maanantai 9. elokuuta 2021

Loppukausi

Pyöräilykautta on vielä yllättävän paljon jäljellä. Kuitenkin illat pimenee, aamut viilenee ja lehdet tippuu. Joku sanoisi että "Cross is coming", mutta useimmille se on kuitenkin ehkä ihan vaan syksy, vaikka melkoisen aikaiselle tuntuukin. Mitä loppukaudesta luvassa?


A-kisat

SM-kisat oli ehdoton ykköstavoite ja se meni kohtuullisesti. Siitä oli sitten reilu kuukausi ISM kisoihin. Hieman sisuuntuneena sain aikaiseksi hyvää valmistaa treeniä ja sieltä tuli koko kauden tavoitteet hyvinkin täyteen. Loppukaudesta TS-kortteli on ainoa ehkä B-tärkeyden kisa itselleni.



Seuraavat kisat

Kankaanpään syysetapit on seuraava kisa. Tämän jälkeen Velotour jää kaverin karonkan takia välistä. Sen jälkeen sitten Simon muistoajot ja TS-kortteli. Ja viimeisenä Lattomeri.



Kankaanpää on ensimmäinen etappikisa mulla reilusti yli 10 vuoteen. Varattiin jo hotelli ja sinne koko porukalla lähdössä. Vanhempi poika jo aivan innoissaan lasten kisasta. Piti tehdä ihan kalenteri sitä varten. Uskoisin myös oman kestävyyden olevan sillä tasolla, etten jää jalkoihin. Luvassa on mielenkiintoinen prologi maantiepyörällä. Minulle olisi sopinut ehkä vieläkin lyhyempi, kuten Willimiesajoissa ollut. Mutta ei 4km pätkää kovin pitkäksi voi haukkua. Onneksi siellä ei saa käyttää TT fillaria. Se on hieman yli 6min, joten alkukiihdytyksestä sitten vähän vajaa 400w ja loppunousuun se mitä tankista löytyy.

Kortteli hieman jännittää, niitä en ole ajanut lainkaan. Mutta otan sen eniten treeninä TS-kortteleita varten. TS -korttelit nyt ei sovi mun tyyliin juuri lainkaan, mutta hohdokkuuden ja entisen "kotikisan" vuoksi tärkeä juttu. Korttelissa en yleensä uskalla, enkä saa pidettyä omaa paikkaani ja hieman arastellen menen riittävän keulaan. Jos nyt kuitenkin koittais.

Simon muistoajot on ollut yleensä mulle suht sopiva kisa. Mukavan lyhyt, mutta repivä nousu. Tänä vuonna pitäis varmaan päästä loppunousuun vähä lähempänä keulaa ja katsoa miten jalka riittää.

Lattomeri päättää kauden. Tulee varsin kiireinen syksy, mutta kivoja kisoja tarjolla. Voi olla että syksyllä ei riitä innostus ostamaan CX renkaita ja kokeilemaan sitäkin, vaikka varmasti kivaa olis.





Treenit

Nyt ei kuitenkaan suurempaa taukoa kisojen väleissä ole, mutta viikon-kaks ajattelin ajella FTP vetoja ja saada sieltä viimeiset pisarat irti Vo2max noston jälkeen. Sitten vielä pari viikkoa kiritreenejä ennen TS kortteleita. Siinäpä se kausi sitten onkin. 


Pari viikkoa ylimenokautta, hieman MTB-GG möyrimistä, ehkä sulkapallon kokeilua. Talven ohjelmaa ja aloin hahmottelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi