maanantai 29. maaliskuuta 2021

Etätreenileirin loppupuolisko

Olen ollut hyvin iloinen säiden suosimisesta. Totta kai sais olla reilusti lämpimämpää. Mutta vesisade, räntäsade sun muut luonnon mullistukset liittyy vahvasti maaliskuun loppuun. Nyt olen saanut ajaa kuivana kaikki lenkit. Pukeutuminenkin on ollut hyvin kesäisää. Kaikki lenkit olen ajanut samoissa vaatteissa (toki pessyt välissä 🤢) 



Yksin suurimmista rasituksista on unen puute. Normaalisti menen klo 22 +/-15min  nukkumaan, nyt se on venynyt 23:30 tasolle. Ja aamulla herätys on 6:15. Lisäksi sattumanvaraiset yöheräilyt syömisen, sokerinmittaamisen, lasten pissatusten ja painajaisten yms vuoksi.


Muistin virkistykseksi: 

Suunnitelmaosakatsaus

vuonna 2020



Vaatetus:

Kesäsukat, kevätkengät

Bibsit, (bokserit,) trikoot

(Verkkopaita), tuulipintainen pitkähihainen aluspaita, roubaix takki, tuuliliivi

Kesähanskat ja puolivälissä lenkkiä vielä alushanskat niihin

Talvilippis, kypärä, lasit




Torstai

4.1

Puolivälissä viikkoa torstaina jalat tuntui vielä yllättävän hyvälle, samoin perjantaina aamulla. Työmatkat oli tosi raikkaita, aivan nollakeli ja hieno sumu. Ei onneks ollu liukasta kuitenkaan. Ja pyörätiet lähes täysin harjattu. Kyl se vaan tuntuu nopeemmalta, kun ei oo jatkuva hiekan ropina.

Työmatka on hyvin vakio, pientä sakkolenkkiä tai oikaisua aina ajan ja olosuhteiden mukaan



Torstaina töiden jälkeen hetki lasten kanssa pihalla. Samalla auton pesu. Ei priimaa hinkkausta, mut vaahtopesukin tekee kyl ihmeitä. Samalla vaihdettujen vanteiden putsaus kesäsäilytystä varten.

4.2

Ulkona ajelin tuttua pk1 vauhtia, nyt tais NP olla 10w kovempi mitä edellisellä kerralla. Yksi syy oli kyllä viileys. Forecan lupauksista huolimatta taas tuli pakkasyö, niin heti tuntuu viileälle. Suunniteltuna oli 1,5h lenkki, mutta halusin ajaa hieman enemmän ja kestoa tuli sit melkein 2h. Vähensin ylimenneen osan Zwiftailusta.



4.3

Pihalla pk1 ajelu on helppoa, paljon rennompaa kuin Zwiftissä. Sisällä mielenterveyden vuoksi tykkään ajaa jotain vaihtelua. Ei sillä että 1h20min Mt Ventoux pk2 tehoilla olis mitään erityisen hohdokasta ajanvietettä, mut onpahan jotain. Käytin ERG vastusta, niin sain samalla vaihdeltua kadenssia, eikä tarvinnut pohtia tehoja yhtään. Lopussa ajoin jopa hieman ekstraa, että sain hyödynnettyä koko alamäen. Taas Zwift sai huijattua mut ajamaan ekstraa.



Pääsin tasolla 49! Sain ihan kypärän sen kunniaks. Enköhän vielä kevään aikana ehdi tasolle 50. Sit olis haasteet aika hyvällä mallilla, kun reitit on kerätty ja muutkin suoritettavissa olevat haasteet.


Kadenssikäyrästä näkee hölmöläisen viihdytyksen


Sokerit

Ihan älytön ero noissa verensokereissa. Nyt laitoin vain 1 yksikön ateriainsuliinia kun edellisinä päivinä 2 oli liikaa. Lenkillä sitten nousi yli 12 tasolle ja 2h aika söin vain yhden Mars patukan. Zwiftissä sitten mussutin jonkin verran karkkia.

Nukkumaan meno viivästyy ikävästi kun sokerit lähtee nousuun tosi usein heti lenkin jälkeen, vaikka laitankin insuliinin heti kun tulen sisälle. Tämän lasken Zwift-karkin imeytymishäiriöksi. Normaalilenkeillä ei yhtä selvästi tule samaa reaktiota.

Hetki rauhoittumista ennen nukkumaanmenoa. Vaimo jo nukkumassa.

Iltapalaksi otin salaattia kuten aina. Lisäksi eilistä ohrapuuroa. Lopuksi vielä hieman sipsejä ja jätski.




Perjantai


Perjantaina oli "kevyt päivä" eli aamupyöräilyt ja iltaan vain tunnin lenkki. Ajatuksena oli pk2 korkeammalla kadenssilla. Päivää piristettiin käymällä lasten kanssa kävelyllä. Ihmeesti penikat meni jumiin 5km kävelystä. Päivälliseks tehtiin lihamureketta ja makaronia.

5.1

Auringon nousu sumun läpi on aamuisin hienoa.


Työmatka hienossa ja koleassa säässä. Kevyt pyörittely herättää kropan hyvin, eikä rasita liikaa.





Muuna ohjelmana oli 5km kävely perheen kanssa. Pienin jäbä veteli potkupyörällä melkein koko matkan. Täytyy sille laittaa ens kerralla lenkkarit ja nostaa taas satulaa. Viime kesänä ei vielä suostunu, mut nyt into piukassa treenaa. 

Yritäpä saada näitä samaan kuvaan


5.2

"Lepopäivän" toinen lenkki. Lyhyt tunnin pyörittely Zwiftissä pk2 tehoilla. 5min lämpöä ja 5min jäähdyttelyä. Väliin 50min 106rpm 267w (83%), perse puutuu tasaisissa kovilla kierroksilla ajetuissa Zwift vedoissa, muuten ei ongelmaa.







Lauantai

Maku on hyvä, mutta koostumuksessa vielä vähä hakemista.


Päivällä 3h lasten kanssa pihalla. Tuija-aidan leikkuuta, Lumikinoksen hajottamista, pihan siivoilua. Lounaaksi eväitä ja päivälliseksi Tortilloja. Hieman jouduin venyttämään lenkille lähtöä ja päivällistä, kun verensokerit nousi "itsellään" ja jouduin laittaa ekstrainsuliinia, vaikka tiesin, et sit romahtaa. Mut sain ajettua. Hieman ekstraa jouduin syömään. Koitin saada onnistumaan omasta päästä keksittyjä puurokakkuja. Hieman vetelää vielä lopputulos, mutta hyvää ja mahaa tuntuu imevän niistä kivasti energian. Katsotaan tuleeko valmista tuotetta.

Puuha-Pete leikkaa autotallin tielle pursuavaa tuija-aitaa


6.1

Pihalla heti vauhdit nous, kun irroitin työmatkatarakan 😅


Virallinen lähtökuva 📷


Zwiftissä lenkin viimeistely. Pk1 vuorossa 4,5h täyteen. Ohjelmassa lenkkien tehot oli toiste päin, mutta päätin et ajan mieluummin pihalla kovempaa tänään.


Talven aikana tutuks tulle paikka

Mun iltagourmet puuro. Nyt vuorossa riisifrutti mansikkahillolla. 😋







Sunnuntai


Leirin finaali. Palmusunnuntain touhuilua lasten kanssa. Virpomaan ei lähdetty, mut oma munajahti pihalla ja ulkonuotiolla makkaran paistamista. Ulkoilua 2,5h ja edelleen lumikinoksen hajottamista yms. Ajatuksena oli mahdollisesti käydä ajaa korttelikisa yksin, mutta hieman pelkäsin hiekkaa, koleaa säätä ja mamistelin. Ajoin sit pihalla 90min ja sisällä Zwift kisan. Hyvä loppuniitti. Päivälliseksi jauhelihakastiketta ja perunoita

Ylijääneet suklaat. Vertaa kokoa donitsiin tossa pohjalla 


Lasten päivällinen rivissä. Mulle sama, mut vähä isompi annos + jämät


7.1 

1:32, 190w, 117bpm, 58Tss, 1000kJ, 
372m, 25.7km/h, Decoupling -2%


Ei paljon kerrottavaa. Vika ulkoilu tälle viikolle. Kevyttä pyörittelyä. Nyt oli "lämmintä", mut kolea tuuli ja lopussa muutama pisara. Varmuudeks laitoin paksut vaatteet, etten vahingossakaan hurjastelis





7.2 
1:36, 123Tss, 66km, 436m
Kisa: 53min, 319w (4,6w/kg), NP326w, 152bpm/174bpm, 93rpm

Perinteinen Viimeinen niitti. Otin sen kisan mikä sopivasti sattui olemaan.
3R Super Six Sunday Race (A) oli tarjolla. Reitti on tosi kiva Seaside Sprint. Se on 6km ja siinä on 2 pientä nyppylää joihin joutuu nostamaan tehoja. En tiedä mikä noissa kisoissa vaivaa, mutta koko ajan tuntui että pääjoukossa piti ajaa tosi kovaa, 0,5w/kg kovempaa kuin ympärillä olevien tehot. Muuten tipuin suoraan porukan läpi. Muutaman kerran ilmoitti jo että peesi loppumaisillaan. Lopputuloksissakin näkee, että mulla oli korkeimmat watit per kilo, eikä pituuksissa tai painossa mitään selvää tendenssiä. Mutta kivasti kulki vielä leirin päätteeksi. Ajoin samat keskitehot kuin 10min lyhyempään Alpe du Zwiftiin, NP vielä muutaman watin enemmän

W´lopussa 3.6 eli suht hyvä tyhjennys. Tän radan huonoin puoli on vaan toi loppukiri ja nyt nyppylän päällä tuli kierroksella ohitettavia ja koko lössi meni ihan sekaisin. No en paljon kovempaa ois näillä jaloilla kirinytkään



Lenkki oli klo 17-20. Sokerit lähti laskuun, mut mun puuropatukka toimi hyvin. Muuta en syöny koko lenkin aikana.


Edelleen suunnitelmat piti ja plussalle jäätiin.



Teen vielä kolmanteen osioon lopputulokset. Eli PMC yms ja kokonaisnäkemyksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi