U treenin tavoin. Hyvin selvisin, oisinko ollu 6 loppukirissä.

2)

EVR Winter Series 20.2. Kisassa oli double draft. eli perusvauhti kevyehkö, kuitenkin pari pientä nyppylää reviteltiin kovempaa. Hyvin lähellä SSTx treeniä. Loppukiri aivan penkin alle, kun pieni nyppylä, alamäki ja 100m loppukiri. Mun tasainen minuutin loppukiri ei toimi siinä...

3)

Lisäksi ajettiin kisoina Alpe, se on tosin vain henkilökohtainen kisa, eikä mikään tapahtuma. 1min vedot lopulta ajettiin treeninä, mut tuntui hyvälle treenille kyllä.




Huollot:


Täyspitkät vaijerinkuoret on ollu älyttömän hyvät. Nyt vaihteet toimii joka kerta. Olikin iso homma, kun porasi, viilasin ja muokkasin noi tulpat ja etenkin keskiön alla kuorelle sopivaksi. Mut nyt on siisti eikä sonta pääse runkoon sisälle.


Toinen hiihtoloman askartelu oli maantiepyörän kaikkien vaijereiden ja kuorien vaihto. Samalla hien murentamat tankoteipit vaihtui. Jätin vaijereihin sentin ekstraa, jos tempoasentoa nostaisi ja lyhentäisi kesällä hieman.


Uusien kenkien pohjaan laitoin myös pienen kiilan. Muuta ilmastointiteipin siivu klossin ulkoreunalle. Nyt oikein askartelin siististi, eikä paljoa näy ulospäin. Näissä kengissä klossin saa mahtava taakse!




Hiihtoloman huoltoja osa3. Laakereiden rasvat oli aika hyvässä kunnossa. Lähes turha tarkastus.


Lapsillakin välillä Libre-sensorit käsissä... Ja fillarointivaatteilla leikkimistä.



Aivan helmikuun alusta kotiin tullessa vaimo bongas mut. En pärjänny loppukirissä.




Jatkossa


Seuraavaksi kaipaan ohuita pitkiä ajohousuja. Mieluiten ilman säämiskää. Näissä 0-10C lämmöissä thermopitkikset on kuumat. Mulla on parit kiinatrikoot, mutta haluaisin pientä tuuli/vesisuojausta mukaan. XXL kävin katsomassa, mutta vielä ei oo kevätkamoja myynnissä 🤷🏻‍♂️. Yrittivät myydä paksuja talvihousuja. Löysin sentään ohuet tekniset alushanskat metsästyspuolelta, toivottavasti toimivat. 

Työmatkalla hieman rengasongelmia. Pitäis nyt lopultakin ostaa uudet gg kumit. Vanhoissa kuvio jo niin kulunut, että ei suojaa enää sapelisepeliltä. Samoin sliksitkin alkaa jo kulua uhkaavasti. Continental gatorhardshell 32mm ja terra trail 40mm valikoituneet. Gatorskinit olisin kyllä voinut ottaa leveämmätkin, mutta ei ole olemassakaan. Pistosuojaus pitäisi olla niissä kuitenkin riittävää.

Tässä kuussa tulisi etätreenileiri ⚰️ ja muutenkin kovempia treenejä jo tiedossa. Alkukauden kisat nyt jo peruttu, mutta treenaaminen on kivaa, niin antaa mennä vaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi