maanantai 12. huhtikuuta 2021

Leirin yhteenveto

Leiri onnistui yli odotusten. Säät oli suosiolliset. Aikataulut piti, kukaan ei sairastellut. Ei tullu hiertymiä, eikä uupumusta. Loppuun ajettu kisa vielä tuotti ennätyksen 53min tehoissa, eikä kyse ollut edes aivan tasaisesta tempomisesta. Suunnitelma piti lähes täysin. Ilman tarkkaa suunnitelmaa ei olisi kyllä millään saanut pidettyä rasitusta riittävänä ja motivaatiota alusta loppuun. 


Kisakauden vääjäämätön lykkääntyminen siirsi painopistettä vielä suunniteltuakin enemmän pk jauhamisen puolelle. Ajoin suhteellisen paljon pk2 aluetta tuomaan lisärasitusta. Lopputuloksena enemmän tunteja, kilometrejä ja tehoja kuin vuosi sitten.



PMC


3kk PMC käyrälle sain komean nousun loppuun. Punaisilla nuolilla merkattuna FTP "nousut"


Tasaista rasitusta tosiaan ollut koko talvi. Käyrällä aina kertoo, että löysäilen, vaikka ihan tosissaan yritän. Nyt sain sentään käyrän punaiselle. Tästä on hyvä jatkaa. Leirirasituksen kohtuullisuudesta puhuu myös lopun onnistunut kisa. Ennenkin olen huomannut, että rasitus sopii mulle.



Rasitusjakauma



Leiri oli kestävyyspainoitteinen. VK ja FTP aluetta en treeneissä ajanut lainkaan.



VK+FTP tuli lenkeillä ylämäissä ja sitten koko kisa oli yhtä FTP jurnutusta. Parissa treenissä hieman kiusasin Vo2max aluetta, mutta kokonaisuuteen nähden jäi vähiin, kun painotin peekoota. Pk2 alueen panostus näkyy tässä tilastossa varsin hyvin. Olen Intervalssissa itse saanut määriteltyä nämä alueet, nimet korjasin Paintissa.



Prosenttien jakauma vielä kynnysten mukaan




Sitten viimeisenä vielä jakauma eri ajomuotojen välillä.


Tästä näkee keskinopeuksien jakauman. Zwiftissä en hurjastellut vaan ajoin vuortakin. Kesällä ulkosalla keskinopeus olisi ollut reilusti nyt toteutunutta 30,5km/h korkeampi, kun työmatkoillakin vauhti kovempi. Tästä näkee myös, että Zwiftissä tuli ajettua hieman kovempaa tehojen puolesta kuin pihalla ja työmatkat olivat taas enemmän palauttavaa. Ja Zwiftissä yksin ajaessa keskinopeudet on jopa hitaammat kuin pihalla kesällä. Eri asia, jos ajelisi tasamaata porukassa...


Veli

Veli ajoi vastaavan tapaisen leirin, teki sen seuraavalla viikolla ja hyödynsi pääsiäisen pyhät ulkolenkkeilyyn.


Eli tunteja tuli 6min enemmän, TSS 163 vähemmän ja keskinopeus hieman kovempi.

Painotuksessa oli myös jonkin verran eroa. Itse ajoin lenkit työmatkan aamulla ja illasta yksin sisä- + ulkoyhdistelmänä putkeen, joten sain jaettua kuormituksen ehkä hieman tarkemmin ja itselle sopivammin. Veli taas joutui ajelemaan 2-3 erillistä treeniä perheaikataulujen yms vuoksi. Tämäkin tekee tunneista hieman raskaammat, kun ei mene samoilla lämmöillä. Ja pihalla ajettuna pidemmät lenkit myös hankalampi jakaa eri tehoille, kun samoilla vaatteilla kylmässä kuitenkin ollaan. 


Pk0 aluetta veljellä tuli jopa enemmän. Zwiftissä ja työmatkalla sain rullailun pidettyä minimissä (jos se nyt mikään tavoite on...)

Broidi ei ajanu loppuun kisaa. Alkoi olla jo hajalla. Ongelmaksi muodostui treenin loppupainotus. Pääsiäisen 4 päivän pyhät antoi paljon tunteja, mutta alussa ei ollut niin paljon rasitusta ja kevyt päivä tuli jo 2 päivän jälkeen eli aivan turhan ajoissa. Itse taas ajoin alkuviikkopainotteisesti ja pidin kevyen päivän 4 raskaan päivän jälkeen. Viikonloppuna lenkit olivat saman mittaiset kuin arkenakin.


Yhteenveto

No kumpi sit voitti? Veli ajoi 8min enemmän viikon aikana, mutta sillä oli tasoittavan etu. Eli ties mihin tähdätä. Rasitus oli kevyempää ja lopusta puuttui kisa. Mut kilsoja enemän eli keskinopeudet oli kovemmat. näihin selityksenä Zwiftin reittivalinta ja mun yksin ajelut GG pyörällä vs sen maantiepyörälenkit porukassa. Mut määräleiri on määräleiri, enkä voi sanoa voittaneeni siinä ⚖ 

Treenileiri oli siis onnistunut. Tunteja ja rasitusta sain kerättyä todella hallitusti ja suunnitellusti. Säästin toista viikkoa lomaa ja noin 6000€ reissun Mallorcalle (jos koko perhe lasketaan). Saa käyttää, mut ei oo pakko. Mä ainakin jatkan näiden tekemistä

Kyseessä oli todellinen työmiehen viikko. En pidä mitään lepoviikkoa ennen tai jälkeen leirin. Ideana on tuoda ylimääräistä rasitusta enkä halua nollata sitä täydellä levolla. Toki raskaammat treenit muuttui pk1 ajeluksi seuraavalla viikolla. Palautuminen vie parisen viikkoa ja sitten voi jatkaa normaalisti. treeniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi