torstai 12. elokuuta 2021

Onni onnettomuudessa?

Bubblan bt lähetin ei kellu 😢 vedessä.


Ei nyt mitään suurempaa onnettomuutta sattunut, mutta hukkasin verensokerisensoriin liitetyn Bubble bt lähettimen. Maksoin siitä joulukuussa 139€ ja nyt hintaa olisi 250€ eikä edes toimitettavaa tuotetta vaan jonoon pääsis. Onneksi hommat on hieman helpottuneet. Puhelimen xDrip app osaa lukea suoraan jatkuvana Libre2 bt signaalia, eli lähetintä ei edes tarvita arkikäytössä. 

Ongelma kuitenkin on suurin fillaroidessa. En haluaisi kisoissa enkä lenkillä aina 5-15min välein kaivaa puhelinta esille ja siitä tihrustaa.

Monta sattumaa osui kerralla ja bubblan pääsi irtoamaan teippauksista uidessa. Yleensä ollaan ihan matalalla eikä hypitä, mutta nyt tapahtui kumpikin ja loppu on kiukkua. ⚓😭


Vaihtoehdot

Sony SWR50 kello ei lue libre2:sta. Sen saisi ehkä näyttämään puhelimen lukemaa. Mutta en onnistunut saamaan sitä toimimaan stand-alone kellona lukemassa libre2 suoraan ilman puhelinta. Ja puhelimen kautta lukeminen olisi taas vaatinut aikamoista dataamista.

Watlaa kello ei osaa lukea hakkeroitua libre 2 sensoria suoraan ilman välissä olevaa erillistä lähetintä.

Sama juttu Wahoo boltin kanssa. Vaikka supersapiens toimiikin suoraan mittariin. Uskoisin että aika sama rauta napin sisällä. Silti ilmeisesti bt salaus lienee kevyempää supersapienssissa.

Näissä ongelmana on bluetooth -salaus. Puhelimellakin vaatii aina NFC skannauksen, että tunnistaa sensorin. Sony SWR50 kello sen puolesta saattaisi toimiakin, mutta taitaa olla jo liian vanha juttu.

Erillinen bt lähetin hoitaa sensorin lukemisen itse ja sen jälkeen signaali on salaamatonta ja helpommin lähestyttävää.

Neljäntenä vaihtoehtona on tilata MiaoMiao2 lähetin. Se on melkein satasen halvempi kuin bubble. Vaikka onkin hieman isompi, niin ihan sama, sillä pelkästään ajaessa käyttäisin. 


Väliaika

Tilasin MiaoMiao2 bt lähettimen netistä. Vastaava kuin bubblan ja "perinteikkäämpi". Mutta halvempi ja tämän toimii watlaa kellon kanssa. Hinta eurooppalaisesta nettikaupasta oli hieman kalliimpi kuin Kiinasta, mutta toimituksen piti olla 1 vuorokausi, eikä tosiaan tulleja. Nyt lopultakin sain lähettimen, eikä mennyt kuin lähes 3 viikkoa toimituksessa... 😴

Homma olisi väliajan pelittänyt Libre2 sensorilla hyvin suoraan puhelimeen ilman välikappaleita, mutta ongelma on pyöräillessä, etenkin kisatessa. Kallista kaivaa puhelinta taskusta, sillä sen tiputus voi kirpaista pahasti. Puhelin on lisäksi kädessä aina väärinpäin ja näyttö kiinni jne.

ISM kisoihin nappasin töistä Libre1 sensorin ja skannasin sitä Sonyn SWR50 kellolla. Toimii kuin junan vessa. Mutta huomaa oman haavoittuvuuden. Aivan alaston olo ilman jatkuvaa verensokerin mittausta ja hälytyksiä, etenkin öisin.



Mitä tuli


Nyt siis MiaoMiao2 kiinni olkavarressa vain pyöräillessä. Muuna aikana puhelin lukee suoraan libre 2 sensorin. Lähetin on samaa kokoluokkaa kuin bubblan, mutta selvästi isompi kuin uusi bubblan mini. Tämän etuna on yhdistettävyys watlaa kellon, joka ei bubble minillä vielä jostain syystä onnistu. Nyt sit taas seuraavaks pitää kokeilla saada lukema suoraan tän välityksellä Wahoo Boltiin.


Samaa kokoluokkaa kuin vanha bubblan, mutta tuplaten verrattuna bubblan miniin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi