torstai 25. maaliskuuta 2021

Etätreenileirin välikatsaus

Ei tässä nyt juuri mitään etätoimintaa oo, mut joku nimi leirille piti antaa. Ilta-Zwift lenkkejä oli tarkoitus toteuttaa MeetUppeina, mut se ei oo kovin kätevää, kun sit menis odotteluks. Pihalenkit kestää aina minkä kestää, eikä viitti venyttää starttia edes 10min treenin aloitusta. Joten puhelinyhteys välillä ja yksin puurtamista.

Viime vuonna tein hieman vastaavan ja silloin se oli kotitreenileiri. Nyt erona on, että teen leirin työpäivän ja kotihommien ohessa 🤯. Eli laitan ruokaa ja vaihdan auton renkaat jne. Ohjelmassa oon pysyny toistaiseksi hyvin. 


Aamulla ajan töihin tunnin, niin kuin aina. Sitten illasta lähden suoraan päivällispöydästä klo 18 aikoihin pihalle 1,5-2h lenkille GG-pyörällä. Tämän jälkeen jatkan sitten sisällä Zwiftissä.

Ehkä ihan hyvä et teen välikatsauksen. Kuvia, tekstiä ja lenkkejä sen verran paljon, ettei koko viikkoa kovinkaan fani jaksais kerralla lukea.


Fiilikset


Leiriä edeltävästi treenit olleet hieman alavireisiä ja väsyneitä. Muutaman treenin jätinkin välistä ja ajoin pk1 tehoilla. Nyt jalat tuntuneetkin sitten jo paremmilta. Yllättävän pieni ero viikon rasituskertymällä loppupeleissä ajaako iltatreenin ja pk1. Toki jonkin verran, mutta ei niin dramaattinen kuitenkaan. Mutta jaloissa aika eri fiilis.

Sunnuntaina oli päivystys, joten puolinukuttu yö treeniviikon alkuun ja 20min iltapyöräilyt klo 23 jälkeen kotiin. Nyt leiri on tuntien puolesta puolivälissä ja tilanne hallussa. tänään vielä pitkä päivä ja perjantaina lyhyempi lenkki. Tää leiri on hieman alkuviikkopainotteinen ihan sen takia, että viikonloppuna voi touhuta lasten kanssa ja kaikenlaista menoa muutenkin osuu viikonloppuihin.

Nyt torstaina tätä kirjoittaessa aamulla jalat tuntui oikeastaan ihan hyviltä 🤗  Tänään vielä samanlainen päivä ja perjantaina kevyempi päivä tarjolla. 

Maanantai

Ruuaksi Croc Potissa haudutettuja kanankoipia ja riisiä. Iltapalaksi 2 munan munakas.

1.1 Työmatka

Työmatkalla oli vielä vähä pakkasta, hieno ja kirkas ilma. Nastarengas edessä ja nappulakumi takana vielä







1.2 Pihalla 90min pk2

Eka lenkki slikseillä renkailla. Kylläkin GG pyörä 32mm pistosuojatuilla kumeilla, mut silti. Kylmä meinas tulla lopussa. Alussa tosi hieno sää. Sykepanta unohtu. Vikat 15-30min pimeessä.


Mielenkiintoinen satulalaukkuteline. Pääasia et toimii...


Tehomittari ja sliksit kiinni. Tarakkaa en jaksa irrottaa parin tunnin lenkkejä varten



Zwiftissä homma jatkui heti perään. Tähän sisältyi The Zwift DS - TTT treenin kokeilu. Matalien sokereiden vuoksi hieman myöhässä pääsin aloittaa ja tein puolet. Treeni ei kyl päässy jatkoon.


1.3 Zwiftissä jatkotreeni. Pimeyden ja kylmyyden vuoksi yhdistelmätreeni






Ulkovaatteet nurkkaan ja trainerin päälle



Sen verran matalat sokerit, ettei huvittanu aloittaa heti treeniä. Pikkutankkauksen jälkeen sokerit lopulta nousivat ja tein puolet suunnitellusta TTT-treenistä






Tiistai

Ruoaksi edelleen Croc Potissa haudutettuna, mutta nyt possua ja juureksia. Perunamuussia. Haudutuspadalla saa helposti puolivalmista pitkään haudutettua lihaa. Iltapalaksi siivu lauantaista pitsaa. Tein taikinan lopultakin 00-jauhoihin ja ehkä hieman paremman taikinan sai aikaiseksi.

2.1 Työmatka kevyesti
Hieno aamu työmatkapyöräilylle. Slikseillä vauhdit kiihtyy. Decoupling reilusti negatiivinen, tais olla 5%




Lenkkiä edeltävästi askartelin kesärenkaat autoonkin. Naapuri onneks auttoi, kun tunkin nostovara ei riittäny ilman korokkeita maasturin maavaraan ja jäin vähä tyhjän päälle.


2.2 Ulkolenkki. Tuttua pk2 tahtia

Pk2 ulkolenkki taas kivassa säässä. Pimeetä vikat 30min. Decoupling 0,5%






Sain vaimon pakotettua kuvamaan lähtöfiilikset. Huomaa kesävaatteet ja hieno lokariviritys suojaamassa lamppua vesiroiskeilta 






Selfie lenkiltä kauniissa auringonlaskussa




2.3 Zwiftissä jatkoa.


5h arkipäivän lopetus Zwiftissä. Kevyttä ajoa, paitsi Alpe 53min@260w, jossa decoupling 2,9%


Ei menny ihan putkeen. Treeni alkoi klo 18. Pitkävaikutteista vähensin hieman ja päivällisen insuliinia täytyy vähentää entisestään. Toi syöty energiamäärä ei ehkä niin tolkuton, mut sokerit oli kokoajan laskussa ja se ei kiva.



Keskiviikko

Ruoaksi nuudeleita ja kanaa. Iltapalaksi uuniohrapuuroa. Töissä edellisten päivien eväitä + salaatti kuten aina.

Siripiri täydennystä, joskohan riittäis leirin loppuun 😂 





3.1 Työmatkalenkki kevyesti

Samaa kuin aina. Keskiviikon kunniaks aavistuksen pidempi.




3.2 Pihalla, mut nyt oli ohjelmassa pk1. Ajoin hieman enemmän ulkona ja vähensin se sit sisäajosta. Pihalla on kivaa, vaikka pimee tuleekin, eikä vielä lämmintä


Vähä huono selfie, mut nyt jätin tyylittelyn ja laitoin heijastinliivin.




Illasta on pimeetä ajella. Vähä siinä ja siinä voittaako Zwiftin ⚖


Hyvä lenkki. Ei paljon pk1 rasita, kun syke/teho -suhde vaan laskee ajon aikana.




3.3 Zwiftissä tunnit täyteen. Jätin vedot tekemättä. Muutaman toki ihan mielenterveydellisistä syitä. Totesin, että kisoihin on niin paljon aikaa, että fiksumpi panostaa enemmän määrään, kuin laatuun.


Selfie kiilaamalla puhelin tuulettimen ja telkkarin väliin ja ajastimella... Tehot kärsi mut kuvan sain. Normaalisti ajan paita päällä, mut nyt hieman lavastettu herutus.







Zwift ajelut. Vähä keskarin nostoa tasamaalla


Lenkille lähtiessä pistin ohrapuuron hautumaan ja 5h jälkeen herkullinen lopputulos. Muut ei tykkää, mut mun suurta herkkua 


Tänään hieman paremmat sokerit. Edelleen alakanttiset. Ruokailu ei ehtiny nostaa sokereita.



Yhteenveto


Nyt alkaa olla hyvä rasitus jaloissa. Katotaan miltä loppuviikko maistuu. Ens viikolla voi kaivata hieman kevennystä ja hierontaa...

Lähes millintarkkaa 🤓📏 suunnitelmien toteuttamista



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi