torstai 18. maaliskuuta 2021

Tavoitteet?

Miten viime vuoden tavoitteet täyttyivät? Mitä tänä vuonna tavoitteena? Tän kirjoittaminen on vähän lykkääntyny, kun viime kausi oli mitä oli ja tuleva kausi ilmeisesti on mitä on. Suurin osa tavoitteista oli kuitenkin kisaorientoituneita.

Teksti varsinaisesti kertoi enemmän tavoitteiden asettamisen taiteesta, kuin omista suunnitelmista. Toisessa tekstissä taas enemmän kisatavoitteiden pohtimista.  Mutta samalla tuli laitettua omat tavoitteetkin. Nyt mitä opimmekaan näistä


Menneet


Paino epäonnistui hieman. Olin selvästi alle 70kg tasolla ennen treenileiriä. Tämän aikana kuitenkin paino nousi selittämättömästä syystä 71-72kg tasolla ja pysyi siinä koko vuoden tammikuuhun asti. Nyt tippunut taas nätisti alle 70kg lukemiin.

FTP nousi kyllä 330w lukemiin. Tämä ei tosin ole todistettavissa, kun ei ollut sopivia viikkotempoja ja loppukauden lepoviikko sekoitti kropan ja aluemestaruuskisassa ei lainkaan tavoitteen mukaista tehoa. Kunto nousi kokonaisuutena kelvollisesti.

Kisatavoitteet eivät täyttyneet kunnolla. Rosendahlissa sain sen 10 sakkiin sijoituksen, mutta SM kisat meni penkin alle ja muutkin kisat valitettavasti. 

Aerojuttuja en kyllä tainnut hankkia. Fillari ei mennyt vieläkään uusiks, kiekot on samat. Kypäräkin on sama. toki tempokypärä tuli. Aerokisa-asu tuli ja siitä marginaalinen hyöty johonkin lyhyeen kisaan. Katotaan jos tämän kauden jälkeen sais fillarin vaihdettua ja ehkä uus kypärä. Kypärän suhteen Metin uus Manta houkuttelee.

Treenimäärät sain nostettua jopa korkeammalle, kuin alun perin tavoittelin. Se oli positiivista.

Verensokerit oli hieman paremmat kuin aiemmin, vielä tietenkin jäi parantamisen varaa. Eli lisää aggressiivisuutta niihin. Sitä kautta jos saisi syötyä enemmän kisoissa.

Lapun printtasin stemmiin muutamaan treeniin, mutta kisoihin ei ollut tarvetta. Mutta teen kyllä jatkossa, jos sen tapaista kisaa tarjolla.

Pikkukisoja ei ollut, joissa sokereiden hoitoa ja syömistä olisi voinut hienosäätää.


Tulevat


Tälle kaudelle tavoitteina on aika lailla samat.

Paino pysyy kisakauden ajan <70kg. Tänä vuonna seuraan tarkemmin ylimääräistä energiaa ja huomioin vähemmän lisärasitusta.

FTP 330w lukeman ja TTE pidemmäksi. Eli siis 10km tempoon AP350w.

SM kisoissa 20 joukkoon. Maantiekisoissa 10 sakkiin useamman kerran.


Miten


Treenimäärät edelleen lievästi korkeammat. Tunnit nyt alkuvuodesta +15% ja rasituskertymä hieman sitäkin enmmän.

Harjoittelujakaumaan pientä kohennusta. Eli treenien hajautusta, vähemmän blokkimaiseksi. Lisäksi kovia treenejä hieman harvemmin. Kisoihin valmistavia kiritreenejä hieman enemmän.

Ei lepoviikkoa, mutta tarvittaessa pk1 viikkoja. Eli ylimääräinen yli Aerobisen kynnyksen menevä rasitus pois, mutta määrä samana. Eli ei lepoa vaan kevennystä tarvittaessa.

Kisoja varten yritän saada tarkemmin PMC lukemat sopiviksi. Tähän pyrin loppuviikon aerobisen kynnyksen täsmäiskuilla. Nämä väsyttäisivät, mutta eivät rasittaisi jalkoja liikaa.

Vaihdoin insuliineissa Tresiban Levemiriin, jota voi säätää vielä enemmän.

Uuden kellon avulla verensokerit helpommin seurattavissa kuin vanhalla. Nyt näkyy siis jatkuvasti verensokeri ja se on tangossa. Ei tarvii edes skannata. Turvallisempi ja jatkuvampi.

Ruokavalion tarkastelu pitkin kisakautta.

Paremmin suunnitellut treenit nyt kesällekin. Juuri sain suunniteltua alkukesän ohjelmaa. Tänä vuonna huhtikuun kisatkin on onneksi varsin ajoissa peruttu


Seuranta


Nämä on lähinnä kisatavoitteita, joten kisat kertoo enimmäkseen. Tempotulos käy koska vaan. Paino myös jatkuva seuranta. Varsinaisia osatavoitteita ei nyt ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi