maanantai 8. maaliskuuta 2021

Kisat 2021

Nyt on hankala arvioida laisinkaan mitä kisakausi tuo tullessaan. Tuoko mitään? Aikuisten harrastekilpaurheilu maakuntarajojen yli ei ole optimaalisinta toimintaa kun tuttujakaan ei saisi tavata. Vaikka pyöräily onkin ulkoilmalaji, niin linja-ajon tyyliin ei sovi turvavälit. Aika-ajoon ehkä.

http://www.tulospalvelu.profiili.fi/index.php

Tuolta löytyy kaikki. Seurasiirrot ja muutkin liiton julkistukset aiemmin kuin liiton sivuilta 🤷🏻‍♂️Googlesta löytyy edelleen helpommin vanhalla xKarim nimellä, sillä tulospalveluja on joka lajilla.


Kisat

Kisakalenteria muutettu nyt vähän väliä. Edelleen toukokuussa on kisoja merkattu, mutta huhtikuun kisat on jo siirretty syksyyn.

Alustavasti olin taas ajatellut SKODA cuppia kiertää kuten viimekin vuonna. Päivystykset on toivottu nykyisen kalenterin mukaan, mutta kisat varmasti vaihtaa paljon paikkojansa. Toki ongelmana on myös raha. Eli en (vielä) tienaa elantoani tällä blogilla, joten mun täytyy käydä päivystämässä viikonloppuisin. Eli vietän enintään 2 viikonloppua kisoissa ja toiset 2 töissä...

ISM kisoihin olisi tarkoitus mennä Iso-Syötteelle koko perheen kanssa. Ajomatka sujui viime kesänä sen verran hyvin, että uskaltaudutaan yrittää koko porukalla tänä vuonna.

Treenien puolesta etätreenileirin kyllä ajattelin pitää tän kuun lopussa. Mutta kevätkisat jätän treenaamatta ja siirrän niitä lähemmäs mahdollista kisakautta.

Treenien suhteen tavoitteena on hinata hieman enemmän aerobista ja anaerobista kynnystä. Samalla vähentää vo2max treenejä. Lisäksi treenien suhteen hajautan kovia treenejä kesällä enemmän, jotta ne kuormita liikaa. Eli 1-2 kovaa treeniä viikkoon 3 sijasta. Loput treenit sitten SST tai AerK tyyppistä. Ehkä jokunen Strava segmentti täysiä, puolivillasen sijaan.

Kevään kisat olisin mielellään kyllä ajanut. Saan ajettua Zwiftissä varsin laadukkaat treenit ja määrääkin, joten pienen kilpailuedun kokisin siitä saavani.

Päätavoite kisoissa on edelleen SM kisat, ihan periaatteen vuoksi. En kuitenkaan mitään herkistelyä ajatellut enää suunnitella viime vuodesta kantapään kautta oppineena.

Paikalliskisojakaan tuskin tänä keväänä sen kummin voidaan järjestää. Toivon mukaan tilanne rauhoittuu sen verran, että edes kovempia yhteislenkkejä saataisiin joku pidettyä. Tänä keväänä tai kesänä kisakauden alkua helpottavat omat treenikisat nostavat merkitystään kisajalkojen hakemisessa.

Viime syksynä kävi suhteellisen hyvä tuuri kisasäiden suhteen. Toivottavasti tänäkin vuonna syksy on lämmin ja hyvä.


Tavoitteet

  • 10 joukkoon kisoissa säännöllisesti
  • 20 joukkoon SM kisoissa
  • Podium ISM kisoissa
  • Kisojen alussa sokerit paremmin haltuun
  • Irtiottoon hakeutuminen
Näistä ISM podium on ehkä hankalin, kun kyse yksittäisestä kisasta jonka dynamiikka vielä hyvin vaihteleva. Verensokereita täytyy vaan koittaa hoitaa agressiivisemmin. 


Miten

Eli treenii vaan. Kevät tippa löysemmin kuin viime vuonna. Kisoja sit ku niitä tulee. Treeneihin vain pientä muutosta. Ei mitään lepoviikkoja. Kisoissa sit enemmän keulalle ja sen yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi