maanantai 21. kesäkuuta 2021

SM-kisat 2021 #18

Kauden päätavoite olikin melkoinen rypistys. Hellettä oli yli 30 astetta mittarin mukaan ja kisapaikalla vähän enemmän auringon paahteessa. Nesteytyksen suunnittelu oli jonkinlaisessa kondiksessa. Jalat hieman arvoitus. Porukan koko haastavalle reitille oli myös mielessä. En pelännyt pitkää SM kisaa, enkä rataakaan, mutta kuumuus oli suurin huolenaihe. Lämpö-akklimatisaatio jäänyt heikoksi iltalenkeillä.

Strava

Tulokset


Huolet

Kaksi edellistä kisaa mennyt penkin alle tulosten puolesta, vaikka jalat tuntuivat hyville.

Olen ollut lomalla lasten kanssa, eli rutiinit puuttuneet. Ajoin sentään aamutyömatkat trainerilla joka aamu

Pienin kaveri oppinut ajamaan fillarilla, eli loputtomasti juoksemista perässä. Mun jalat ei vaikuta tykkäävän juoksemisesta. Hyvin pikkuhiljaa pitäisi aloittaa. Mut selitäpä 3v kaverille, et isillä on kisat tulossa, ei voi ajaa... Eli siis crocsia toisen eteen vaan.

Porvoon jälkeen jalat olit hyvin jumissa. Tiistain kova lenkki Turussa ei edes tuntunut auttavan. No rullailua + vasarointia kertaalleen. Lisäksi kevennystä vaan ja pikkuhiljaa tuli paremmiksi ja paremmiksi.

Jumin taustalla oli varmaan juoksemista. Päivätouhuamista istumisen sijaan. Henkinen rasitus penkin alle jääneistä tuloksista.


Kisan kulku

Ratapohdinta. Rata oli kuten kuvittelinkin. Ei montaa hetkeä rauhaa.

Olin kerrankin fiksu ja tein mittariin etukäteen reitin sirkuslähtöpaikalle. Iso letka seuras, kun kellään ei ollut hajuakaan minne pitäis mennä. (Oon eksyny ainakin Porvoossa ja Tampereella, kun paikat hujan hajan pitkin kaupunkia)

No neutraalistartilla alkoi ja aikamoista paikan hakemistahan se oli. Sitten kun vapaa vauhti alkoi, niin se tosiaan alkoi. Ekan 1-2 kierroksen aikana noin puolet porukasta tais tipahtaa.

Broidi kaatui kun taas se jyrättiin kovavauhtisessa mutkassa. (Aivotärähdyksellä ja pienillä kalustovaurioilla selvittiin.) Tässä on yksi syy, miksi mielestäni SM kisoihin saisi päästä vain nousemalla kat2 kautta eliteen (kuten ennen). Silloin kisaaminen olisi tuttua ja oma kunto tiedossa. Samalla toki hieman rajoittaisi pääjoukon kokoa.

Isohko hatka irtosi jo varsin hyvissä ajoin. SM kisoissa hatkat on ajettu lähes poikkeuksetta kiinni. Nyt kuitenkin ero kasvoi pikkuhiljaa. Kunnes isot nyrkit alkoi heilumaan ja kovimmat lähti omille teilleen jossain 80km kohdilla. Pääjoukossa sit pohdittiin ollaanko peloton vai grupetto. Kuitenkin ajo jatkui aktiivisena ja irtiotto oli alle minuutin päässä parhaillaan. Sitten keulalla lyötiin ilmeisesti löylyä lisää ja toisaalta meillä vetohalut väheni. Yksi muutaman kuskin välihatka pääsi väliin ja sai pidettyä eron loppuun asti. Muuten siistiä ja suhteellisen tasaista ajelua vika puolikas. Kuitenkin sen verran vauhdikasta, että porukka harveni jatkuvasti. 

Alussa en ollut aivan tarpeeksi keulalla, mutta onneksi en aivan liian takanakaan. Taas ekaan mäkeen pari hyytyi edestä ja rakoa tuli, mutta sen sain onneksi ajettua kiinni. Samoin eteen hyytyi kaveri puolivälissä, kun kovat alkoi iskuttamaan, mutta senkin sain ajettua kiinni. Kolmas kerta sit toden sanoi. Mutta siinä vaiheessa kovien miesten hatka ei paljon kyllä houkutellutkaan.

Lopussa päätin hakea paikkaa loppukiriin, mutta kuvittelin että ajetaan +20 sijoista. Jos olisin tiennyt että näinkin hyvistä sijoista, niin enemmän kiukkua olisi voinut kyllä löytyä

Oma sijoitus 18. Olen siihen hyvin tyytyväinen. Toki 15 joukkoon oli vähä tarkoitus. Mutta rata oli taktinen, tekninen ja sää oli julma. Hyvä fiilis jäi kisasta. 120 oli alun perin lähtijöitä ja 30 pääs maaliin. Kertoo hieman kisan luonteesta.


CCH huolto ihmetytti kun saivat ajaa autolla pääjoukon kylkeen ja sieltä jakaa kuskeille evästä?

Suuri kunnia täytyy kisan lopusta antaa triathlonisti Tero Setolalle. Hän toimi mahtavana poliisijunana. Piti vauhdin kovan tasaisena, eikä turhia liruja päässyt irtoamaan. Montaa muuta kuskia ei juuri huvittanut ajaa tasaisesti.

Ja voittaja ei ois voinu parempi olla. Oma suosikki, TNN proffa, diabeetikko. Osoitus siitä, että diabetes ei oo este, vaan hidaste. Monta vuotta ollut yritystä ja nyt se palkittiin 🏆. Paljon kansainvälistä näkyvyyttä tarjolla.


Diabetes

Nyt laitoin jo edellisenä iltana Levemiriä 3u ekstraa ja aamulla 6u ekstraa. Aamulla normaalisti aamupala ja aamuinsuliinit. Kisapaikalla ennen lähtöä 4u Novorapid ja vajaa puolikas puuropommi.
Lähtöpaikalla sokerit oli 10min ennen starttia 4.8, mutta nousi siitä sitten 7 lukemiin lähtiessä. Kello on kyllä älyttömän hyvä, kun jatkuvasti näkee tilanteen. 

Söin 5 geeliä ja 2 patukkaa. Lisäksi juomaa meni 12 pulloa juomaa, joista 4 urheilujuomaa. Juomavarannot olivat hieman naftit, mutta vaimo kävi täyttämässä poisheitettyjä pulloja. Huoltopaikka oli kivasti kaupan vieressä ja ylämäessä. Mutta vauhtia siinä kyllä pidettiin. Olisin käynyt autolla porukan harvennuttua, mutta luulin, että se oli jo alkuhatkan perässä. No kiinteä huolto toimi tosi hyvin ja sain kaikki pullot kiinni.

Insuliinia jouduin toki laittamaan 2 kertaa kisan aikana, mutta sokerit oli varsin hyvä. Näkymätön alue kävi lukemassa 11mmol/l


Olin joskus Saksan tilauksissa pihistellyt ja huomasin kotona, että geeleistä vain kofeiiniversioita jäljellä. No ei 5 kofeiinishottia tehnyt mitään katastrofia näköjään. Hyvin treenattu ☕☕.




Data

0w tulee tutuksi ennen mutkia ja alamäessä, Mutta taas melkoinen aika +500w tehoja, Koitas pistää noi treenin sekaan 😵

Tää intervalsin etusivun intervalli-ilmoitus aina huvittaa. Nyt ei menty yli 100 kuitenkaan missään tietyssä aikajaksossa


Nyt käytiin korkeilla sykkeillä aina kuninkaan mäen ekassa ja toisessa nousussa, en tippunut kuitenkaan. Hyvin w´bal käyrässäkin näkyy raakuus korttelipätkä-mäki kombosta. Keskitehot edelleen mitättömät, mutta niin ne vain kisoissa on.


Lämpöanturi (iholla 🙄) Ois ollu hieno. Muutamalla vikalla kierroksella jo alkoi tuntumaan lämpörasitus kropassa pahasti. Joka paikkaa kuumotti ja sormet vähä krampissa välillä. Tuhlasin puolisen pulloa vettä kaatamalla liru kerrallaan päähän. Tulee uskomattoman hyvä olo, mutta vain noin 20s ajaksi.


Kuvat (Tulee lisää, nyt lähinnä kännykkäräpsyjä)


Loppukiri 📸Essi

📸Jani Eskelinen

Lähtötunnelmia 📸Kiia-Bettina Haikola (@kiiabettina)

📸Kiia-Bettina Haikola (@kiiabettina)

Huoltojoukot 📸Essi

Voipunut mies maalissa 📸Essi 

📸Mikko Koivu

📸Ik-32

📸Antti Ruotsalo

📸Antti Ruotsalo

📸Antti Ruotsalo



Yhteenveto

Nyt oli ison maailman tyyliin järjestetyt kisat. Kaikki toimi. Livelähetys oli huippu. Naisissa Meri pokkas 3 sijan! Sen 10sp Ultegralla varustetusta fillarista täytyy kyl tehdä oma teksti. Vanhemmat fillarit ei oo yhtään hitaampia tälläsella radalla. (Eikä juuri muillakaan) Kovat on kovia ja kaikista kovimmat on aina parhailla sijoilla. Lopputulos mulla oikein kelvollinen tällaiselle perheenisäbloggarille. Illalla oli päänsärkyä. Aamulla jalat jo paremmat kuin Porvoon jäljiltä. Kertoo psyykeen vaikutuksesta jalkoihin. Kun menee hyvin, niin mikään ei tunnu missään... Nyt pitäisi treenejä suunnitella. Kuukausi ISM karkeloihin ja tuskin mitään välissä.

5 kommenttia:

  1. Onnittelut saavutuksesta! Millä/mistä siirrät verensokerin kelloon? En oo itse vielä saanut aikaiseksi rakennella mitään mukaan, mutta olishan se kiva lenkillä nähdä sokerit suoraan ranteesta. Toki mulla on pumppu mukana, että pienellä vaivallahan sen selkäpuolelta kaivaa ja tarkistaa tilanteen, mutta silti...

    t. Marko

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. https://hiilarifillari.blogspot.com/2021/02/libre2-nakyville.html

      Poista
  2. Jotain tämmöistä uumoilinkin, ei tullut vaan selailtua juttuja taaksepäin. Itellä tuo medtronicin guardian 3 vaatis vissiin linkkimittarin ja puhelimen, että pääsis samaan. ��

    VastaaPoista
  3. Todella kiinnostava ja selkeä kirjoitus vaatimuksista mitä tämän kaltaiset jojoilurutistukset vaatii. Onnittelut kovasta sijoituksesta!

    VastaaPoista
  4. Tosi kiva lukea tarinaa valmistautumisesta ja kisan aikaisista jutuista. Kiitos upeasta stoorista!

    VastaaPoista

Kommentoi