maanantai 26. huhtikuuta 2021

Cheap China Clothing

Aliexpress ja moni muu kauppapaikka pursuaa halpoja ajokamoja. Sieltä voi löytyä kohtuullistakin tavaraa, mutta enimmäkseen hieman heikkolaatuista. Olen kuitenkin uskollisesti tilannut noin yhden proffa-asun vuodessa. Siellä myydään niitä jo heti kun tallit julkistaa kuosin. Paljon ennen virallisia nettikauppoja siis.




Ongelmat

Näissä vaatteissa on omat ongelmansa. Istuvuus on hieman mitä sattuu. Vetoketju ei ole maailman paras ja taskut on hieman pienehköt. Istuvuudessa suurin ongelma on hihat. Suurin osa näistä ajopaidoista on vanhanmallisilla lyhyillä pussitavilla hihoilla. Ei pitkiä, elastisia, raaka-leikattuja hihoja kuten laatupaidoissa. Mutta se hinta 🙄. 20-30€ hintaan saa 2-3 viikossa kotiin hyvän näköisen (yli metrin päästä katsottuna) ajoasun. Mulla ovat kestäneet useamman kesän käyttöä. Ja kun tarkkaan valkkaa niin hihatkin saa kohtuulliset. Siinä valikoinnissa kannattaa katsoa arvosteluja, joissa kuvat. niistä saa parhaan arvauksen hihoista yms.

Toinen ongelma on huonot shortsit. Nämä on siis käyttökelvottomia. Viimeisimmissä tosin kelpuutin ne työmatkalle, olivat hieman paremmat kuin aiemmat. Mutta olen kuitenkin käyttänyt näitä surkeita shortseja lämmikkeinä. Olen ratkonut säämiskän irti ja pukenut normaalien bibsien päälle lisäkerrokseksi. Sama juttu pitkien ajohousujen kanssa. Säämiskä on paksu ja huono. Lisäksi shortsien leikkaus kummallinen, etumus yltää rintaan asti ja parhaimmillaan säämiskäkin väärässä paikassa. Olkaimettomat shortsit ratkottuna kuitenkin on hyvä lisuke viileille keleille.

Tykkään siis itse proffien ajoasuista. Team Novo-Nordiskin ajoasun olen kyllä ostanut ihan oikean 1-2 vuoden välein, mutta siihen meneekin sitten 200€. En tykkää käyttää rahaa proffien asuihin, sillä kuosit muuttuu parin vuoden välein ja sitten paita jääkin jo melko turhaksi. Näitä on kertynyt vuosien mittaan autotallin seinälle roikkumaan. 


Onhan noita. Nyt jo taas pari lisää...


Shortsien tärkeydestä olen joskus maininnutkin vaimon hyväksi esimerkiksi. Hän aikanaan ihmetteli, kun ostin kalliita Castellin bibsejä. Tyytyi ja tykkäsi omista halvoista olkaimettomista ajoshortseista. Sit ostin Castellin halvahkot bibsit ja ihastui niihin aivan täysin. Sit ostin Castellin free aero racet. Ekan sovituksen jälkeen vanhat bibsit lensi hyllyn perälle... Kyllä niissä vaan on eroja ja rahalla saa laatua. Paidoissa niin selvää eroa en kuitenkaan huomaa.


Muut tavarat

Kiinasta en kovin herkästi tilaa muuta fillaritavaraa. Nyt tosin ostin ajoasun seuraksi ajolasit. Yllättävän hyvät. Fotokromaattiset linssitkin toimii kohtuullisesti. Ne oli peruste ostaa lasit (oikeasti halusin ankka-asuun sopivat 🙊). Työmatkoilla aamuisin ollut pimeää ja matkan edetessä kirkastuu. Ostin kokeeksi, pääsivät kyllä käyttöön.

Pyöräilysukkia tullu jonkin verran tilattua. Osa hyviä, osa vähä heikompia.

Lisäksi olen ostanut muutaman speiserin. Hävitin jonnekin vanhat 1,25" versiot ja kaupoissa myydään lähes poikkeuksetta vain perinteisiä 1,125" versioita. Samoin pullotelineisiin tilasin sopivammat ruuvit, kun jonnekin niitäkin hävinnyt. Niissä tosin olikin tuumakoon kuusiokolot, joten piti sit ostaa uudet avaimet...

Tyttärelle olen ostanut useammat puhelimen kuoret. Saa kaiken maailman karvaisia pupukuoria ja vaikka mitä. samoin sähköjohtoja ja näytönsuojia puhelimiin. ANT lähettimet on lähes ilmaisia myöskin.



Open mould rungot on kiinnostavia ja uskon suurimman osan laatuun. Kuitenkin ulkonäkö- ja takuusyistä ostaisin kyllä minkä tahansa Euroopassa myytävän halpismerkin melkein mieluummin. 

Näitä runkoja on pilvin pimein. Yks mielenkiintoisimmista on ehkä Workswell r306. Tuotanto vasta alkamassa, joten saatavuudesta ei vielä ihan varmuutta. Netistä keskusteluista löytyy hintatiedoista, että roippeineen ja tulleineen ja posteineen melko tasan 1000 taalaa eli ~850 €



Vaihtoehto

Jos haluat "normaaleita" ajovaatteita, niin Wigglen dhb on kohtuuhintainen. Ekoi myy todella halvella ja oikeasti laadukkaita vaatteita, bibsitkin on mainioita. Näistä löytyy siistejä kuoseja ja laadukkaita materiaaleja. Ja tärkeimpänä tietää mitä saa. XXL on yllättävän laaja valikoima myöskin, vaikka huonontunut selvästi vuosien mittaan.



PS.

Etiikasta, moraalista, piratismista yms voi keskustella näiden kanssa. Varmasti laittomia ovat, enkä kannusta ketään näitä tilaamaan. Olen pyöräilyn kannalla. Mutta rahankäytössä koitan pihistää. Näissä hinta ja laatu kohtaa, eli halpaa on, mutta ei huippua. Ja saatavuus aivan eri luokkaa kuin oikeissa ajoasuissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi